Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не може ли на изборите да гласувам с "Не"

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Нов призив покрай изборите:

"Спаси България!
    Скрий личната карта на баба си!"
    http://www.bukvite.com

Comment

bukvite написа

"Спаси България!

:sm113::sm113::sm113: Това е за майтапи!
      Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
      Паисий Хилендарски

Comment

bukvite написа

"Спаси България!
        !

Comment

KG125 написа
          А като не гласуваш, ще дойдат тези, които наистина разсипаха България през 96-та. Сори, че ставам директен, но пасуването не е критика, а благодат за тях..
          Аз ще гласувам за някоя мижава партийка, дето не съм я чувал досега и която няма никакъв шанс да стигне 4 процента. Така, хем ще гласувам, хем ще кажа "не" на разните лапачи, които още от сега /мислейки, че ще спечелят/ си отварят в чужбинско банкови сметки./за комисионните.../

Comment

И малката и по правило маргинална и жадна партийки няма да се присламчи към другите и да ги улесни в каржбата? Или пък гласът ти ще иде на вятъра.

По-правионо би било за най-читавата голяма.
            Защото ако големите търпят критика, малките не стават за нищо.

Или изводът си остава - трябва да се търси "политическото начало", където най-го има, за там.
            А то инак целия Балкански полуостров е корумпиран.

Comment

Аз пък няма да гласувам! И не защото не искам, а защото не мога. Яд ме е! Вчера бях бесен като миказаха това. Оказа се, че избирателните списъци се правели по постоянен адрес, ане по местоживеене. А аз от 4 години съм с друга адресна регистрация. Това е тъпо!

Имало и срокове за издаването на тези бележки за гласуване - 2 седмици преди датата на изборите. Това също не е правилно според мен. Та аз ходя на работа - защо трябва да ме занимават с тяхната бюрокрация и да си губя цял ден за тези формалности. Толкова ли е сложно да ме добавят на ръка в списака в деня на гласуването?

Яд ме е! ... Но пак ще пробвам - ще отида в секцията в деня на изборите и ще пробвам - може пък и да стане.
              Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
              СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
              НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
              СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Надали ще стане. По-скоро се разходи до постоянния си адрес. Повод за разходка, де....

Comment

Която отива директно "за" тези, за които гласуват.
                  Изборите не са залагане за печеливш кон. Ако заложиш на печелившия кон печелиш премия. При изборите пряко не печеля абсолютно нищо, независимо дали партията за която съм гласувал е станала управляваща, просто е влязла в НС или е получия само моя глас и не е влязла в парламента.

Във всеки случай по-добре да подам недействителна бюлетина, отколкото да гласувам за хора, които знам че са разбойници. Като си дам гласа за някоя "голяма" партия само ще им вдигна самочувствието, че още един бунак е доволен от това как те са си напълнили гушите. Това не футбулин мач, дето просто се вика за сините или червените, но от това нито бирата става по-студена, нито картофките по-топли.
                  Чудя се как може някой да разсъждава просто да се гласува за някоя голяма партия, за да не му се загубел гласа. До вижда, че са крадци и да ги подкрепя. По този начин се губи много повече от един избирателен глас.

ПОМНЕТЕ, В ТЪМНАТА СТАИЧКА ВСЕКИ Е САМО СЪС СВОЯТА СЪВЕСТ!

По-правионо би било за най-читавата голяма.
                  - сиреч да гласувам за БСП, да го кажем направо.

Comment

Galahad написа
                    Чудя се как може някой да разсъждава просто да се гласува за някоя голяма партия, за да не му се загубел гласа.
                    Аз пък се чудя как може някой да разсъждава като че ли правото на глас трябва да му носи директни дивиденти и пропилява така собственото си право. Всеки с чуденката си явно :sm186: Ми тогава що не се върнем преди 89, когато хората също не гласуваха, по други причини да, но със същия краен резултат. :evil:
                    Ordnung muss sei !

Comment

Аз пък се чудя как може някой да разсъждава като че ли правото на глас трябва да му носи директни дивиденти и пропилява така собственото си право.
                      Всеки глас е мнение. Недействителната бюлетина не е пропилян глас. Пропилян е гласът за хора, които се вижда, че не са достойни. Да кажа "да" за някой, за който много добре знам, че е рушветчия и разбойник, за да не си загубя гласа?!? Да одобря някого, с чиито дела не съм съгласен?!?Да тръгна след лъжци и крадци?
                      И защо трябва да направя това? При допуснатите до изборите партии гласът ми безнадеждно е загубен, но поне мога да се дистанцирам от хора, които са бандити.

ВСЕКИ НАРОД ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ СИ!

Comment

Galahad написа
                        Всеки глас е мнение. Недействителната бюлетина не е пропилян глас.
                        Пропилян е, защото не се брои. Не се ли брои и зачита, значи не го е имало.
                        Ordnung muss sei !

Comment

Защо бе, да гласувам за някой който ще продължи да краде. То се е видяло че в България населението не може да осъществява ефективен политически контрол. Да отидеш и отново да си дадеш гласа значи да си ok с тази ситуация- на това му се вика апатия. Нашта система за гласуване е най-скапаната. Поне в другите можеш да кажеш- не мерси, никой от гореизброените.

Ако достатъчен процент от хората саботират изборите, не просто да не гласуват, тогава може би има шанс да отидем на Велико народно събрание- промяна в системата на гласуване, на управление или поне насрочване на нови избори с поправки в листите на партиите. Аз лично, на евентуален референдум, ще гласувам за повече власт на президента примерно- има вариянти. Омръзна ми, да си избирам по-малкото зло вече. Ама всеки си има гледна точка все пак- уважавам това. Само, че на следващите избори пак ще се вайкаме.

Само нека един тук в този форум ми потвърди, че приема, разбира и смята плановете на партиите за възможни и изпълними. Защото единственото, към което ме призовават е да гласувам и да им вярвам. Е, в политиката не става с вяра, а със скапан професионализъм, който липсва на българските политици, с ефективен контрол и с по-маневрена демокрация, която позволява на гражданите поне да си мислят че имат нещо общо с управлението на страната, а не на всеки няколко години да си избират поредните престъпници и палачи.

Comment

khanbulgarski написа
                            Нашта система за гласуване е най-скапаната. Поне в другите можеш да кажеш- не мерси, никой от гореизброените.
                            Тц. Не е баш тъй.

khanbulgarski написа
                            Ако достатъчен процент от хората саботират изборите, не просто да не гласуват, тогава може би има шанс да отидем на Велико народно събрание- промяна в системата на гласуване, на управление или поне насрочване на нови избори с поправки в листите на партиите
                            И аз харесвам фантастиката, твоята не е лоша.

khanbulgarski написа
                            Само нека един тук в този форум ми потвърди, че приема, разбира и смята плановете на партиите за възможни и изпълними.
                            Аз намирам някои за възможни и изпълними. Дали ще бъдат изпълнени е друг въпрос, който не влияе на първия.

khanbulgarski написа
                            Е, в политиката не става с вяра, а с ъс скапан професионализъм, който липсва на българските политици.
                            Той липсва и на много други чужди политици. България не е уникална даже и с малокачеството на политиците си.
                            Last edited by Churchill; 22-06-2005, 20:37. Причина: ш***ният правопис
                            Ordnung muss sei !

Comment

Galahad написа
                              Изборите не са залагане за печеливш кон.
                              ПОМНЕТЕ, В ТЪМНАТА СТАИЧКА ВСЕКИ Е САМО СЪС СВОЯТА СЪВЕСТ!

- сиреч да гласувам за БСП, да го кажем направо.
                              КАК ЗА БСП?! Леле, сакън, бе човек. Сори че съм директен, ама то пък.....

Всеки е със своята съвест, ама въпроса е ОТ КАКВА ПОЗИЦИЯ ПРЕЦЕНЯВА - ЕМОЦИОНАЛНА, ИЛИ РАЗУМНО, КАТО ЗРЯЛ ЧОВЕК, какъвто избирателното му право предполага да е .....

Comment

Churchill написа
                                Цитат:
                                khanbulgarski написа
                                Нашта система за гласуване е най-скапаната. Поне в другите можеш да кажеш- не мерси, никой от гореизброените.

Тц. Не е баш тъй.

Цитат:
                                khanbulgarski написа
                                Ако достатъчен процент от хората саботират изборите, не просто да не гласуват, тогава може би има шанс да отидем на Велико народно събрание- промяна в системата на гласуване, на управление или поне насрочване на нови избори с поправки в листите на партиите

И аз харесвам фантастиката, твоята не е лоша.

Цитат:
                                khanbulgarski написа
                                Само нека един тук в този форум ми потвърди, че приема, разбира и смята плановете на партиите за възможни и изпълними.

Аз намирам някои за възможни и изпълними. Дали ще бъдат изпълнени е друг въпрос, който не влияе на първия.

Цитат:
                                khanbulgarski написа
                                Е, в политиката не става с вяра, а с ъс скапан професионализъм, който липсва на българските политици.

Той липсва и на много други чужди политици. България не е уникална даже и с малокачеството на политиците си.

Пич, както казах, имаш си право на мнение, имаш си и глас в управлението на държавата. Само, че твойте политици се сещат за теб и останалите ни сънародници, само по изборно време. В България примерно не можеш да отидеш на обществено събитие, да стигнеш близо до премиера и да му теглиш една здравата... Това разбира се е много груб пример, ама в по-малко комичните демокрации си е напълно възможен и изпълним сценарии, ако ще си говорим за худежествени интерпретации на политиката.

И няма, приятелю, един осъден за сериозно престъпление в България, и в листите както се изрази Слави добре облечени "бизнесмени", малко певци, манекенки и подобни индивиди нямащи хабер от икономика и политика. Не можеш безкрайно да се ебаваш с БВП или националният дълг за да повишаваш заплати, а организираш идиотски томболи- пак да ставаш за смях пред света, да купуваш нон-стоп транспортна техника за армията, да я съкращаваш и да наричаш това реформа, да си купуваш апартаменти и коли, да си крадеш на воля, да лъжеш в очите хората, да си уреждаш свои, да си гониш това що си е за тебе- па народа да му мисли, да се кандидатираш отново да те избират, при положеие че си ущетил държавата с незнам си колко там. ДА отделяш процент от БВП а защита на страната колкото Ватикана примерно и да ми говориш, че идеите им стават- може в някоя фантастика както викаш ти-абе остави... Приятно и ползотворно гласуване- пък България да му мисли

Тъй като все пак никой не е виновен до доказване на противното, добре че е съдът, че току виж сме взели някой да осъдим
                                Last edited by khanbulgarski; 22-06-2005, 21:16. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Working...
                                X