три танкиста, три веселых друга, экипаж машины боевой
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зададох въпрос на дъщеря ми,която е на
Collapse
X
-
Ами четиримата танкиста и кучето се казва филма, а и книгата. Между другото става въпрос за поляци.
Ех, деца, деца....:not:
А за ястребинчетата е вярно, ама какво общо имат комунистите тук не е много ясно. Истината е, че комунистите ги използваха в смъртта им. А жалко!:tdownПроблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Comment
-
Леле хора, ам че аз от тази книга се запалих да чета повече за танкове и за войната Чел съм я няколко пъти в течение на 10 години и всеки път ми беше интересна от различен ъгъл.Като повествование и история е добра, разбира се премълчава доста неща но това е нормално, автора и, Януш Пшимановски е бил военен кореспондент в един от тези полски батальони, сражавали се заедно с РККА.Навремето са давали в България сериен филм, за който Аватаркс споменава по-горе, но по интересното е, че филма всъщност може да се изкопае от пиър мрежата, около 20 епизода са
Така и не се наех да точа, а засега съм и на трафик, но като мина на безлимитен нет може би ще ги дръпна :rock:knowledge is power
Comment
-
gollum написаА танкът е Т-34-76 явно? Между другото,мисля че поляците в ЧА служат в самосоятелни полски съединения и части.may the Force be with you
Comment
-
За трагедията в Ястребино-войниците заедно с капитана са били пияни. Някъде четох, че последния е бил с психически проблеми и страшна депресия по време на случая.В тези години не липсват подобни събития. Снимани войници с отрязани глави на партизани или излагане на публично място на трупове , както снимка от гарата в Мездра например.
Във Враца има съд срещу американски пилоти свалени през юни 44 година до града. Разтреляни са моментално след това.
Човека водел разтрела е ликвидиран от комунистите през 1945г.
А в селото на майка ми има паметник на трима руснаци-герои. После се разбра, че са разтреляни от НКВД, защото са били пияни и ги хванали да крадът спирт от бакалията. Времената са били такива-ние трудно ги разбираме, а камо ли дете на 12 години.
В прочем в арбския свят 12 годишно момче се води за пълнолетно. Толкова годишни са участвали и във войните там.Проверете Ирано-Иракската война и ще видите, че ученици са карани на фронта с автобуси, както нас едно време ни караха на бригади-драма...здз
Comment
Comment