Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вашите исторически интереси

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Вашите исторически интереси

Обобщете накратко кой от какво точно се интересува. Ето аз ще се опитам да дам пример:

Основният ми интерес като цяло е отношенията и най-вече сблъсъкът на Германия и Русия/СССР през периода 1914-1945 с концентрация върху периода '33-'45. Тъй като това е една безкрайна тема, мисля напоследък конкретизирах интереса си около развитието на индустрията и на военните доктрини и не толкова върху играчките. Специален интерес представлява периода от поръчването на Барбароса до провалът й през декември '41 и съвсем специален интерес са вече събитията в рамките на два-три месеца около 22 юни. А в момента чета статии за отношенията между NSDAP и Германската индустрия.

Иначе всичко ми е интересно
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Интересува ме цялата египетска история - всичко свързано с Египет 2900 - 30 пр.н.е. В последно време ме заинетересуваха първите кръстоносни походи; Също така определени събития и хора от ВСВ - например "Барбароса" африканската кампания операция "Овърлорд" операция "Цитадела"; като личности - Х. Гудериан Е. фон Манщайн Е. Ромел Ф. Халдер (като биографии и оставени от тях мемоари и дневници)
    Голям интерес имам към героите от войната които с храбростта си са служели за пример на всички - М. Витман † Е. Хартман Е. Баркман Х. Рудел

Comment

Доста неща определено имам интерес към античността:Древен Египет,Шумер,Акад, Асирия,Уарту,Хетско царство,Вавилон,Финикия,Митани и т,н Древна Елада,Картаген,Рим.

Интереси към Кръстоносните походи,Византия,Франция през средневековието и т,н.Колониалните империи
      ...но срещна отново очите му.Гледаха право в него,но виждаха нещо съвсем друго.Нещо в близкото бъдеще,което можеше и да е интересно,но не ставаше нито тук,нито сега.

Comment

ВСВ, ПСВ и периодът между двете войни, също така древен Египет, както и империите на Инките и Маите. И, естествено, управлението на Кралица Виктория - едно прекрасно време......ако си англичанин, разбира се.
        "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Всички се интересувате от Египет ама не пишете нищо в Античност!

Comment

Erich Von Manstein написа
            Всички се интересувате от Египет ама не пишете нищо в Античност!
            Кажи ми какво точно те интересува и ще ти отговроя е момента съм на друга вълна заради това непиша,а и ти се се справил чудесно за Ехнатон.Междо другото ако не си чел книгата,ти я препоръчвам
            ...но срещна отново очите му.Гледаха право в него,но виждаха нещо съвсем друго.Нещо в близкото бъдеще,което можеше и да е интересно,но не ставаше нито тук,нито сега.

Comment

"Фараон Ехнатон" от Георгий Гулиа? Четох я. Ако не си чел намери си "Синухе Египтянина" от Мика Валтари - доста приятно романче но не бива да се взима насериозно

Comment

мм от по-страничните интереси (като изклкючим обичайната втора световна и тнт) се интересувам много и от платноходи... всякакви но най-вече от началото края на 18 началото на 19 век .
                "Благородството задлъжнява"

Comment

1912-1945, Наполеон, войната във Виетнам, и съвсем малко от Римската империя.
                  Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Впрочем моите интереси ги знаете!Колекционирам оръжие и милитария от периода 1800-1945 година.Особенно наблягам на периода 1877-78.
                    Интересувам се също така и от българска военна история, авиация ВСВ основно, имам доста монографии по този въпрос!
                    От Световната история се увличам по Византия, Римска Империя,Османска империя!
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

"увличал" се той знае наизуст цялата История
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Интересувам се от История на флотовете в периода 1860-45, но не забравям и ветрохдните през 15-19 век.От корабите се интересувам от линкори, броненосци, дредноути, крайцери - тежки, леки, бронепалубни, скаути, линейни, по-малко от есминци и самолетонасачи и изобщо нямам интерес в подводниците
                        П.В.

Comment

Най-ми е интересна Новата История т.е. от Английската революция до днес. Но се интересувам и от другите периоди, макар и по-слабо.
                          Rolling, turning, diving
                          Rolling, turning, diving, going in again
                          Run, live to fly, fly to live, do or die
                          Run, live to fly, fly to live, Aces high.

Comment

Imperial Friedrich написа
                            Айде пък сега!Откъде разбра, че знам Цялата История? :roll:
                            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
                              Imperial Friedrich написа
                              Айде пък сега!Откъде разбра, че знам Цялата История? :roll:
                              Недей да скромничиш.

Comment

Working...
                              X