Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комичното и трагичното

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Комичното и трагичното

Сънувам, че живея в един тъп виц. Заедно с американеца и шведа. Американецът
    пасе крави, шведът строи парламент, а аз правя ограда около къщичката си.
    Целта ми е да издигна ограда, по-висока от небостъргач, обаче не ми достига
    материал, затова разграждам по малко от къщичката си. Завалява дъжд, аз
    обличам черната си мушама, изкопавам тунел под оградата си и отивам да
    гледам американеца, който пее под дъжда. Запознаваме се. Оказва се, че
    той не бил забелязал нито мене, нито къщата ми, нито оградата ми. Разказвам
    на американеца за американското изкуство: Джон Хеселиус, Томас Сали, Уилям
    Мерит Чейз, Джордж Билоуз, Бенет Нюман, Ад Рейнхарт, Джордж Сегал, Сеул
    Стайнбърг... Американецът благодари и иска да ми плати за урока. Пристъпвайки
    на пръсти, към нас приближава шведът. Интересува се дали ще наруши свободата
    ни, ако привечер - между 17.10 и 17.45 часа - се разхожда из вица. В същото
    време от Стокхолм се интересуват какво е мнението на шведа относно подготвящия
    се закон за декоративните рибки - трябва ли да се забрани отглеждането им в
    аквариуми, по-малки от 90х50х40 см, или не трябва. Казвам на шведа и американеца,
    че имам познат пазач на язовир и мога да си ловя риба и когато риболовът е
    забранен. Американецът и шведът или не разбират какво им говоря, или се
    правят, че не разбират. Казвам им ииий, вижте там какво хвърчи, те вдигат
    глави, аз им отправям по един ритник отзад и смеейки се, се прибирам зад
    оградата си. Започвам да се ядосвам на съня си. Защо американецът пее под
    дъжда, а аз, който знам за американското изкуство повече от него, го гледам
    уплашен изпод черната си мушама? Защо шведът, който не знае ни какво е
    робство, ни какво е терор, ни какво е насилие, цени свободата повече от мене?
    Защо аз имам образование, а онези хора - култура? Защо живея в такъв тъп виц?
    Защо моят сън изобщо не зависи от мене? Не, така повече не се издържа!
    Заспивам отново.

И.Кулеков (c)
    Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
    Паисий Хилендарски

Да се чудиш кое ли е по-добре - да си буден или да сънуваш....?
    "Нима, Създателю,
    съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
    мигар аз самият съм те молил
    от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Една "позната" твърди че е по-добре да сънуваш...
      Самата тя смята сънуването за свое хоби и го практикува колкото се може повече.
      „Аз, Драгомир, писах.
      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Да бе от сън спомен няма
        Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Michael Wittmann написа
          Да бе от сън спомен няма
          :sm186: Abe зависи... с кого спиш ... :sm113:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
          Паисий Хилендарски

Comment

Кулеков е голям! Когато орбитира около гологлавия "шоумен", тогава е малък
            knowledge is power

Comment

м да тъжно тъжно но това е реалноста
              но ако искате се ппрехварлете в мечтите си
              ще сте на по сигурно място кадето няма болка ни страдание
              само смях и без-грижие

Comment

Тази тема доста философска насока е взела Прилича ми на въпроса: По-добре ли е да си живуркаш (сънуваш) в матрицата отколко да се опитваш да живуркаш в реалния свят. И дали наистина, както казва Сайфър "Невежеството е блаженство" :sm186:
                Shut me down! Machines making machines! How perverse!

Comment

.
                  43. Превъзходството не е въпрос просто на пазени в тайна техники.
                  57. Със здрав разум не се постигат велики неща.
                  71. Не е мъдър човекът, който критикува времето, в което живее.

Comment

Ето още нещо актуално от И.Кулеков (с):

Една хубава вечер наш'те дойдоха у дома на власт. Толкова отдавна ги чаках
                    и много им се зарадвах. От предишните ми гости, които бяха вкъщи на власт,
                    не беше останало нищо за ядене и пиене, но наш'те ми казаха да не се
                    притеснявам - това, че са на власт у дома, ги и хранело, и опивало. Ето,
                    не са като другите - пеех си в банята и сърцето ми се пенеше от възторг.
                    Пуснах ги на одъра - на другия ден ги гледам - те под одъра, целите в
                    паяжини - търсели скрити врагове. Помислих, че се шегуват - виждал съм
                    ги, преди да дойдат у дома на власт, така да се шегуват - но като
                    изхвърлиха одъра през прозореца, разбрах, че те вече не се шегуват.
                    Доплака ми се. Издълбах една дупка в земята и извиках: "Защо бе, царю
                    Мидас, защо, нали наш'те са на власт?!" А ехото ми отговори: "Власт,
                    власт, власт..."

Паисий Хилендарски

Comment

Дали?

Кулеков е голям! Когато орбитира около гологлавия "шоумен", тогава е малък
                      Според мен, Кулеков си е Кулеков независимо къде. Противното би означавало да предположа, че смисъла или значението на думите му зависят от контекста, в който се изговарят или прочитат (или пък фигура подобна на споменатата би могла да засенчи Кулеков).
                      Помоему, Кулековите политически и житейски прозрения не губят от стойността си поради конфликт с някакви моментни дребни политически интереси и амбиции (или, другояче казано, би било по-добре да можем да видим смисъла им и отвъд собствените си политически пристрастия).

Comment

хъм това ка да го тълкувам
                        аха сетих се
                        махни старото което краде
                        за да доиде новото и то да краде
                        въпрос: какво означава според всички думата власт и кои има тази власт
                        а за кое става въпрос вие знаете

Comment

haladin написа
                          можем да видим смисъла им и отвъд собствените си политически пристрастия
                          това е идеята!

Паисий Хилендарски

Comment

Obi1 написа
                            Тази тема доста философска насока е взела Прилича ми на въпроса: По-добре ли е да си живуркаш (сънуваш) в матрицата отколко да се опитваш да живуркаш в реалния свят. И дали наистина, както казва Сайфър "Невежеството е блаженство" :sm186:
                            Невежеството е блаженство защото Знанието поражда болка, но копнежът за знание е по силен от тази болка.
                            (\_/)
                            (°_°)
                            (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Не ми стана много ясно как стигнахте до идеята за невежеството и блаженството :1087: , но напълно ви подкрепям, стига да ми кажете точно в какво :lol:.

Паисий Хилендарски

Comment

Working...
                              X