Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БСП печели изборите

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

БСП печели изборите

В разрез на моите убеждения за бъдещото на форума пускам политическа тема-надявам се да ми бъде простено за това.
    Та според първи данни БСП има 31% следвана от НДСВ с 21%.
    Какво ми направи впечатление?
    "Атака" на Волен Сидеров влиза в парламента с 8%, колкото имат и сините от ОДС.
    Шантав Парламент ще се извъди 40-ият. Това страшно много ми напомня лятото на 1931-ва, когато Сговорът пада от власт.
    Един то лидерите на Сговора-банкера Атанас Буров в своите спомени предупреждава бъдните политици-"Лятно време не правете избори в България"-но кой да послуша поуките на Историята!
    Понеже БСП нямат мнозинство, ще се прави коалиция.Коя ще бъде ухажваната партия?Дали няма да се окаже прав Историка, че НДСВ работи за червените? Времето ще покаже. :sm186:
    Вашите мнения Дами и Господа?Вие какво мислите по въпроса? :sm100:
    А и без политически караници защото ще трия!
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

31% от гласувалите страдат или от деменция или от малоумие. 8% също са тежко болни...
    По моя преценка съм обективен.

Comment

Дали няма да се окаже прав Историка, че НДСВ работи за червените?
      - Ами до сега бяха в коалиция (коалиция - няколко политически сили създават общо правителство, което се подкрепя в парламента от дапутатите им), БСП има министри в сегашното правителство.

Но тези резултати предполагам са от предварително проучване. Твърде е възможно броят на гласовете за БСП да е малко по-голям, за НДСВ малко по-малък, Софиянски да влезе в НС, а Атака да е с по-малко гласове.

Електората на БСП е има превес в по-малките селища, които остават малко в сянка при проучванията, но изборните им гласове се броят на общо основание.

За НДСВ са ползвани разни източници като интернет напр., а в България интернет не е достъпен за всички, но свързаните с властимащите винаги ползват лукс.

Софиянски може да разчита на столицата, кадето живеят доста гласоподаватели, а в другите големи градове където обикновено се прави проучването не е толкова популярен.

Атака дължи популярността си на една кабелна телевизия - това ще рече, че на места е съвсем непозната.

Тъй че ще има известни отклонения.

Comment

'Сова 5': За първи път от 16 години най-възрастните не са приоритет

Активността е ниска спрямо реалните избиратели, но има разлика между реални и вписани избиратели, коментират политолози

25.06.2005

За първи път през последните 16 години сред гласоподавателите няма приоритет на хората над 60-годишна възраст, сочат данните на агенция "Сова 5", обявени по БНТ.

Според агенцията:

27,9% от гласувалите са над 60 г.
        17,8% са между 18-28 г.
        17,3% - 30-39 г.
        9,2% - между 55 и 59 г.

30,9% от гласувалите са висшисти, 46,9% са със средно образование, а тези с основно и по-ниско образование са 22,1%, сочат още данните на "Сова 5".

Според политолози ниската избирателна активност показва, че предизборната кампания е била неуспешна. Тя е показател за това, че всичко, направено в предизборната кампания, е отишло напразно, каза по БНТ политологът Татяна Боруджиева.

Тя посочи, че изминалата предизборна кампания е изобилствала от много нови неща и прояви от западен тип.

ЦИК изчислява избирателната активност на базата на близо 6,9 млн. души, които имат право да гласуват, твърдят политолизи.

Активността е ниска спрямо реалните избиратели, но има разлика между реални и вписани избиратели, коментират още някои.

Експерти смятат, че 800 000 души от тези 6,9 млн. са в чужбина, което води до ниския процент избирателна активност.
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Даа, цирк стана! Поне дебелия пе.. певец не влезе в парламента, че да станем за световно посмешище! :tup:

Следващото управление? Най-вероятно като сегашното. Защото и сегашното правителство е на НДСВ, ДПС и БСП. Просто в следващото БСП ще доминира.

Аз лично съм доволен от постигнатото от партията, на която гласувах доверие /Демократи за силна България/.

Е, от тук нататък - ще видим.
          На нож!

Comment

Сега по БНТ гледам "историк" Баева прави коментар за изборите - значи и ние може.

Иначе на http://news.bg/izbori2005/results.php резултати се така:

БСП - 33% , 87 места
            НДСВ - 19 , 51
            ДПС 10 , 27
            Атака 8 , 24
            ОДС 7 ,24
            БНС 5 ,14

Нововремците 3%, аут
            Коалиция на розата 1%, аут
            другите - 0, аут

Comment

Galahad написа
              "историк" Баева
              Защо в кавички?
              Иначе по темата - от първи опит надали ще може да бъде съставено правителство, освен ако жълтите не се присъединят към едно червено такова. По-скоро царя ще чака мандатът да дойде в неговите ръце и ще се опита да състави някакво подобие на сегашния си кабинет - ако се намери кой да го подкрепи.
              43. Превъзходството не е въпрос просто на пазени в тайна техники.
              57. Със здрав разум не се постигат велики неща.
              71. Не е мъдър човекът, който критикува времето, в което живее.

Comment

Да не се получи обратна тяга. След като Атака е в Парламента да не се обединят всички против тях и да ги изхвърлят?

Така в Бургас ,Доган е втори-токущо ми съобщиха.
                Last edited by Parabellum; 25-06-2005, 23:39. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

"Царят" току-що не изключи възможността за коалиция с БСП. Интересно, човешкото падение до къде ли може да стигне?
                  На нож!

Comment

Не си ли чел Големанов? Даже навремето Хачо я направи на постановка. Там добре са описани политическите пристрастия

Пак свежа новина-средностатистическият българин е неграмотен.Токущо разбрах, че досат то гласоподавателите не се знаели въобще как да си попълнят бюлетината
                    Last edited by Parabellum; 25-06-2005, 23:48. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Едно мнение от прес-конференцията: "Щом ние можем да работим заедно, защо политиците да не могат".
                      Сега като се замисля, в предприятието, където работя аз има хора, които са гласували за шест от седемте партии (без тая на Софиянски) и с тях работя, без да имам някакви проблеми. Защо това да не се случи при политиците? Да се работи около обща платформа, а не около политически различия.
                      43. Превъзходството не е въпрос просто на пазени в тайна техники.
                      57. Със здрав разум не се постигат велики неща.
                      71. Не е мъдър човекът, който критикува времето, в което живее.

Comment

Торквемада написа
                        Едно мнение от прес-конференцията: "Щом ние можем да работим заедно, защо политиците да не могат".
                        Сега като се замисля, в предприятието, където работя аз има хора, които са гласували за шест от седемте партии (без тая на Софиянски) и с тях работя, без да имам някакви проблеми. Защо това да не се случи при политиците? Да се работи около обща платформа, а не около политически различия.
                        Това ако се случи Българият ще стане Рай!Единност-това ни трябва на нас

Comment

Аз харесвам БСП омаяхаме с приказки,не че другите не го правят обаче аз на тях симпатизирам,още нямам право на глас обаче мисля че БСП(надявам се) да управляват държавата както трябва.Тъй като гледам БСП вземат по-възрастните гласоподаватели,а НДСВ младото поколение.

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

BulSoldier написа
                            Аз харесвам БСП омаяхаме с приказки,не че другите не го правят обаче аз на тях симпатизирам,още нямам право на глас обаче мисля че БСП(надявам се) да управляват държавата както трябва.Тъй като гледам БСП вземат по-възрастните гласоподаватели,а НДСВ младото поколение.
                            Приятелю, запознай се с историята й за периода 1890-1996 г. В частност с историята й 1944-1996. Ще ти помогне да преодолееш някои грешки.

Parabellum написа
                            Това ако се случи Българият ще стане Рай!Единност-това ни трябва на нас
                            В политиката това става само по фундаменталните приоритети на държавата. В българската политика е почти невъзможно. Симпатизанта или гласуващия си остава преди всичко човек извън политиката, затова е и в съгласие с колеги и други хора.
                            Единството практически обезсмисля политическия процес, защото отделните партии имат различни позиции по съществените въпроси. Една да се съгласи с другата, значи се е обезличила. Не е невъзможно, но е трудно.
                            Last edited by ; 26-06-2005, 00:22. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Темата не е за политически пристрастия и симпатии-темата е за бъдещото на България в близките години.
                              В момента за жалост в България най-добрият политик се оказа Доган

Comment

Working...
                              X