Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не може ли на изборите да гласувам с "Не"

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

khanbulgarski написа
    Защо бе, да гласувам за някой който ще продължи да краде. То се е видяло че в България населението не може да осъществява ефективен политически контрол.

Само нека един тук в този форум ми потвърди, че приема, разбира и смята плановете на партиите за възможни и изпълними. Защото единственото, към което ме призовават е да гласувам и да им вярвам. .
    Защото не си наясно (не се заяждам, не се засягай, съвсем, ама съвсем те разбирам). С понятието "кражба" в политиката. То не е директно, а минава през политическия процес.
    Защото не всички са маскари, както някои много искат твоето поколение да вярва, и май са успели.

Защото само сега, на 4 год. веднъж, те питат наистина какво искаш за следващите 4. От реалните наличности, не от мечтите (понякога може и от мечтите...)
    Ефективен политически контрол има само когато ти гласуваш.

Призовават те не само да гласуваш и да вярваш. Призовават те и ДА НЕ ВЯРВАШ, защото това също им влиза в тънките сметки.

Гласуването си е политически акт, не личностен. Няма емоции, симпатии и вери, а политически преценки. Поне за по-образованите хора.

Мисли политически!

Нямам време, че ме чакат. Пак казвам, разбираемо ти е отвращението, но отнеси го към реалностите. Пък и не генерализирай и знай, че много от данните, които си получил четейки вестници са манипулация.

Comment

КАК ЗА БСП?! Леле, сакън, бе човек. Сори че съм директен, ама то пък.....
      Ами по критерият който ми даде - най-голямата, стабилна, монолитна, най-вероятно ще вземе най-много депутатски места. Може да добавя и 1-2 мои - Станишев не е контрабандист като Костов ("Сапио", "Бъдеще за България"), не е задигнал имоти като Михайлова (гаражите та БКП) и НВ (връх Мусала), с две думи не е омаскарен; партия с дълга история и традиции... Имам и няколко чудесни съветски марша възхваляващи компартията, така че при победа мога да си ги пусна и да празнувам.

Пропилян е, защото не се брои. Не се ли брои и зачита, значи не го е имало.
      Броят се!!!!!! Игнорират се при разпределяне на депутатските места. Но излизат като изборен резултат. Те показват на тези в парламента и на тези отвън, че пусналите недействителни бюлетини не са просто апатични, а са готови да идат на предсрочни избори с други извънпарлементарни партии.
      Какво ме интересува, че моя глас няма да се ползва за това разбойниците да си поделят плячката. Аз не искам да ги видя в парламента и за мен няма никакво значение как точно ще си разпределят местата в него. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ХУБОСНИЦИ, В ОТИШЛИЯ СИ ВЕЧЕ ПАРЛАМЕНТ ПО НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ ГЛАСУВАХА КАТО ЕДИН. Какво тогава ме интересува дали бившата БКП ще има 20 места повече или те ще отидат при съпругът(дето е мъж на жена си) на партийната секретарка в някогашната БКП ?

А за това да гласуваме за рушветчии и крадци. Аз много харесвам една мисъл на Георги Схоларии (по-сетнешния царигр. патр. Генадий) по повод униатската литургия в "Св. София"
      " О, нещастни ромеи! Какво сътворихте и защо се отдалечихте от вярата в бога, надявайки се на силата на франките? Заедно с града, който ще бъде погубен, вие погубихте и своето благочестие..."

Comment

Galahad написа
        ............. Станишев не е контрабандист като Костов ("Сапио", "Бъдеще за България"), не е задигнал имоти като Михайлова (гаражите та БКП) и НВ (връх Мусала), с две думи не е омаскарен; партия с дълга история и традиции... Имам и няколко чудесни съветски марша възхваляващи компартията, така че при победа мога да си ги пусна и да празнувам.............................
        Охоооо то и аз съм с леви убеждения, ама я се поинтересувай от какъв род е Станишев и тогава пак ще си поговорим.
        Но от друга страна като гледам как всички си играят на мечка с БСП започвам да се питам от какво толкова ги е страх?
        may the Force be with you

Comment

ама я се поинтересувай от какъв род е Станишев
          - аз съм чувал разни неща и за рода на Костов, но не го харасвам не заради рода му, а заради това което той е направил.

Comment

Наистина ще ми е много интересно да чуя някакви аргументи за гласуване за БСП. Някой ако има, моля да ги сподели.
            По моя преценка съм обективен.

Comment

Господа, изпитвам притеснение, че нарушаваме аполитичността на това място.
              Въпреки това:

Коментирате личности, а става дума за партии и политики;
              Информацията, която имате (нямате) за тези личности е само и единствено от българските вестници, а те са оръдия по правило на антикостовските сили (поне най-големите).
              За ЛИЧНОСТИТЕ може да се каже следното:
              1/ Костов е най-атакуваният от трудовите и часовите вестници български политик;
              Фактите по "Сапио" са отдавна известни и не представляват нищо съществено. Само се дъвчат от 1991 год. насам. /Нали, между другото, не си мислим, че политическите партии в България ДО ЕДНА се финансират като правят от дъжда пари?/
              Като политик той положи усилия да стабилизира държавата; не успя обаче да обуздае нововстъпилите във властта "дребни" и "местни" деребейчета, макар на втората година да уволни масово най-проявените /което автоматично ги направи от хулени от вестниците в любими техни гостъи с пространни интервюта/.
              Днес масата от тях не са в ДСБ; не знаем обаче какви са тези, които са там.
              Не може да му се отрече ДЪРЖАВНИЧЕСКО ВИЖДАНЕ, обаче.

2/ Станишев е млад и сив, но умен /може би/. Лично не е критикуван и не се е проявявал. Син е на крупния деец на ЦК на БКП Димитър Станишев, който май е бил и на висок пост в ДС, а може и да не е бил. Майка му е рускиня, той самият МАЙ има и руско гражданство.
              ШЕФ е на партия със ужасно диктаторско минало, която разсипа държавата до 89-та и после през 96-та. Това не може да се отрече.
              Не е ясно кое от програмите му сега е истина, и кое - приказки.

Това - за лицата;
              Обаче правилния погед трябва да е ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИЛИ;
              1/ДСБ - създадена наскоро, около Костов, събрала най-непримиримите бивши седесари; аз лично не мога да си обясня конфикта между ОДС и ДСБ, ако има такъв. ОДС обаче отиде на много компромиси със сегашните.
              Доколото Костов и е шеф, това е партия с десни възгледи и евентуано /ако не се подаде МНОГО - защото без малко няма да се мине, балкани сме - на типичните партийни слабости у нас/ може да прави ефикасна дясна политика. (Няма да вземе достатъчно гласове, обаче колкото повече толковапо-добре, ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ НЯМА ДЕСНИЦА, а това е опасно).

2/ БСП. Тя си остава БКП - и досега се хвали с "постиженията" на Живков; Има тежко политическо наследство, свързано с диктаторство, концлагери, убийства, контрол даже над интелигенцията и културния процес в обществото, драматически нарушения на човешките права, национален грабеж, национално предателство, опит да направи Пиринска Македония югославска и опит да направи България 16-та съветска република.
              След 89-та демонстрира реформиране и ДОНЯКЪДЕ се реформира. Изведнъж се съгласява България да влезе в НАТО, след като години наред подклажда антинатовска реторика.

Сега представлява някакъв сив облак от лява реторика, полудесни оферти, смътни обещания.

Управлява България след 89-та година в периода от 89/90 и 93-94 /непряко чрез правителство на един професор икономист/ и пряко - през 94-96-та.
              През нейното управление България среща двете си най-тежки икономически кризи за 20-ти век. Който помни опашките и купоните през 91-ва и тридоларовата пенсия през 95-та, да каже на тия дето не знаят или са забравили.
              Тая партия се проваля в икономиката засега; защото непрекъснато залага на държавата.

Те това е то по-правилния подход към изборите. Каква е политиката и нейните резултати.

Galahad написа
              - аз съм чувал разни неща и за рода на Костов, но не го харасвам не заради рода му, а заради това което той е направил.
              Много вярваш на вестниците.

lzl написа
              Наистина ще ми е много интересно да чуя някакви аргументи за гласуване за БСП. Някой ако има, моля да ги сподели.
              Освен, че Костов е "простак и бандит", други аргументи няма.

Han Solo написа
              Но от друга страна като гледам как всички си играят на мечка с БСП започвам да се питам от какво толкова ги е страх?
              От повторение на 96-та, може би.

Galahad написа
              Ами по критерият който ми даде - най-голямата, стабилна, монолитна, най-вероятно ще вземе най-много депутатски места.
              партия с дълга история и традиции...
              Никакъв такъв критерий не съм давал.
              История, традиции... и то какви, а. Разказа играта на цяла държава.
              Last edited by ; 23-06-2005, 00:57. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Нямам време за глупости.Иначе бих се изгаврил и аз та да им е по трудно като броят.

Comment

Само едно малко съобщенийце относно политизацията:
                  Избори ни чакат, разбираемо е. На въпросните теми да се гледа като на изключение от по принцип аполитичната насоченост на форума. Но ако не се досещате да спомена - днеска и край, утре е "ден за размисъл", другиден изборен такъв .
                  XV mile the sea brode is
                  From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Да взема да плясна и аз ли един рекламен пост за моите избранници, а?
                    Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                    СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                    НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                    СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Вече не може
                      "Не положено-инструкция".

Comment

Току що видях как една онкоболна жена бавно умира защото животоспасяващите й лекарства са спрени. Едва 25% от раковоболните получават лекарства у нас. Останалите са оставени да умрат без шанс за живот.

България умира.

Comment

Късно се включвам ама поне и аз да си кажа за кого ще гласувам и избрах АТАКА :rock: имат като моите виждания. Може би единствено донякъде не съм съгласен за НАТО, но това най-добре трябва да го кажат военните.
                          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Понеже е ден за размисъл, нека оставим политиката временно на страна.
                            Сигурна съм, че ще намерите и други теми за разговор днес
                            "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                            Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Working...
                            X