Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плажно Масло

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Плажно Масло

Сигурен съм, това повечето от вас са го чели. Било е публикувано в пресата, а и дълго време шестваше из мрежата във вид на електронно писмо. Вероятно е било пускано във форума и преди (ако е така моля за извинение).
    Но го поствам въпреки това, а и заради тези, които не са го чели. По един такъв леко небрежен начин, са казани разни хубави неща :

Обръщение на Кърт Вонегът направено към абсолвентите на випуск 97 на MIT

Дами и господа от випуск '97: Ползвайте плажно масло

Ако мога да ви дам само един съвет за бъдещето, той ще е за плажното масло. Ползата от него в дългосрочен план е доказана от учените, докато останалата част от моите съвети нямат по-реална основа от собствения ми лъкатушещ опит.
    Сега аз ще раздам тези съвети.

Наслаждавайте се на силата и красотата на своята младост. О, няма значение. Вие няма да разберете силата и красотата на вашата младост докато не ги изгубите. Но, повярвайте ми,след 20 години, когато погледнете отново снимките си, ще си припомните по начин, който сега не можете да уловите, колко много възможности са лежали пред вас и колко прекрасно всъщност сте изглеждали. Не сте толкова дебели, колкото ви се струва.
    Не се безпокойте за бъдещето. Или се безпокойте, но знайте, че безпокойствието е толкова ефективно, колкото и опитът да се реши алгебрично уравнение чрез джвакане на дъвка. Истинските беди в живота ви ще дойдат от неща, които никога не са се появявали в обезпокоената ви глава, а ви заслепяват в 4 часа следобед на някой мързелив вторник.
    Всеки ден направете по нещо, което ви плаши.
    Пейте.
    Не бъдете безотговорни към сърцата на другите хора.
    Не се свързвайте с хора, които са безотговорни към вашето сърце.
    Не си губете времето със завист. Някога сте по-напред, друг път изоставате. Съзтезанието е дълго и накрая вие се състезавате само със самия себе си.
    Помнете похвалите, които получавате.
    Забравете обидите.
    Ако успеете да го направите, кажете ми как сте го постигнали.
    Пазете старите си любовни писма. Изхвърлете старите си банкови извлечения.
    Протягайте се.
    Не се чувствайте виновни, ако не знаете какво желаете да направите с живота си. Най-интересните хора, които познавам, не са знаели на 22 години какво искат да правят с живота си. Някои от най-интересните 40-годишни хора, които познавам, още не знаят.
    Взимайте калций. Внимавайте за колената си. Ще ви липсват когато няма да са наред.
    Може би ще се ожените, може би не. Може би ще имате деца, може
    би не. Може би ще сте разведени на 40, а може би ще танцувате патешкия танц на 75-тата годишнина от брака си. Каквото и да правите, не се възгордявайте много, нито се ругайте. Избраните от вас решеня са наполовина резултат от късмета. Което е валидно и за всички останали.
    Наслаждавайте се на тялото си. Използвайте го по всевъзможни начини. Не се безпокойте от начина, както и от това, какво другите мислят за него. Тялото ви е най-страхотния инструмент, който някога сте имали. Танцувайте, даже и ако нямате къде да го правите, освен в дневната.
    Четете упътванята, даже и ако не ги спазвате.
    Не четете списания за красота. Те само ще ви накарат да се чувствате грозни.

Старайте се да опознаете родителите си. Не знаете кога ще си отидат. Бъдете мили с хората от вашето поколение. Те са най-добрата ви връзка с вашето минало и са вероятно хората, които ще са до вас и за в бъдеще.
    Помнете, че прятелите идват и си отиват, но на малко от тях трябва да държите. Работете здраво, за да преодолеете разстоянията в географскя смисъл и в начина на живот, защото колкото повече остарявате, толкова повече са ви необходими хората, които са ви познавали, когато сте били млади.
    Поживейте в Ню Йорк, но го напуснете преди да ви е направил прекалено твърди.
    Поживейте в Северна Калифорня, но я напуснете, преди да ви направи твърде меки.
    Пътувайте.
    Приемете някои вечни истини: цените ще растат, политиците ще флиртуват. Вие също ще остареете. И когато това стане, ще си въобразявате, че когато сте били млади цените са били умерени, политиците честни, а децата са уважавали
    родителите си.
    Уважавайте родителите си.
    Не очаквайте друг да ви поддържа. Може би притежавате фонд.
    Или имате заможен съпруг(а). Но никога не знаете кога те могат да изчезнат.
    Не цапотете твърде косата си или на 40 тя ще изглежда като на 85.
    Внимавайте със съветите, които възприемате, но бъдете търпеливи с тези, които ви ги дават.
    Съветът е форма на носталгия. Даването му е начин да извадиш миналото от отпадъчните води, да го избършеш внимателно, да добоядисаш по-грозните му части и го продадеш за повече, отколкото струва.

Но вярвайте ми за плажното масло.
    Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Плажното масло ?
    Ами какво ще кажете за крема за епилация ? Този типичен женски козметичен продукт все повече се купува от и за мъже. Интересен феномен, в който се отразява еволюцията на изконните мъжки ценности, програмираното изчезване на мъжкаря за да се направи място на един нов мъж, чувствителен и нежен, интелигентен и образован. За няколко десетилетия преминахме от Марлон Брандо към Леонардо Ди Каприо /или по-лошо, Орландо Блум/, от кожата, окосмяването и Харлито, към коприната, редовното бръснене и Аудито. И сега на пазара се появяват хиляди нови мъжки козметични продукти, деодоранти против изпотяване, кремове против бръчки под очите, розови шалчета и дори мъжки епилационни кремове !
    Някой знае ли в какво е разликата между мъжкия и женския крем за епилация ? Ще ви кажа - няма никаква разлика, така че мъже от всички страни, обединявайте се и купувайте, ако ще купувате, поне женските такива, съпругата /приятелката ви ще бъде очарована Нищо, че някъде тихичко в ъгъла тъжно ще плаче самотният каубой, който днес е повече последен мокихан, отколкото властелин в женските сърца. :lol:
    "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
    Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Същия този текст е използван, за да се създаде една песен, която беше доста нашумяла преди няколко години - всъщност песен е доста силно казано, просто някакъв елементарен ритъм и този текст на фона на архивни семейни кадри но още тогава ми направи впечатление

Comment

mellisa написа
        Плажното масло ?
        Ами какво ще кажете за крема за епилация ? Този типичен женски козметичен продукт все повече се купува от и за мъже. Интересен феномен, в който се отразява еволюцията на изконните мъжки ценности, програмираното изчезване на мъжкаря за да се направи място на един нов мъж, чувствителен и нежен, интелигентен и образован. За няколко десетилетия преминахме от Марлон Брандо към Леонардо Ди Каприо /или по-лошо, Орландо Блум/, от кожата, окосмяването и Харлито, към коприната, редовното бръснене и Аудито. И сега на пазара се появяват хиляди нови мъжки козметични продукти, деодоранти против изпотяване, кремове против бръчки под очите, розови шалчета и дори мъжки епилационни кремове !
        Някой знае ли в какво е разликата между мъжкия и женския крем за епилация ? Ще ви кажа - няма никаква разлика, така че мъже от всички страни, обединявайте се и купувайте, ако ще купувате, поне женските такива, съпругата /приятелката ви ще бъде очарована Нищо, че някъде тихичко в ъгъла тъжно ще плаче самотният каубой, който днес е повече последен мокихан, отколкото властелин в женските сърца. :lol:

Боже, какво доживяхме ?! Епилация на мъжкото тяло ?!
        Къде отива този свят ? :grrr: :grrr: :grrr: Содом и Гомор :x :x :x
        Почти е 17.00 Отивам в любимия ми бар и ще се наливам с бира и тихично в ъгъла тъжно ще плача :cry: :cry: :cry:
        SEMPER AGRESSUS

Comment

Дамм, света полудява

Много е забавно да сушаш как момчета си говорят за
          козметици ...
          "Нима, Създателю,
          съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
          мигар аз самият съм те молил
          от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Ми то жените можеш ли ги разбра - веднъж те искат чувствителен и нежен, друг път мъжествен и властен
            Аз казвам да живей женската ирационалност
            XV mile the sea brode is
            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

VladDracul написа
              Дамм, света полудява

Много е забавно да сушаш как момчета си говорят за
              козметици ...
              Ееее каво се оплаквате, конфискувахте такъв основен мъжки атрибит като сакото и панталона, създадохте феминистките движения и сега започвате да се опаквате ли ами както знаете мъжете са поддатливи на манипулация от далеч по-опитните в подмолните игри жени, така че получавате това което сте поискали.... :sm100: може би :sm186:
              may the Force be with you

Comment

Sir Gray написа
                Ми то жените можеш ли ги разбра - веднъж те искат чувствителен и нежен, друг път мъжествен и властен
                Аз казвам да живей женската ирационалност
                Разбира се, че жените са ирационални ! Те са ирационални още от времето, когато Ева натика насила ябълката в устата на Адам, а Елена принуди Парис да я отвлече. Защото те мъжете нямат никаква вина и са винаги рационални пичове. И как няма да е така, когато са вечно подвластни на нагона си и не мислят за друго, освен за секс. А само да знаете какво може да каже, направи или на какво да се направи един мъж за секс ! Може да се представи и за галантен мил джентълмен, и за силен мачо, и за нежен нараним мъж, но в главата му е само едно - секс, секс, секс. Така че, мили ми мъже, не ми казвайте, че е ние сме ирационални, може да имаме две различни мисли в главата си, но поне нямаме една и съща мисъл и в двете си глави :imperial:
                "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."

Comment

Затова пък имате две усти, които не говорят, повтарям - не говорят за нищо друго освен за секс. Бог е видял, че на вас не ви стига една, която да мели глупости, а ви е дал и втора. Дано така ви е добре.

Comment

mellisa написа
                    Така че, мили ми мъже, не ми казвайте, че е ние сме ирационални, може да имаме две различни мисли в главата си, но поне нямаме една и съща мисъл и в двете си глави :imperial:
                    Мисли само едната от главите... :sm186: Другата прави всичко друго, но не и да мисли.... :rock:

А честно казано, познавам и жени, които не спират да приказват за секс. :mike: Не мисля, че в техните глави има нещо кой знае колко различно от това в мъжките (имам предвид ония, мислещите глави).

И въобще, струва ми се, че по отношение на (айде да се изразим евфемистично) инстинкта за продължение на рода, между мъжете и жените няма бог знае каква разлика . Всяка от страните винаги има нужда от другата... Е, не баш винаги, но в 92 % (май толкова бяха хетеросексуалните :sm186: ) от случаите е така..

Comment

Мъж с поне една мислеща глава ? Ти вероятно си гледал наскоро в Черната книга на изчезналите видове Ако въобще някога е имало такъв :rock:

Николай написа
                      Всяка от страните винаги има нужда от другата...
                      Мда, за да изхвърля боклука и носи багажа ми :imperial:
                      Last edited by mellisa; 27-04-2005, 19:48. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Мисля, че в случая статията /ако може така да се нарече/ съвсем не навежда на мисълта за приликите и разликите между жените и мъжете. Аз не я бях чела преди и много ми хареса. Хумор и сериозност + много добри съвети
                        Относно епилацията при мъжете - аз съм против, но от друга страна не харесвам и пълната лиспа на чувство за хигиена у някои мъже. В крайна сметка има жени, които си падат по мачовци и такива, които си падат по женствените типове /Орландо Блум/. Но има и такива, които са за златната среда. Тоест, какво е разрешено и какво не: може да ползва козметика, за да изчисти пъпките от лицето си, но не може да си прави епилация; може да се парфюмира, но не може да си слага балсам на устните /щото това вече е върхът на мъжката суетност/; може да изглежда като модел, но няма право да се гледа пред огледалото с часове и така нататък... Няма защо да се обиждате на женските предпочитания, скъпи мъже, защото и вие имате един куп такива по отношение на "слабия" пол.
                        Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

Ми приятно лесбийстване на всички дами, които са участвали в сборника "Мъжът като животно за злоупотреба".

Comment

Erich Von Manstein написа
                            Ми приятно лесбийстване на всички дами, които са участвали в сборника "Мъжът като животно за злоупотреба".
                            Е, айде сега... Мисля, че Мелиса само се шегуваше с цел да ни провокира. А те мнооооого обичат да ни провокират...

А, че жените имат нужда от мъжете( и обратното) си е свята истина откакто свят светува. Само, че ние си го признаваме, а те не. :grrr:

Comment

Така е
                              Мили умни мъже и Елемаг, трябва да ви кажа, че обоважам повечето от вас и съвместното ни общуването е удоволствие за мен, почти толкова голямо, колкото сладоледа /да не прекаляваме все пак /. Останете си все така интелигентни, луди, импулсивни, глупавички понякога, но толкова мили във вашите заблуди за света и жените.

Comment

Working...
                              X