Ха! Че аз ще бъда един от първите призовани...Разбира се че ще се бия...ще ми е интересно да видя вас дечица какви ще ги вършите..хехе ( майтап). Да ще бъда доброволец, но не защото думата "България" означава нещо много за мен. Ще се бия заради семейството и децата си. И ще правя всичко възможно да прекратя войната, защото знам какво е това "война".
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бихте ли воювали за България?
Collapse
X
-
Естествено но с нежелание.. освен ако по някакъв начин по време на конфликта или преди това не са ме засегнали сериозно на лична основа но това вече са различни сценарий, а аз говоря най-общо. То се подразбира, че ако се стигне до такава ситуация то значи сме в грешния лагер и не бих имал особено висок морал.
Comment
-
На мен би ми било много трудно да убия хладнокръвно човек... Единственото, което би предпазило съвестта ми е "знанието", че на война на растояние километър-два дори на убиеш или раниш някого няма и да разбереш ти ли си виновника."Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"
Comment
-
LongJohnSilver написазащото знам какво е това "война".
А иначе по темата естествено, че бих се записал доброволец (все пак мисля като завърша да се пробвам да стана професионален войник (кадрови) ), но и аз като всички ще се бия единствено за България, а не за някви керливи политици (марионетки). И много ясно че ще стрелям по вражеските войници все пак ще е война.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Забелязали ли сте, какви хора ходят на война в модерния свят?!
Обмисляли сте вариант българското общество да е "народ от войни", като през Първото Българско царство, където всеки мъж е длъжен да има кон, с който единствено трябва да ходи на бран, и където дори жените биват обучени да бранят дома си."Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"
Comment
-
Не бих се бил за нищо друго, освен за хората, които обичам - семейство и приятели, а бих стрелял само срещу някого, който се опитва да ги нарани. Като ви гледам колко сте войнствени, много ми приличате на тези, които с пяна на уста крещят по стадионите и хвърлят бомбички а като дойдат полицаите, изтопуркват набързо по алеите в борисовата градина"If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Ако стане покутевица добрият стар Парабелум хваща първият аероплан за Родината и се връща да се бие за Нея! Ще си нарамя добрата стара Манлихерка и ще тепам поганци-каквито и да са те.
Абе то се е видяло, че някой ден все ще се мре, но поне да бъде в Родината!То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Re: ...
Чак пък германски НАЦИОНАЛЕН герой... :roll:
Несъмнено Витман е изключителен танкист и войник и не мога да намеря точни думи с които да го опиша, но чак пък национален герой - струва ми се че е това е малко престараване. Ако обявим всички Panzer и Luftwaffe асове за национални герой то Германия ще страда от пренасищане и ще се нуждае от спешен износ на герои и подвизи.
Comment
Comment