Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тема за предателя!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Тема за предателя!

Като монархист,отварям специална тема,за предателя и бивш български цар Симеон II.Който през 2001 и с държанието си след това,удари звучна плесница на всички уважващи себе си България,и каузата си монархисти.До 2001 година,аз боготворях този човек,и крепях на него андеждите си за възраждане на българското царство,пунищожено от комунизма.Този човек се подигра с моите,надежди,както и с надеждите на целия български народ.Отказа се от монархията.Стана премиер на една фалшива република,привлече при себе си рязаните,и пребоядисани комунисти.
    Този човек е СРАМ,за великия си баща царя обединител....
    Всички уважаващи себе си монархисти снеха дори уважението си от Симеон...
    Само куртев му се четка...
    При всичките събиия,аз заявявам че НИКОГА няма да се откажа от монархията,защото тя е символ на българския народ...
    Тук искам да поясня,че изобщо не искам да се асоциирам с кобурггостката династия...Която излъчи само един добър владетел,който беше не само добър той беше велик-БОРИСЪ III....

Интересно, кой те е излъгал, че "надеждите на целия български народ" са да бъдем отново монархия? Струва ми се, че всъщност настроенията и тогава, както и сега са за републиканска, а не за монархическа форма на управление. От друга страна, наистина, след премиерстването на Симеон надали вече има и 5%, които да поддържат монархията. Все е полза ...
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Вотът за Муньо Саксидиотски не мисля, че беше и вот за монархия... То беше вот за някакъв символ, в лицето на тази личност. Не непременно за монархия.
      Да си призная, смятам Републиката за единственото хубаво нещо, случило се на горката България в мракобесния период 1944-1989. Не че е било лошо за България по време на монархията, дори напротив, но просто някои идеи са изживяли своето време, своя период, и трябва да минат в историята и да отстъпят мястото си.

Вярно е, че народът е много изстрадал. Но е вярно и това, че е тъп и мързелив! Защото вие монархистите, истинските идеалисти бяхте една шепа. Основната маса на големия жълт вот беше прост, тъп, мързелив, смазан от прехода андрешковски народ... По-скоро ляв, отколкото десен, по-скоро очакващ Месия, отколкото склонен да работи, по-скоро готов да вЕрва и да затъне, отколкото да върви напред бавно, но все пак напред!
      Горд съм, че не се поддадох на "магията" и подкрепих единствената партия, която доказа, че върши нещо за България. Вас монархистите ви разбирам, нищо лошо, живели сте за този априлски ден. Но останалите, тъпата червено-синя маса, която се "разочарова" и се изля в жълтото блато - тези хора никога няма да ги обвиня, че имат умствен багаж...
      Наистина, макар и да си има огромни кусури, цар Борис ²²² е голям държавник, с огромни заслуги за Родината. Не е бил ангелче, но и обстановката не е била кой знае колко добра. Направил, каквото могъл, мъдър човек е бил.
      А днешните политици са джуджета /и Симеон се оказа най-изроден от всички гноми..../. От всички днешни една единствена личнст може малко да се открои, личността на Иван Костов. И той си има своите кусури, но моите надежди за бъдещето на България бяха и си остават свързани със него. За съжалениесъкращението СДС вече не е част от този символ, поне за мен, но това е живота. Дясната идея може да живее под различни имена.
      На нож!

Comment

Впрочем, итересно ми е, как един монархист си представя монархията днес? Добре, от утре сме монархия... Но кой ще стане Царъ? Симеон ли? За селски идиот става, но за цар на българите... НЕ! Някой от синовете му? Крушките едва ли са паднали по-далеч от дървото, май тия борсови спекулантчета не са достойни за доверия /да не забравяме, че идиотчетата, дето днес ни управляват заедно с татко им, са техни приятелчета - покажи ми приятелите си, да ти кажа какъв си.../

Та така... Оставяме кобургската сволоч настрана, кого ще коронясаме тогава? Пра-внуците на княз Александър? Или ще търсим наследници на Асеня? Или ще си внесем "нов" и необвързан преди с България принц от чужбина? Или пък някой нашенец ще фърли калпака, пък ще накриви короната вместо него, па макар и да е от обикновен та най-обикновен произход?

Интересен ми е този въпрос, защото монархия без Цар е като таратор без кисело мляко, без краставица и без вода.... Кой би бил ТОЙ?
        На нож!

Comment

Ако приемем, че примерно вчера е имало референдум и от днес си търсим кандидат за цар, то струва ми се, имаме два избора:
          - да се провъзгласи някой българин, но както е известно, никой не е пророк в собствената си страна; освен това, в България към момента няма аристокрация.
          - да се покани такъв отвън - има и лоши, има и добри примери. Наполеоновия маршал Бернадот например става крал в Швеция и досега негови потоми управляват там. За лошите няма да споменавам, за да не избухне още един спор в тази тема
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Български цар? след Второто Българско Царство това словосъчетание ми изглежда смешно и абсурдно
            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
            [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
            きさまはしんでくださいませんか
            [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Ще си внесем отвън! Правили сме го два пъти, ще го направим и трети!
              Хайде давайте предложения за нова кандидатура на Българският престол!
              Не се майтапя, дайте да огледаме аристократите!
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Аз мисля ,че съм подходящ Имам славянски корни и княжеско потекло По-добър няма да намерите ...а и имам уникално предимство пред останалите кандидати .... говоря сносно български
                Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                きさまはしんでくださいませんか
                [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Крилов требе само да се обръснеш преди инагурацията :lol:
                  Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

стига бе! Ще му замине цялата царственост
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Проблемите на нашата страна обаче не могат да се оправят със смяна на формата на управление. Царят не е някаква панацея, която да излекува проблемите, много по-вероятно е просто да ги умножи.
                      Та, някои от сериозните проблеми, неразрешими към сегашния момент:
                      -1- неработеща съдебна система (никой не изпълнява даже и действащите в момента закони, корупция)
                      -2- неефективна полиция (всъщност, те вече са няколко, две държавни и кой знае колко частни)
                      -3- много нисък коефициент на полезно действие на държавната администрация (чиновниците, работещи в държавния апарат най-често не знаят за какво са там, а този, който ги е назначил също явно е нямал представа) - всъщност това е един от най-главните проблеми, като в случая това, че тези повечето от тези служители са корумпирани е доста по-маловажно от факта, че не знаят какво и как да правят на постовете си. Това според мен е знак, че най-вероятно много от тях са просто излишно бреме увеличаващо ентропията на целия държавен организъм.
                      Няма смисъл да споменавам престъпността, поради простата причина, че докато трите пункта горе не бъдат коригирани, борбата с нея е безнадеждно дело.
                      Та, появяването на още една институция в държавата (цар, демек) би внесло най-вероятно още хаос, доколкото той най-вероятно ще зависи изцяло от местните си съветници. Разбира се, никой не би се съгласил той да има диктаторски пълномощия, без които (за голямо съжаление) горната каша май е непоправима.
                      В заключение, остава да се надяваме, че със смяната на едно-две поколения може би нещата ще се оправят.
                      Проект 22.06.1941 г.

Comment

няма спор,че гласовете за Симеон бяха от циагни и хиляди незапознати безработни....
                        Симеон е предател...
                        А колкото до монархията тя е най-доброто решение.тази република е фалшива,и незаконна...
                        Виж монархията на Унгария,след първата световна война каква е била,регеснвто начело с Генерал Хорти...
                        Това е спасението...
                        А владетеля/когато се намери такъв/трябва да е войн,да има авторитарен режим....
                        Да бъде воин като Княз батенберг....

Comment

Това си е отживяло времето... силна, еднолична власт - добре, ами ако се окаже темерут????? Може да е прекрасен човек, ама дай някому силна власт и след година-две няма да можеш "Добър ден" да му кажеш... Или си остава прекрасен човек, но абсолютно негодан за политика или пък конкретно за нашата, балканска... Ще го сменяме ли? Но това е недопустимо! И какво, ще трябва да ни тъпче 50 години и да си търпим?
                          Ето колко по-добра е републиката - да речем, много силна президентска власт. Човекът се оказва гнила круша. Но ще не ще, България се спасява от него след 4-5 години.
                          А най-доброто е една република с балансирана власт, където различните власти се контролират и ограничават, балансират една друга, всичко е избираемо и мандатно. Това, което е идеята да бъде нашата държава сега, само дето не успяваме да го изградим. Е как бихме могли, при условие че от 15 години само 4 не бяха комунистическо управление... Как бихме могли, когато 15 години големия балансьор в политическата игра, човекът, без когото властта не може е Ахмед Доган, мръсникът-ченге... А стига толкова засега, че ме хваща яд :evil:
                          На нож!

Comment

Шовинистъ написа
                            няма спор,че гласовете за Симеон бяха от циагни и хиляди незапознати безработни....
                            И на куп други хора, на които май им беше писнало поредното корпумпирано управление. Но доколкото всички партии в нашата страна към момента съдържат хора с комунистическо мислене (от всички "цветове", не са само червените за съжаление) този процес ще се повтаря още много дълго време.

Шовинистъ написа
                            Симеон е предател...
                            И защо какво всъщност точно е предател? Щото ако е на монархическата идея, то се получава малка засечка струва ми се - нали той е царя, или нещо бъркам?

Шовинистъ написа
                            А колкото до монархията тя е най-доброто решение.тази република е фалшива,и незаконна...
                            Виж монархията на Унгария,след първата световна война каква е била,регеснвто начело с Генерал Хорти...
                            Това е спасението...
                            А владетеля/когато се намери такъв/трябва да е войн,да има авторитарен режим....
                            Да бъде воин като Княз батенберг....
                            Ерата на кралете/князете воини свърши някъде в началото на ренесанса май. Кажи-речи премина и ерата на големите национални движения. Къде да го сложим тоз' цар-воин? Айде, да не продължавам, за да не загрубява дискусията.
                            А по въпроса за авторитаизма - ами ок, само че тогава недей да се водиш и демократ. Струва ми се, че който плаче за твърда ръка, е по-добре отново да се върне в предишните времена и да си живее там на воля, да им се радва на простотиите.

Наистина, поне Републиката ни е някакво достижение и макар все още да правим само първите стъпки към демокрацията (ако натам сме тръгнали всъщност) все е за предпочитане от тоталитарна/авторитарна държава.
                            Проект 22.06.1941 г.

Comment

Мъдрецът Сун Цзъ казва, в "Изкуството на войната", че не е важно кой е владетелят, а кои и какви са съветниците му!
                              Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Working...
                              X