Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зададох въпрос на дъщеря ми,която е на

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

три танкиста, три веселых друга, экипаж машины боевой
    Чак сега се замислих над текста на тази песен - явно става въпрос за БТ и затова екипажът е от трима.

Comment

Ами четиримата танкиста и кучето се казва филма, а и книгата. Между другото става въпрос за поляци.
      Ех, деца, деца....:not:

А за ястребинчетата е вярно, ама какво общо имат комунистите тук не е много ясно. Истината е, че комунистите ги използваха в смъртта им. А жалко!:tdown
      Last edited by Avatarx; 10-05-2005, 00:57. Причина: Непослушни клавиши
      Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
      Паисий Хилендарски

Comment

Я кажи книгата чел ли си?

Comment

Чел съм я! Признавам си без бой
          Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
          Паисий Хилендарски

Comment

И аз съм я чел книгата. Двама поляка, един грузинец и един руснак - командир на танка.
            Shut me down! Machines making machines! How perverse!

Comment

А кучето на какъв език е лаело?

Comment

Mauser написа
                А кучето на какъв език е лаело?
                Кучето е сибирско... първоначално Шарик после Шаро а танкистите само първоначално са двама поляци, грузинец и руснак... после стават трима поляци и грузинец
                may the Force be with you

Comment

А танкът е Т-34-76 явно? Между другото,мисля че поляците в ЧА служат в самосоятелни полски съединения и части.

Comment

Леле хора, ам че аз от тази книга се запалих да чета повече за танкове и за войната Чел съм я няколко пъти в течение на 10 години и всеки път ми беше интересна от различен ъгъл.Като повествование и история е добра, разбира се премълчава доста неща но това е нормално, автора и, Януш Пшимановски е бил военен кореспондент в един от тези полски батальони, сражавали се заедно с РККА.Навремето са давали в България сериен филм, за който Аватаркс споменава по-горе, но по интересното е, че филма всъщност може да се изкопае от пиър мрежата, около 20 епизода са
                    Така и не се наех да точа, а засега съм и на трафик, но като мина на безлимитен нет може би ще ги дръпна :rock:
                    knowledge is power

Comment

gollum написа
                      А танкът е Т-34-76 явно? Между другото,мисля че поляците в ЧА служат в самосоятелни полски съединения и части.
                      Аха - с 76мм топ е, като им загива командира им предлагат от новите ама те отказват... че и танка са си кръстили Rudi и действително в книгата става дума за самостоятелните полски части под съветско командване... наскоро даваха по канал 1 сериите на BBC за гладиаторите на ВСВ и имаше и за полските части - главно ставаше дума за тези под английско командване но се спомена и за тези под руско и за гадния номер дето им го е изиграл Йосиф Висарионович Джугашвили с настъплението към Варшава
                      may the Force be with you

Comment

Извършителите на деянието ( убийството на групата жители от с. Ястребино ) съдени ли са ?
                        SEMPER AGRESSUS

Comment

Виж това е интересен въпрос, нямам никаква идея обаче, мога само да предполагам, че не са се отървали безнаказано. Ако има някой тук с достъп до архивите на народния съд да казва :tup:
                          knowledge is power

Comment

Не съм сигурен, но някъде бях чел, че на всички "отговорни фактори" е потърсена съдебна отговорност преди 09.09.1944г. !
                            SEMPER AGRESSUS

Comment

Виж това ще е интересно вече! Къде обаче и в кои архиви трябва да се зарови човек за да разбере не ми е много ясно, пък и тези документи имат навика да изчезват безследно :twak:
                              knowledge is power

Comment

За трагедията в Ястребино-войниците заедно с капитана са били пияни. Някъде четох, че последния е бил с психически проблеми и страшна депресия по време на случая.В тези години не липсват подобни събития. Снимани войници с отрязани глави на партизани или излагане на публично място на трупове , както снимка от гарата в Мездра например.
                                Във Враца има съд срещу американски пилоти свалени през юни 44 година до града. Разтреляни са моментално след това.
                                Човека водел разтрела е ликвидиран от комунистите през 1945г.
                                А в селото на майка ми има паметник на трима руснаци-герои. После се разбра, че са разтреляни от НКВД, защото са били пияни и ги хванали да крадът спирт от бакалията. Времената са били такива-ние трудно ги разбираме, а камо ли дете на 12 години.
                                В прочем в арбския свят 12 годишно момче се води за пълнолетно. Толкова годишни са участвали и във войните там.Проверете Ирано-Иракската война и ще видите, че ученици са карани на фронта с автобуси, както нас едно време ни караха на бригади-драма...
                                здз

Comment

Working...
                                X