Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Библиотеката на Мошков

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

И още нещо за библиотеките - четейки оттам не означава непременно, че искам да прецакам автора на книгата, лишавайки го от полагаемите му се пари за труда. По-скоро аз искам да се запозная с текста (в повечето случаи четейки по диагонал) и 90% от случаите, ако ми хареса, си го купувам в последствие и като книга, просто защото искам да се "разплатя" с автора. Така действам и при музиката например - тегля мп3та, ако нещо наистина ми допадне и реша, че хората са си заслужили парите за него отивам в магазина и си го купувам.
    Не знам колко други хора постъпват по същия начин, но така поне моята съвест е поуспокоена (е, горее- долу де... :twisted: )
    XV mile the sea brode is
    From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Поне разбрах, че у нас този проблем няма да възникне. Първо не се превежда и второ не се издава, а и да се извършва подобна дейност... някой спря ли пиратството на музика и филми?
      "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
      нека четат пред вратите
      нашата памет остъклена
      с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Всъщност и аз си купувам книгите, а тези в бибилиотеката ползвам главно в два случая - най-вече, когато там мога да прочета книги, които не се издават тук (това са над 90% от книгите в библиотеката) и второ - по-лесно ми е да правя търсене по ключови думи в текст в електронен вид - за справка.
        Но, когато става дума за четене, нищо не може да замени хартиения носител.

Свободното разпространение на информацията чрез онлайн библиотеки, както правилно забеляза Голъм е точно като даването на книга назаем. Е, Гоги, ако си толкова принципен, не мислиш ли, че взимайки книга назаем, за да я прочетеш, не ощетяваш автора й в не по-малка степен
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
        X