Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тема за предателя!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Това именно е трагедията на прехода - разочарованието.
    Вярно е, че много хора гласуваха за Муньо, тъй като бяха разочаровани от поредното корумпирано управление.

Само дето тук ще направя драматична пауза и ще разкрия една велика тайна: некорумпирано управление НЯМА! Амплитудата е малка - някои са малко повече, други са малко по-малко, но всички са били, са и ще бъдат корумпирани! И у нас, и по света.

Именно това е идиотщината на българския жълт вот - вотът беше срещу корупцията, но на никой не му щукна на плоския мозък, че следващите, и по-следващите, и по-по-следващите няма да са по-малко корумпирани!

Критерият е друг - постигнатото. Аз мисля, че се постигна много. Костовото правителство въздигна държавата от страшна криза. Но хората много бързо забравха пенсиите от 10 долара... Много бързо забравиха как нямаше хляб - хлябът наш насъщен! Да не говорим за банки, икономика, законови реформи и т.н. Ами падането на визите??? Ами въпросът за нато - от "Дали някога ще", този въпрос се превърна в отговор, в конкретен, кратък срок. Да не говорим за присъединяването към Европа. Това простия народ не може да му мине през спиртосания акъл. Изстрадал и прост, българинът очакваше чудо. Но чудо не се състоя. Получи се съзидателен труд, държавата беше укрепена. Но това не е чудо. И народът прост даде гласът си за този, който обеща чудо... Е честит да му е! Недоволството намери израз /не без помощта на червените медии - всчките са такива/ в корупцията. Само дето както вече казах, винаги се спестява истинате, че и тези, и онези са корумпирани. Само въпросът е кой колко ще направи и за страната, освен за себе си...
    А монархията - тя зае своето достойно място в историята. Нека си остане там. Симеон не дойде тук да укрепва република. Дойде да гради монархия. И показа до къде може да стигне. Щото това си е жива монархия - всичката светска власт е под негов контрол /президентът - той просто няма власт/ и приближените му се обръщат къв него на Величество... Е на ти монархия сега! За щастие републиканският принцип за периодична смяна на властта все още важе и много скоро тази странна дупка във времето и пространството - управлението на Симеон - ще мине в историята. Пък нека дойдат социалистите след това - дори по-добре ще е. Те и без това дори вмомента са чопнали добър сегмент от властта и управляват, макар и скрито...
    На нож!

Comment

О да, за корупцията е така. Обаче за недействащите сдържавни структури в България си е истина.
      Сравнението кой какво е постингал и откъде е тръгнал:
      1. Нека не се лъжем, кризата в края на виденовото правителство беше и в немалка степен предизвикана - колкото от неговите действия, толкова и с изкуствени средства. Ако изцяло естествена, лева нямаше да възстанови над 60% от стойността си спрямо долара за два-три дни. Знам, че много хора тук няма да приемат това мое мнение, но това си е тяхно право.
      2. Постиженията на правителствата. Струва ми се, че тук се идеализира фигурата на Костов, а той си е човек, предал идеалите на собствената си партия, замесен в тъмни дела, бандитизъм и корупция. Напразно. За мен и постиженията и негативите на Костовото и на Симеоновото правителство са подобни. Погледнете фактите, в края на краищата, тук не сме на партиен форум, нито се занимаваме с пропаганда, така че нека се опитаме да свалим сините, червените, жълтите и т.н. очила и да си поговорим от човешка гледна точка. Е, сигурно няма да е възможно, но поне да опитаме.
      Та, и двете правителства не успяха да се справят с престъпността, не можаха да редуцират корупцията, но пък успяха да придвижат напред икономиката с малко.

Със "светската власт е под негов (на Симеон) контрол" - странно, че точно от привърженик на сините го чувам ... вижте, СМИ (не само в България) обслужват почти винаги изключително интересите на правителството на власт. Интересно, защо нямаше такива протести, докато правителството на Костов беше на власт? Тогава същите журналисти обслужваха изключително него и партията му. Мен ме дразнят и сега, дразнеха ме и тогава. Но, в такъв свят живеем, "който плаща, той поръчва музиката".
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Хъм, хайде да не обръщаме дискусията на политическа - защото е съвсем безсмислено. Защото ти, капитане, мислиш, че Костов, да речем, е велик политик и е постигнал много, но според мен (не казвам, че моето мнение с нещо е по-добро) не е така. За пример на простотиите бих споменал само, че корупцията се разрастна още повече, още повече се увеличи бюрократизацията в управлението, да не говорим пък за здравната реформа (едно от най-големите злини извършвани срещу редовите граждани в последно време).

Comment

Историкът ми сецна мерака да пиша (просто написа това което аз исках). А ако ще си избирате цар може да се прежаля, определено съм БЪЛГАРИН (е вярно от славянския вариант ама поне не съм нещо средно между италианка и германец), изглеждам доста прилично и имам подходящо образование. Сега сериозно на мен най-много ми допада триумвирата и изобщо римска политическа система. На монархията (като изключим че я смятам за изключително алогична в днешни условия) нещо не ми се вързва защо трябва да е наследствена :? така се получва че някакъв субект получава правото да се разпорежда със съдбите на милиони без оглед на личните му качества. И изобщо ме хваща диария (и разни други стремежи стомашното ми съдържание да излезне навънка през всеки достъпен отвор) като гледам по TV-то как някаква подлога се мазни на всяка втора дума да казвв НВ (негово величество демек) ама зак'во е величество и те не знаят, изобретил е лекарство против рак?? или ваксина за СПИН? или нещо друго помогнало на човечеството :?
          Аууу осетих се :idea: :idea: :idea: бащаму (а може да е бил някои градинар или коняр) е еякулирал (изпразнил се демек) не когато трябва. Ми то по тази логика има над 6 милиарда величества :lol: :lol: е като изключим тези дето са инвитро.

Comment

съгласен съм

Извинявам се, че петня името на такъв далновиден поилтик като Жан Виденов :twisted: Но така и не разбрах, кой и с какви средства предизвика кризата? Просто външна намеса няма. Всичко си беше от фрапиращо некадърие 65% и действия с цел лично обогатяване 35% /прцентът може леко да варира :lol: /. А за скоковете на долара - всички знаем, че това е нолмално в такива условиял Но товма е половината "скок". Другата половина е изкуствено дело, известно е какви феноменални приходи могат да се реализират от "посветен" човек в моменти на курсови катаклизми. А смея да твърдя, че не опозицията има възможност да извърши подобно нещо, по-скоро добрите стари управляващи...
            Не идеализирам Костов. И той е човек. И има своите огромни грешки. Не го ли казах вече? Но именно той е двигателя на успешното управление на ОДС. Надежда Михайлова беше красиво лице, но само лице. Друг беше водачът.
            А ти Мосю, би ли ми обяснил, Иван Костов данеби да засича чужденци по магистралите и да им краде парите? Или обира квартири? Или краде стада? Или не си наясно какво е бандитизъзм?
            Тъмни дела... скоро и в челна магия очаквам да го обвините :lol:
            Колкото до корупция, клиентелизъм и какво ли не още - позволявам си да мисля, че не са костово изобретение. Бързо зобравихме, че по Татово време бяха в такъв разцвет, какъвто никога няма да може да има /надявам се/. И след Тато положението си беше клиенто-корумпирано. При всички. Не поставяйте Костов сам в тази насока, при всички си беше така и ще продължава да е още поне известно време.

Да се сравняват управлението на Иван Костов и Симеон - по-точно да се слагат в един кюп - това е смешно. Управлението на ОДС наследи една рухнала държава, с умряла икономика, попиляна финансова система, с перспектива да влезе в Европа около 2025 година и без ясна концепция дали да влезе в НАТО, камоли пък за стъпки в тази насока...
            И държавата беше стабилизирана. Предприятията успяха да почнат да дават заплати. Та икономиката даже дръпна напред. Извърши се фундаментална работа относно присъединяването ни към ЕС, въпросът за НАТО беше ясно заявен и дотогавашното "Дали някога, евентуално?" е превърна в ясна близка дата... Абе представете си еди тир, заседнал в гъста кал, а един влекач на ГЗ го изтегля и връща на пътя :lol:
            А управлението на Симеон е просто една царствена безтегловност. Безветрие. Една до голяма степен стабилизирана и развиваща се държава - но си остана на изходна точка, не се получи нито една симеонова стъпка напред. Тъпче се на едно място, че и назад даже в някои отношения. Както вече казах, дупка във времето и пространството. Странна фигура от миналото, под чието управление се чува само шум, много пара, ама все в свирката, както казват старите машинисти. Просто абсурдно безвремие, нещо е се прави да вървим напред, само се разиграва фарс след фарс - то цигари, то БТК, то апартаменти... Толкоа са заети със себе си, че не виждат какво става наоколо. Престъпността кога е била чек толкова нагла?
            Зравната реформа - дано някой от вас да е имал поглед вътре в системата, та да знае за какво става въпрос. Ако нямаше здравна реформа, скоро нямаше да има болни - при това нямам предвид да са оздравяли :lol: Да, тя има огромни недостатъци. Но и как иначе, това не е правено преди, а е огромнау трудна дори да се я представим работа. За съжаление, едва ли може да се направи без грешка. Времето на ОДС не стигна да се изгладят грешките - за това трябва време. А сегашното управление е твърде заето да си лъска короната, така че вместо да бъдат отстранени, дефестите в системата стоят, а негативите се трупат по сметка на ОДС! Абсурдна ситуация...

Коркото до медийната кампания - това е просто нелепо! По времето на Костов единственият вестник, който не лаеше срещу него, беше малката смешна "Демокрация". Всички останали дружно се бяха нахвърлили и ръфаха и ровеха. Именно медиите - вестниците - в огромна степен създадоха негативен образ на това управление. "Бандитизъм", "Тъмни дела" - типични фрази от онова време, лишени от смисъл и реално съдържание, но създаващи силно негативен образ. Правосъдният министър - изядоха го, че е побойник и два пъти се е бил в дискотека или нещо подобно. Ок, хулиган. Е и? Но заради него изядоха прросто министъра. А сега примерно за сина на Гарджика, защо не се пише за него в какви истории е намесен? Не, не хулигански, човекът е по-изтънчен, за иконочически говорим........
            Признавам, че вестниците наистина дадоха толеранс на Костов около 1р5-2 години. И после подеха страшна канонада. Но просто по този начин си създадоха образ на безпристрастни наблюдатели, а после си запяха песента, започнаха обработката за изборите. якой спомня ли си например кога и как станахме част от света, кога и как падна унизителният Шенген? Малко хора, защото това мина между другото, точно по това време си пшеха оди за Симеон с най-големия възможен шрифт, а Костов се изкарваше най-черния циганин....

Накрая, по каноните на Компартията Костов може и да е изменил на портията си. Е и? Партия вече не се пише с главно П. Това не е БКП и мерилата, годни за БКП, са негодни тук. Оставете партията. Важното е, че Костов не измени на идеите си. СДС е само име. Партията е само черупка. Винаги единственото и съществено нещо се били само и единствено идеите. Просто България, десните идеи, имат нужда от действаща и отстояваща позициите си дясна партия. Надежда Михайлова е вече 2 години начело на СДС. Ами СДС никога не беше закъсвало толкова, при това "в мирно време"! В момент, когато имаше всички основания да започне да се издига, то просто се свлече. Не можа да предложи нищо, просто нямаше идеи... за каквото и да било, най-малкото за собствената си съдба. Просто Надето може да има симпатично лице, но от това до добър лидер има няколко светлинни години разстояние. Просто от нея лидер не става. Да, ама кокъла е сладък, хем не може да се справи, хем не пуска, а СДС затъва, дясната идея затъва. Колкото до Националната конференция - доктор Гьобелс би се гордял. За няколко месеца усилена работа там бяха събрани 85% привърженици на Надежда. Да не кажа и повече. Как ли? Има си начини. Ако някой се интересува, мога да обясня нашироко.

Колкото за политизирането - да, политизирам. Защото съм българин. В днешна България няма нищо по-смешно от това да се правиш на надпартиен. Е просто не става! Няма накъде... Дай Боже някой ден да не давам 5 пари кой управлява. Но днес положението е такова, че от това кой управлява зависи дали държавата ще движи бавно или бързо напред или ще пропадне, в буквален смисъл. Затова просто няма как да не се политизира. алтернативата и като каране на кола с ръце на очите. Защотоо да не забравяме, че все още ние даваме насоката, не сме царство-господарство, а нещата зависят в не малка степен от нас. Благодаря за вниманието!
            На нож!

Comment

Нямам време да отговарям на всичко в твоя пост, капитане, ще отговоря само на проблемът, който ми е най-болен. Здравната реформа не просто има грешки или несъвръшенства, а е престъпно извършена. Това е нещо, за което би трябвало, поне според мен, в момента да има осъдени, които да лежат в затвора. Защото в момента има нещо, което смуче пари от хората, без да им предоставя каквото и да е в замяна. При това - положението е значително по-лошо отколкото беше преди да се осъществи въпросната "реформа". Това е такова безобразие, пред което всякаква логика и думи остъпват.

Comment

Абсолютно съм съгласен, това за Здравната "реформа"
                knowledge is power

Comment

Working...
                X