'щото сме хитри (хи хи като щъркела ) и пари за глупости не даваме.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
В Пловдив...
Collapse
X
-
Аз съм пловдивчанин, и историк, при това. :tup:
И аз ще изкажа мнението си, ама не - сега (сега е 02.13 часа. Мисля, 4е не му е времето, нали така!)Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
Comment
-
Ето какво мисля по въпроса...
1. Не ми харесва самата статуя.
- Позата на статуята е неуместна, по - приляга на римски владетел (Цезар, Октавиан Август...)
- Златния/лавров венец - давал се е само на победители в Олимпийските игри. В тези игри са се допускали единствено елини (гърци). Дори Александър III Македонски не е бил допуснат до участие в тях, макар много да му се е искало да участва.
- Короната... е малка, спрямо главата, погледната отдолу и отстрани, изглежда смешно. По - би му прилягало да държи копие или меч + щит.
- Мисля, че на кон, Филип би изглеждал по - величествено, отколкото в позата на партиен функционер на КПСС, наблюдаващ военен парад на Съветските армии. (не е никак смешно).
2. Не мисля, че е уместно статуята да е толкоз нависоко. Поставена на тръби, изглежда нестабилна. Може да падне, при земетресение. Може да удари минувачи, деца...
3. На това място, на което е, наистина трябва да има статуя. Уместно би било да има статуя на римски състезател - лекоатлет или гладиатор, ако щете). Може да се сложи и статуята на виден пловдивчанин (по - виден от малоумния Мильо).
4. Не съм против наличието в Пловдив на статуя на Филип II Македонски. Но нека бъде сложена другаде. Може - на мястото на Альоша. Ама - да бъде статуя на един ИСТИНСКИ владетел на древна Македония.
Както император Константин I дава името си на древния Византион и го преименува на Константинопол, така и Филип Македонски дава името си на два града - Филипополис и Филипи.Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
Comment
-
Heinz W. Guderian написаДано не се отврати от нас твърде бързоЕдно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...
Comment
-
www.BGcon.org- отчете се,че,,програмираното,,,за което можете да прочетете в този сайт,е изпълнено Имаше гости от 19 страни,мина на прилично равнище,според мен.Предполагам,че скоро ще подготвят нещата и ще мога да ви кажа къде да четете,ако и вие не познавате някой от организаторите Старах се да посетя повечето лекции,да не липсвам и на обсъжданията в близките заведения/все пак,въпреки че в Пловдив няма клуб на фантастите,защитавах домакинство/
Чуждите гости целокупно бяха много доволни.
Следващата година Конвентът ще е в Глазгоу през август пак,а в 2006 в Киев през април/Поканени са всички /
Comment
Comment