Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Играчки-Бомби

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Както искаш - пропагандата е за това - да и се връзва който така си е преценил. Всяка история има много страни и ако ти предпочиташ тази - не ми се спори (още повече, че не вярвам да приемеш другата страна). Но ми е странно едно - с голямо удоволствие си готов да примеш всичко лошо за едните и да не приемеш нищо лошо за другите. Малко едностранчиво, не мислиш ли? Ако ще се съмняваме - нека е последователно.
    Тук обичате да споменавате и спомените на близките си като аргумент - дядо ми е участвал в партизански отряд и от него знам много. И му вярвам, защото го познавам. Та затова настоявам и на тази друга страна.

Comment

Ами кажи нещо повече де. Аз наистина дотолкова нищо съществено (а не пропаганда) не съм чувал за нашите партизани, че съм с впечатление, че не е имало кой знае каква съпротива.
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Дай да дефинираме "едните" и "другите"!
        - "едните" са тези, които защитават реда и законите в държавата;
        - "другите" развиват разбойническа и терористична дейност, направлявана и ръководена от друга държава, насочена срещу конституционно установеното устройство на България и подкопаваща нейната териториална цялост и суверенитет!
        По въпроса за близките от прежните поколения - аз пък мога да се "похваля" с дядов брат, докаран на българска земя със съветска подводница, за да свали законната власт и установи "Работническо-селска" такава
        Si vis pacem - para bellum!

Comment

Което предполага, че според твоите думи в момента, в който той е стъпил на родна земя е започнал да напада мандри, да се чуди какво да прави, да се излежава и да се тъпче с кашкавал, предполагам? Тук не обсъждам оценката на дейността им, а това доколко я е имало. Защото ти това поставяш под съмнение.
          А колкото до разделението - всяка подобна дейност се провежда срещу установената власт (и всичките възрожденски наши революционери и въстанници действат срещу установената мласт, ред и законност - какво от това?). Не казвам, че оправдавам дейността им или пък, че не е инспирирана от Москва - така е. Но те извършват партизнаска дейност в държава, която подкрепя Германия във войната, при това доста активно. За съюзниците те са част от съпротивителното движение, което се разгръща в цяла ЕВропа (и навсякъде действа срещу установеният ред и "законната" власт).
          Дейността им е насочена предимно срещу тези действия на бълтгарското правителство, които се извършват в покрепа на Германия. Може да не е кой знае колко ефективна (защото са били малко, с не особено ясни идеи, зле подготвени и още по-зле въоръжени). Но това не означава, че не малко от тях са отстоявали идеите и намеренията си по достатъчно решителен начин (пак не обсъждам това дали са прави или криви - това е съвсем отделен въпрос).

Comment

Абсолютно неправилни аналогии
            Не може да сравняваш национално-освободителното движение с партийни терористични формации!!! Какво е общото между Георги Бенковски и Добри Джуров (Лазар) :lol:
            Установеният в сферите на германско военно присъствие ред (окупационни режими, марионетни национални правителства и т.н.) също не може да се счита за законен и противопоставянето му е разбираемо. Но в България случаят не е такъв!
            А и ако обичаш, да разясниш в какво точно се изразява "доста активната" българска подкрепа за Германия? Защото аз съм чувал само за износ на зарзават и тютюн за германската войска и население и незначителни количества руди на цветни метали за военната промишленост. Огромната част от тях са извозвани с шлепове по р. Дунав, а не ми е известно шумкарите да са разполагали с противокорабна артилерия. А и не са се навъртали по Дунавското крайбрежие, щото е нямало къде да се крият, за да плюскат откраднатия кашкавал и агнешко...

Comment

Егати форума, егати тъпотията. Съжалявам за острият си език, но ситуацията е такава. Значи чисто и просто отворих една дискусия, надявайки се на експертно историческо мнение по дадена въпросителна от новата ни история. И какво се получава? Поредният тъп спор на тема за и против нацистка Германия. А във форума е пълно с такива и почват да стват доста досадни. Демагогия, дивкане на едни и същи факти... Абе не ви ли омръзна хора? Айде аз си подавам оставката като човек четящ тоя форум, ама вие му мислете дето оставате тук.
              In My Humble Opinion.

Comment

Съжалявам, не малка част от вината за това е моя. Но пък, както ти казах, явно тук няма човек, който да има някаква що годе смислена информация - затова запълваме пространството с догадки. Може би Парабелум знае нещо, но не казва .
                Хауптман, аналогиите, коитоти дадох са просто за да осъзнаеш, че подхождаш с различни критерии към сходни проблеми.

Comment

и сега на форума на криле ли ще отлетиш
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Приятно Фърчане :lol:
                    А ако поразлистиш братското им издание "Клуб Оръжие" може да се запознаеш с бисери от моето творчество

Comment

Ех, видя ли, Хауптман, какво сторихме - прогонихме човека с нашите спорове (безсмислени, признавам, ама какво да правя като съм поклонник на този спорт (дори се опитвам в изкуство да го превърна)).

Comment

I kakva stana tia?Izgonihme choveka s nashite tupotii.V interes na istinata toi e edin moderatorite na Krile.Ne biva da se podigravame na krile,prosto ne e etichno i kulturno.A kolkoto do greshkite vseki gi pravi
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Е, май никой не се подиграва на техният форум. А доколкото схванах, Фокс-Мълдър май е единственият им модератор (поне там така пише). А, специално към теб, Парабелум - самият ти твърдеше, че имаш някаква информация по обсъждания тук проблем, но така и не си я споделил.

Comment

Originally posted by "Imperial Friedrich"

и сега на форума на криле ли ще отлетиш
                            Криле е порядъчно тъп форум. :roll: нищо чудно че не му хареса при нас
                            Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

Бих казал,че вашият форум е доста по-тъп от форума на Криле.Тук във всяка тема се отклонявате на светлинни години от същинския върпос.Там поне се изкаваме професионално и внимаваме да няма оффтопици :evil:
                              Уханов,ти кво правиш във форума като е толкова тъп
                              То верно,че ти като влезе много затъпя тоя форум :lol:
                              Да ви имам и якия форум.Пишете си със здраве тъпотиите :evil:
                              С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

Хайде по възможност всички да го карат малко по-кротко, какво ще кажете? И няма смисъл да се обиждате един-друг или съответно - форумите. По-скоро се вгледайте в себе си - дали причините за това не са в самите вас.

А ти, Фокс Мълдър помисли за това - всички допринасят един форум да бъде такъв, какъвто е. Реакцията ти е доста странна, като се замисли човек - или си смятал този форум за Оракул, от който идва словото на Боговете, или нещо си кривиш душата май ...

За всички нас - наистина се поизкривиха нещата напоследък и то именно заради споровете около нацистка Германия и други подобни. Може би е време все пак за по-сериозни дискусии и по-малко магарешки инат

И накрая - като се обиждаме, просто не печелим нищо, само израждаме пространството на форума.
                                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                                Проект 22.06.1941 г.
                                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
                                X