Съобщение

Collapse
No announcement yet.

(Не)сериозни филми

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

(Не)сериозни филми

как беше, "На всяко действие има равно по сила и противоположно по посока противодействие" та, това е противоположността на темата "Сериозни филми". мисля, няма нужда от поясняване, като се надявам да не си поствам сам тук:pop:
    е, ето първи опити от мен:

Whale rider - прекрасно новозеландско откровение. представя част от живота и традициите на маорите. меко казано струва си (може да си го изтеглите от arenabg.net)

Невероятната съдба на Амели Пулен

Форест гъмп - абсолютна лиготия, но приятна за гледане

Магистрала 60 (Interstate 60) - също толкова голяма лиготия. на моменти силна пародия на the American life...ще я дават скоро по БТВ

хм, абе я да не си изстрелвам всички патрони от първия път:lol: е, let all humane films come here...
    Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
    каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
    каквито са мислите ти,такива са делата ти,
    каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Невероятната съдба на Амели Пулен
    този спада към "сериозните" в известен смисъл...

или просто към "добрите"

иначе аз последно гледах Лорънс Арабски
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Да в известен смисъл и най-несериозно изглеждащият добър филм е сериозен. все пак тук нямам предвид плиткоумни комедии...Амели е наистина изключително приятен филм. Ще има и продължение по него. дано да е също толкова добър...иначе филмът има и своето българско измерение:

Рапсодия в бяло - филм на Теди Москов, който излезе миналата година. той спада точно в графата (не)сериозни според мен, защото с присъщата си пост-съветска бледост пресъздава сиви въпроси по жизнерадостен начин и обратното:sheep:

Лорънс Арабски...ех, само хубави неща съм чувал за филма, но за съжаление не съм го гледал...апропо, той с Джон Рийс Дейвис ли е?

Comment

Хъм, аз съм гледал един двусериен за Лорънс Арабски, като в главната роля беше Питър О`Тул.

Comment

ами аз не знам друг да има само че си е цял филм, не е две серии :?
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Да, възможно е. Аз го гледах по телевизията много отдавна - и там го бяха разделили на две серии (предполагам, защото е дългичък). Вероятно в кино вариант е една - моя грешка .

Comment

е да, филма е над 3 часа...
              albireo написа

Comment

Сър Питър О Тул, един от титаните на английското кино. Филмът е страхотен.:nworthy:
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Лангориерите по Стивън Кинг много е забавен :pop:
                  Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Finding Nemo...много, ъъъ, "сладък" филм
                    и като заговорих за анимацийки:

Chicken run - страхотна анимация - понякога да се чуди човек, как така тези анимации са за деца, ами по никакъв начин мен ако питате. общо взето анимациите много надскачат себе си, а героите им са толкова човешки, колкото малко актьори са8-) неприятното е, че в повечето анимационни филми хората са лошите герои, но какво да се прави, малко самокритика никога не пречи:lol:

Шрек - култова анимация, с предстоящо продължение

Final fantasy - спорен, но красив филм

Nausicaa of the valley of the wind - безспорен филм и в действителност доста сериозен - постапокалиптична манга

Животът на мравката - приятна измислица на Pixar

Ice age - колкто и да е странно - един от любимите ми филми:tup:

Comment

Mahadeva каза:
                      [B]Шрек - култова анимация, с предстоящо продължение
                      Overrated

Mahadeva каза:
                      [B]Final fantasy - спорен, но красив филм
                      Underrated

Mahadeva каза:
                      [B]Nausicaa of the valley of the wind - безспорен филм и в действителност доста сериозен - постапокалиптична манга
                      правилният термин в случая е anime Доста може да се говори за филмите на Миязаки, всичките ги обичам

Mahadeva каза:
                      [B]Животът на мравката - приятна измислица на Pixar
                      твърде американизиран

Mahadeva каза:
                      [B]Ice age - колкто и да е странно - един от любимите ми филми :tup:
                      щото е простотия, ама непретенциозна не съжалявам, че го гледах, но не бих отделил време да го гледам пак
                      albireo написа

Comment

Съгласявам се с оценките, с едно изключение - и според мен "Шрек" е много добър, докато "Финал фентъзи" не струва, освен технологично - като история е пълна боза. Но както беше казал някой - за вкус няма смисъл да се спори .

Comment

да, извинявам се, разбира се, че аниме е по-правилно :roll: за съжаление, не съм гледал друго на Миязаки...всъщност, сега като се замисля прекрасната приказка "Spirited away" негова ли беше? а когато гледах Final fantasy ми хареса, сега може би мнението ще ми бъде по-различно, но филмът все пак остава красив и доста добре направен мисля, че хората, които са го правили после са направили първата серийка от Аниматрицата...и понеже задълбахме в анимето - някой гледал ли е "Rusty angel" доста ми хареса :tup: Wonderful Days също много ми хареса като изпълнение...а сега един приятел ми похвали Каена.

Comment

"Rusty Angel"

имаш предвид първия епизод на Gunnm / Battle Angel Alita
                            има и втори

за съжаление до там свършват, а самата манга е 12 книжки някъде... повече си струва нея да прочетеш

Wonderful Days го имам и още не ми е останало време да го гледам...
                            albireo написа

Comment

Аз на Миязаки, струва ми се, съм гледал само един - "Принцеса Мононоке" и много ми хареса като визия. Но колкото и да харесвам аниме, всъщност съм гледал много малко. А за "...Фантазия" - като визия ми харесва, но историята ми се видя твърде, как да се изразя - американизирана (сега веднага някои ще ми скочат ).

Comment

Working...
                              X