Е, заглавието на темата си го казва. Искам да гласувам, но няма за кого. Тази тема не е за политически агитации към която и да е партия. Не може ли просто да кажем "Не" на всички тях.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не може ли на изборите да гласувам с "Не"
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Гост
Не може с не.
Значи помагаш на този, който събере най-много гласове. ТОЕСТ "ЗА" си, а може не него да си харсевал най-много.
То като се говори за политика "харесвал" не е най-точната дума,де.
[QUOTE=khanbulgarski]ЕИскам да гласувам, но няма за кого. QUOTE]
Има. Няма максимално близък до твойта идея. Обаче има възможно (от наличните) най-близък. Гласува се за него.
Comment
-
khanbulgarski написаЕ, заглавието на темата си го казва. Искам да гласувам, но няма за кого. Тази тема не е за политически агитации към която и да е партия. Не може ли просто да кажем "Не" на всички тях."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Аз ще упражня избора си като напиша наръка върху бюлетината едно голямо "Не.. да го...". Няма да избирам продажници и гладници, които да се нагушкат заради мен. Всички са ми еднакви. Плановете са им смехотворни, да не говорим че с рекламните си клипове ни оприличават на идиоти които ги избират "щото ми хар?!?рресват" или щото бат Бойко пак се прави на мъж а царя използа термини като "митология" за нещо което не се и доближава до това определение. Няма да седя безучастно и да ги чакам да си поделят вота ми. Ще им надраскам бюлетината, за да е невалидна. В тази държава няма друг начин човек да изкаже възмущението си от подигравките и обирите на България- една държава, с изкуствено напомпана икономика, която се самоизяжда отвътре.
Comment
-
Гласувай, че такива като мен нямат това щастие! :1087:"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Гост
khanbulgarski написаАз ще упражня избора си като напиша наръка върху бюлетината едно голямо "Не.. да го...". Няма да избирам продажници и гладници, които да се нагушкат заради мен. Всички са ми еднакви. Плановете са им смехотворни, да не говорим че с рекламните си клипове ни оприличават на идиоти които ги избират "щото ми хар?!?рресват" или щото бат Бойко пак се прави на мъж а царя използа термини като "митология" за нещо което не се и доближава до това определение. Няма да седя безучастно и да ги чакам да си поделят вота ми. Ще им надраскам бюлетината, за да е невалидна. В тази държава няма друг начин човек да изкаже възмущението си от подигравките и обирите на България- една държава, с изкуствено напомпана икономика, която се самоизяжда отвътре.
Comment
-
mellisa написаЪъъ, вярно, че вие там сте още варвари, но едно бюро за вот чак да нямате... :sm186:Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Comment
-
По принцип ДА - Поставяйки едно НЕ върху бюлетината или попълвайки я по начин, който я прави невалидна! По пропорционалната система Д`Онт невалидната бюлетина се счита за даден вот, но невалиден и се разпределя пропорционално на гласовете в МИР. По принцип невалидните бюлетини облагодетелстват победителите... Отделен е въпросът, че можеш и да не гласуваш. Но тогава твоят наказателен вот не влиза в сметката.
Отделен е въпросът, че напълно споделям твоите възгледи. Гледам листите в моя МИР и се чудя и се мая какви хора са решили, че са достойни да НИ оправят !!!??? От друга страна разликата в платформите на полит. сили са минимални - 1 % ! Т.е. не виждам никаква разлика между ОДС, БСП, ДСБ и НДСВ. Според мен електоралните единици в последния момент ще се решат и гласуват с отглед на старите си симпатии- нещо от сорта "Аз съм от Левски и съм ЗА тях !"SEMPER AGRESSUS
Comment
-
Гост
khanbulgarski написаДа бре, тя сама ще се оправи, ние само ще си коментираме. България се е заоправяла от сто години. Скоро нищо няма да остане за оправяне, пък и за продаване. Трябва да се научим да бъдем по-критични към тези, които искат от нас да им поверим държавата си за следващите 4-тири години.
На избори се гласува. Не се гласува само ако всичко е толкова добре, че не ти пука. Пак ти казвам, тук няма място за симпатии и емоции. Гледаш кой е най подходящ за целта на занятието, а тя е ясно каква е.
Критичността е друго. Нещата стоят така, че всеки премълчан глас отива за разни мафиоти и пр.
Вервай ми, аз ги разбирам тия работи
HELLCAT написа....и се чудя и се мая какви хора са решили, че са достойни да НИ оправят !!!???
От друга страна разликата в платформите на полит. сили са минимални - 1 % ! Т.е. не виждам никаква разлика между ОДС, БСП, ДСБ и НДСВ. ...
Обаче за липсата на разлики между партиите не съм съгласен. За прилка между ДУМИТЕ ИМ - да. Просто една част от тях ЛЪАЖТ. Коя - делата им в миналото го показват.
Но в същността си все пак за различни и то много. Ако не бяха различни, нямаше да има такава непримиримост между НЯКОИ от тях. Защото, антагонизмът в българската политика, макар казаните по-долу неща да се преплитат е на две основи:
А) достъп до ресурс за крадене (или ползване). Тук се карат и даже се стрелят, но на избори общо взето не си противоречт
и
Б) все пак, все пак - за това в каква посока да върви това, което е останало от държавата - на дЕсно или на лЕво, или нейде неустановено (нарочно ползвам бай Тошовата лексика)
Каквото и да е, колкото и да сме побалканчени, все пак от същността на политиката не може да се избяга.
Тук вече битката е сурова и се води главно с МЕДИЙНИ ВНУШЕНИЯ. Затова е хубаво човек да се вгледа по-дълбоко и да помни думите на един мой даскал, изречени в последните мрачни години от залеза на комунизЪма - "Вестникът не е средство за информация, а за оформяне на вашите мнения."
Comment
-
Гост
Може. "Не" или някакъв друг знак, напр. върху цялата бюлетина я прави невалидна.
Негласуването показва апатия, безразличие, готовност да се приеме избрания от другите.
Независимо от това, че може да облагодетелства някоя от участващите в изборите партии, ако има голям брой недействителни бюлетини, това ще покаже на новите управници, че гражданите не приемат допуснатите до избори (защото у нас реално беше въведен ценз в разрез с Конституцията) и ще търсят извън парламента политическа сила, с която да променят досегашния манталитет на управление.
Аз лично смятам да тегля едно голямо "V" от долу до горе - от "вето". Жалко, че няма как да се направи малко по-обширна кампания. Така недействителните бюлетини щяха да са своеобразен референдум за отмяна на въведения имуществен ценз. Разбира се, това няма да отмени промените в закона, ама е крайно време гражданите да се опънат малко на политиците.
Comment
-
Трябва вече нещо да се направи. Изборът, който ми се предлага в момента са трите последни кабинета, които просто досъсипаха държавата и някакви партиики, които дори не съм ги чувал и не ги знам кои са. Напротив, колеги, нашият положителен вот на тази смехория, която в момента е българската политика с томболи и разпращане на писма, за свършена работа, до отдавна умрели граждани, е символ на нашата пасивност да потърсим най-накрая отговорност за това какво се прави с България. Гласувайте за някого и вие просто им давате да разберат, че сте съгласни с това което правят.
Comment
-
Гост
А като не гласуваш, ще дойдат тези, които наистина разсипаха България през 96-та. Сори, че ставам директен, но пасуването не е критика, а благодат за тях.
И не е вярно, че последните три правителства разсипаха държавата. Само първото от последните три.
И това е вярно, че нещата взеха да омръзват, но да не се гласува не е "нещо да се направи".
Първата стъпка е да остане най-малкото зло, пък следващата вече - спрямо него.
Иначе нищо не се прави, ами директно се вкарват най-нечитавите във властта. Защото от техните избиратели ни един няма да се откаже.
Пак казвам, има разлика между сегашните алтернативи. Най-малката беля е първа стъпка към оправянето. Сърбите две годин не можаха да си изберат президент поради пасуване. От това Сърбия не цъфна...
А най-лошото е, че у нас няма да има проблем. И 3% от населението да гласуват, те ще изберат.
Разбери, човек, отвращението ти е естествено и говори за почтена позиция, но някои точно това искат да изпитваш!
Galahad написаАз лично смятам да тегля едно голямо "V" от долу до горе - от "вето". Жалко, че няма как да се направи малко по-обширна кампания. Така недействителните бюлетини щяха да са своеобразен референдум за отмяна на въведения имуществен ценз. Разбира се, това няма да отмени промените в закона, ама е крайно време гражданите да се опънат малко на политиците.
Това "опъване" на избирателен език значи просто недействителна бюлетина. Която отива директно "за" тези, за които гласуват.
Не е адекватно като протест - никой няма да го чуе и не им пука.
Това е все едно да застанеш пред частен магазин с плакат доу високите цени
Отношението си е отношение, изборите са си избори.
Comment
Comment