Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Филмът за експедицията до Бисмарк по Дискавъри, критика

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Малко офтопик ама няма да отварям тема за всяко филмче я
    Та на въпроса, вчера даваха (а днеска сутринта повториха) филм за десанта в Нормандия. И какво беше много забавно: дават кадри от победата над Италия ииии...макроните се кефят че са победени; после дават кадни и описват настроението на джабарите иии.... онези са мнооого нещастни че идват да ги освобождават :lol: :lol: :lol:
    голем смеф.

Comment

Около форумните правила

МДа, жалко, че съм го изпуснал значи. Въобще, по дискавърито дават наистина забавни неща чат-пат.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Ама то не филмът беше забавен а реакциата на Францетата. Иначе филмът си беше добър, те от един месец непрекъснато го рекламират защото е цветен. Преводът естественно куцаше, беше неверен и половината изречения ги пропускаше, пак е по-добре от другото дискавъри (аз хващам 3) където се четат на руски и не може да се чувеа оригиналният текст.

Comment

Уви и аз го изпуснах. А за превода - наистина руският превод е безкрайно тенденциозен, макар че и българският на моменти не му остъпва. Най-се кефя когато по недоглеждане (вероятно) пуснат някое филмче въобще без превод .

Comment

те тези без превод са си принципно така, просто ги пускат между основните и предполагам че не са обявени като заглавия в програмата и поради това тукашният разпространител не е наясно какво точно ще бъде пуснато. А според мен преводът не е тенденциозен а некадърен.

Comment

Е, не знам, личното ми мнение специално за руският превод е, че е тенденциозен. Или поне на моменти съм правил подобни заключения.

Comment

Working...
              X