Интересен въпрос. Тъкмо четох няколко коментара на един военен форум на цивилни военни специалисти / аналитици / историци / запалени за това колко податливи са кадровите военни на слухове и колко често са далеч от реалността но въпреки това отказват да приемат каквото цивилния им обяснява, с всемогъщото заявление "аз съм в армията/флота и знам по-добре". Конкретен пример беше някакъв флотски твърдял, че щели да слагат 200мм оръдия на М1 Ейбрамс щото някакъв армейски му казал и по никакъв начин не можел да бъде убеден че това е пълна простотия. Аз лично съм се сблъсквал с такъв проблем при стари дискусии в Дир-а, където някакъв бивш военен ми беше писал "ти вериги на танк сменял ли си? какво приказваш тогава". Какво да му кажеш на такъв човек? Да не говорим за нивото на военното обучение в Б-я преди и сега. От една страна кадровия военен може да има много голям директен опит с въоръженията, от друга цивилния специалист/анализатор/ентусиаст има възможността да се запознае с многобройни систематизирани доклади и да получи доста по-ясна картина за дадено сражение от повечето директни участници в него.
Та да си побъбрим по тоя въпрос, макар че практически всички тук сме цивилни ентусиасти и другата гледна точка никак не е представена
Та да си побъбрим по тоя въпрос, макар че практически всички тук сме цивилни ентусиасти и другата гледна точка никак не е представена
Comment