Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вашите исторически интереси

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Всякакви видове кръвопускащо желязо, колкото по-сложно толкова по-интересно. Мръвката ме дразни.
    Когато имам свободно време си го губя с моделизъм -кораби в 1/600 и 1/700, танкове в 1/72, самолети 1/72 и 1/144. Ама никога не слагам човечетатат.....щото ме дразнят, и ме мързи да ги боядисвам...пък и развалят пейзажа.

Comment

история, археология, военна архитектура (фортификация), археоастрономия, античност и средновековие, военна история, бойни изкуства...
      Най - общо...
      Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Моят основен интерес в момента е съвременната история - Европейска и Американска, както и история на дипломацията (предимно Американската - защото са гадняри ). Иначе преди се интересувах от античност, както казва Историка от археоастрономия; сега нямам много време (бел. прев. - време имаш, просто не го разпределяш както трябва ), но се надявам да намеря в близкото бъдеще.

Наскоро започнах да се интересувам по малко от Японска история и култура, покрай други богонравни хобита които имам (като манга/аниме например :twisted: ) (бел. прев. - и след като й казах, че по време на феодалния период в Япония отношенията между жените и мъжете са били най-свободните в света) Еми в общи линии това е...

p.s. Imperial, ste mi go kirilizirash li, mmmm????
        The weak ones are there to justify the strong...

Comment

Mad Hatter написа
          Иначе преди се интересувах от античност
          А така значи - сега не се интересуваш а? Предаваш ядрото на Бойна Слава по въпросите на Античността и ме оставяш сам да се блъскам из загадките на египетската история! :cry:

Comment

Интересувам се от всякакви машинарии, най-вече танкове и транспортна техника, също така - империите на инките, ацтеките и маите, Древен Египет, Елада и Рим, нова световна история (1900+++) и по-специално войната във Виетнам, както и ОСОБЕНО войните в Залива. Специално Ирак и Иран са ми в момента любима тема, текущата война наизуст мога да ви я разкажа

Comment

Erich Von Manstein написа
              Предаваш ядрото на Бойна Слава по въпросите на Античността и ме оставяш сам да се блъскам из загадките на египетската история! :cry:
              Как, нееее, естествено че не!!! Имах предвид, че сега не ми остава време да чета, а преди само това превих; не съм спряла да се интересувам в смисъл, че не ми е интерсно. Просто кога да се занимавам??? Смятам да се върна към старите си навици с нова страст и вдъхновение, веднъж да си изясня някои неща около мен от първостепенна важност.
              Така че споко!

Mad is still mad and kickin'!!!! :twisted:
              The weak ones are there to justify the strong...

Comment

в момента - българска история: ще кандидатстудентствам. пак...

Comment

Истрия.Любим период от началото на ПСВ до края на ВСВ.И по спецялно: въоръжение, сражения и геройте участвали в тях.

Comment

Longanlon написа
                    в момента - българска история: ще кандидатстудентствам. пак...
                    Че що бре
                    Нали уж беше студентин :roll:
                    Ами хайде стискам палци и късмет!
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

mnogo mi dopadat voennitedeisviq na Napolion Bonapart
                      уважавай смелите,те са солта на земята

Comment

А от Османците, тия дето ни ... никой ли не се интересува... Китай, Русия през Средновековието, Франция през същия период и по късно... щях да забравя, Италия през Ренесанса, там е военната перверзия, чудо изобретения и тактика...

Comment

mehmed II fatih se interesuva ot osmanskata imperiq
                          уважавай смелите,те са солта на земята

Comment

von Danitz написа
                            А от Османците, тия дето ни ... никой ли не се интересува... Китай, Русия през Средновековието, Франция през същия период и по късно... щях да забравя, Италия през Ренесанса, там е военната перверзия, чудо изобретения и тактика...
                            Че аз съм пръв Османлия тук! Последните четири години само с това се занимавам с Османска империя и Късно Българско Средновековие 15-17 век.
                            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Българска история. По-точно българска история от периода на Първото и Второто българско царство.
                              Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

...освен всичко останало се интересувам от история на философията.
                                "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                                нека четат пред вратите
                                нашата памет остъклена
                                с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Working...
                                X