Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комичното и трагичното

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Не ми стана много ясно как стигнахте до идеята за невежеството и блаженството :1087: , но напълно ви подкрепям, стига да ми кажете точно в какво :lol:.

Хех, опростено казано, добрият стар пример за Адам, който си живеел щастлив, блажен и невеж с Ева в Рая. После обаче познал, чрез ябълката, започнал да знае и станал нещастен. Та, въпросът е, и то с главно В, дали да си щастлив и прост или знаещ, но нещастен :rock:
    "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
    Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

mellisa написа
      Та, въпросът е, и то с главно В, дали да си щастлив и прост или знаещ, но нещастен :rock:
      Е, нещата изглеждат доста по-сложно, но и този въпрос е актуален. От друга страна да знам, че нищо незнам, не ме прави незнаещ.... :not: абе то бива, бива философски отклонения ама вие ще ме довършите! :tup: :lol:
      Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
      Паисий Хилендарски

Comment

Е, нещата изглеждат доста по-сложно, но и този въпрос е актуален. От друга страна да знам, че нищо незнам, не ме прави незнаещ.... :not: абе то бива, бива философски отклонения ама вие ще ме довършите! :tup: :lol:
        Че ние още даже не сме почнали сериозните философски отклонения
        "Нима, Създателю,
        съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
        мигар аз самият съм те молил
        от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Много кофти - Аз знам, че нищо не знам. Другите и тва не знаят, но щастливи заради това
          (\_/)
          (°_°)
          (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Това си е типична християнско мислене, че не познанието е най-важното на този свят, има и по-важни неща, вярата например. "Който трупа познание, трупа тъга", "Блажени са нищите духом, защото тяхно е царството небесно", "Последните ще станат първи" - все в този ред на мисли. Насладата от познанието, която си е съвсем реална, понякого дори почти физически осезаема, и въобще насладата, не влизат в понятията на християнската религия, а нашето мислене, независимо вярващи ли сме или атеисти, си е сформирано от вековете християнска цивилизация.

Comment

Working...
            X