Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новата ОС на Microsoft

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Новата ОС на Microsoft

За Longhorn се говори доста отдавна. Аз самия много не се бях интересувал, но днес попаднах на следния преинтересен текст:
    (от НетИнфо: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=724804)

IDG.BG: Windows Longhorn ще може да работи и върху стари компютри
    03.05.2005
    Очаква се, че Windows Longhorn ще има четири типа графични интерфейса. Единият от тях, който носи името To Go, е ориентиран към преносимите компютри. Притежателите на по-слаби десктоп-машини ще трябва да се задоволят с интерфейс в стил Windows 2000, който няма да притежава нито спецефекти, нито голямо количество цветови схеми. За реализацията на целия графичен потенциал новата операционна система ще има нужда от процесор с честота 3 GHz и най-малко 512 МВ оперативна памет. Освен това, "по-напредничавите" графични интерфейси, които ще носят имената Aero Glass и Aero, ще изискват и мощни видео карти. По-производителните компютри с Windows Longhorn ще имат и повече функционални възможности като цяло. Ако предишните версии на тази ОС, (включително последната ХР) или работят с пълен набор от функции, или въобще не работят върху слаби машини, Longhorn автоматично ще се пригажда към всеки конкретен компютър, като включва или изключва допълнителни програмни модули. Microsoft планира също да разработи нова линия логотипове, с които ще се маркират компютрите, оптимизирани за работа с Longhorn. Това ще позволи на потребителите, планиращи ъпгрейд към новата версия на Windows, по-бързо да изберат нужната конфигурация.
    Източник: http://idg.bg/

Подчертаването е мое. Най-интерсно обаче ми се струва - как ли на практика ще е реализирано това: Longhorn автоматично ще се пригажда към всеки конкретен компютър (веднага си представям картинката, как операционната система се "справя" с потребителя .
    И продължението: като включва или изключва допълнителни програмни модули, което дано наистина да е добре реализирано. Във всеки случай, интересно ми е, колко ли ще се качват изискванията, които явно ще са базови за пълната версия на операционната система, ако се наложи човек освен да си играе със самата ОС, да работи да речем с фотошоп или корел, да не говорим за някаква 3-Д програма ...
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Ами май е крайно време да се поинтересувам за Линукс и възможностите които предлага
    may the Force be with you

Comment

Ситуацията с настоящата версия на ВинБоз, ЕксПи, не е точно такава, каквато е описана И сега можеш да включваш и изключваш практически всички модули на системата, само че става ръчно
      Доколко ще е успешна реализацията на автоматичното настройване предстои да видим, но предвид славата на джамждиите от Редмънд, ще им трябват няколко сервизни пакета с "кръпки" докато натъкмят работата :lol: .А колкото до подчертаните системни изисквания, при положение, че датата на пускане на пазара ще е някъде през 2007, се предполага повечето хора да са се снабдили с подходяща железария/ех мечтии /
      knowledge is power

Comment

Мен ме интересува 64 битовия вин и по-добра работа с multithreading, смятам следващия ми cpu да е dual-core.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Носеха се някакви слухове, че ще има 64битов упгрейд за ХП...
          А Лонгхорна аз му пробвах версия 4081, чак толкова големи изисквания не видях. Но е ясно, че до крайната версия има много време.
          XV mile the sea brode is
          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Ами той си е обявен официално XP 64.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Sir Gray написа
              Носеха се някакви слухове, че ще има 64битов упгрейд за ХП...
              А Лонгхорна аз му пробвах версия 4081, чак толкова големи изисквания не видях. Но е ясно, че до крайната версия има много време.
              Ами аз си изтеглих официално един специално оптимизиран ХР за Котлон 64 още се търкаля някъде в къщи ако те интересува да взема да ти го подаря.... ама да ти кажа че на други машини не тръгва - обявява че процесора е неподходящ и те оставя в поза Г и пръст в устата.... аз отдавна съм отрекъл прекалено автоматизираните ОС които решават какво е най-добро за теб и е трудно да ги убедиш в обратното :wall: :tdown
              за сега 2000 си е достатъчно популярна а и можеш да и бръкнеш в мозъка с два пръста подкарвал съм всичките си програми под DOS 6.22 и под 2000 само дето са малко бързи какво да се прави между DX2-66MHz и AMD 1,4GHz има разлика

Comment

А, на мен не ми трябва, Империал нещо пищеше
                Иначе за автоматизираните ОС си много прав. Само дето аз 2000 не го уважавам (не сме пили достатъчно с него ) Пропуща откъм сигурност като цедка Пък и е вече остарял. Виж ХП си е ок, най-накрая нещо що годе читаво от Ем-малък-ем-мек.
                Обаче разбира се Линукс рулез )))))
                XV mile the sea brode is

Comment

Sir Gray написа
                  А, на мен не ми трябва, Империал нещо пищеше
                  Иначе за автоматизираните ОС си много прав. Само дето аз 2000 не го уважавам (не сме пили достатъчно с него ) Пропуща откъм сигурност като цедка Пък и е вече остарял. Виж ХП си е ок, най-накрая нещо що годе читаво от Ем-малък-ем-мек.
                  Обаче разбира се Линукс рулез )))))
                  Просто за сигурността 2000 чака ти да го настроиш а не прави всичко вместо теб... а за сигурността си има разни зидове - огнени де после като му поразпипаш настройките и прозорчето си става достатъчно сигурно.... им една таква гадост наречена administrative tools само внимавай с тях да не ти спре окончателно ... а и има достатъчно помощни програмки.... а ако има начин ще забраня ХР със закон - толкова ми е опротивяла. А грамотно настроения 2000 / NT не се отличава по сигурност чак толкова много от Линукса

Comment

Е разбира се че 64 битова ОС няма да тръгне на 32 битов процесор. Какво толкова чудно има.
                    albireo написа

Comment

В никакъв случай не разбирам толкова, колкото вие, но лично на мен впечатленията ми от 2000 са общо взето добри - поне като система за работа. В службата си съм с 2000, а колегите ми са с XP и общо взето моят комп е далеч по-стабилен от техните.

Comment

Така е, 2000 след 4тия сервизен пакет :1087: е много добра ОС, но пък и ЕксПи хич не е лоша като се закърпи. Въобще, колкото и да си чешем езиците да ги кълнем , четата на батко ви Гейтс работи ли работи :mhehe: Пък и проблема в повечето случаи, както всички знаем, е в предмониторното устройство :tup:
                        knowledge is power

Comment

Мдааа, 2000 след 4та кръпка... Оправиха я и нея къде ще ходят
                          Но в ХП има много заложени в самата система базисни неща, които са си просто нужни при изграждането на по-голямшка мрежа. С две думи докато 2000 беше едносистемна ОС със силно развита мултиюзер поддръжка, то ХП вече е мултиюзер ОС, която става и като едносистемна.
                          Е, и просто 2000 вече е остаряла, колко 5 години минаха?! Вече продавачите тук дори не я предлагат
                          А толкова, колкото на Линукса може да му бръкнеш, никоя от тях не го може. Не че ми помага много де - скоро няма да го бъде да тръгна да прекомпилирам кернела на Линукс, така че да живей Окно ХП Про
                          XV mile the sea brode is

Comment

Абе да ти кажа сър Грей, откъм мрежови възможностти 2000 във вариантите си Server и нагоре е къде по-напред от ЕксПи, последната просто не е конструирана за тази цел.Да не забравяме, че версията която всички имаме предвид е всъщност по-мощната от фамилията, Pro, айде да не казвам какво мисля за Home Version :mhehe:
                            knowledge is power

Comment

XP pro и за мен моля, карам с него откак имам комп тука. И въобще със стабилността нямам проблеми, а наистина натоварвам компа много сериозно (само ще кажа че се наложи да включа опцията /3GB в boot.ini )
                              albireo написа

Comment

Working...
                              X