Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Газово оръжие-полза и вреда

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Газово оръжие-полза и вреда

Не знам дали тук е мястото на тази тема ама тва е!Е да видим какво мислите за газовото оръжие.
    Pro Deo fide et Paria

Играчка за лапетии.Имам два 9мм газови пльокнера за нищо не стават.Стават само за Нова година да гръмнеш.
    Даже навремето един мой-добър приятел без да иска с единият пистолет от 2 метра ме простреля в лицето с газов патрон.Ни сълзи, ни поражения по лицето-нищо.От тогава ги държа дълбоко консервирани и само на Нова година се сещам за тях
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Газовото оръжие изглежда като истинско, а за ефективността му може да се спори доста. Ако го извадиш на някой, който има боен пистолет може да си навлечеш доста неприятности. Според мен не е подходящо за самозащитата и дава само едно фалшиво чувтство за сигурност. Както каза Parabellum, стават само за Нова година.

Comment

За самозащита става.

Ама е тъпо да се лашкаш наляво надясно с пистолет на кръста, който даже и не стреля като хората.
        Какво значи "ако го извадиш на някой с боен"?
        При самозащита това означава да го извадиш на някой, който те напада с боен.
        Господ да не ви дава, ама това е рядък случай.
        Dic, hospes, Spartae, nos te hic vidisse iacentes dum sanctis patriae legibus obsequimur !

Comment

Parabellum написа
          Даже навремето един мой-добър приятел без да иска с единият пистолет от 2 метра ме простреля в лицето с газов патрон.Ни сълзи, ни поражения по лицето-нищо.От тогава ги държа дълбоко консервирани и само на Нова година се сещам за тях
          Да бе и аз бях свидетел как на зверски запой в една вила пак при спор между двама добри приятели единия извади газовия и го гръмна право в главата от около метър. Но за един ден се оправи и нищо му нямаше. Ама зависи и от патроните какъв вид са, има едни жълти такива дето стават само за плякане и нищо друго, други досега не съм пробвал. Макар, че на мене веднага започват да ми текат цифки и сълзи като стрелям с газовия щото струята пръска и на страни, абе въобще много мърляво. То си е типично отбранително оръжие, макар че не винаги е сигурно, че ще зашеметиш нападателя, а пък има риск да зашеметиш и себе си. Затова според мен най-добре е след всеки изстрел да правиш две-три крачки назад.

Верно е, че е супер зле като огнестрелно оръжие (аз предпочитам повече да стрелям с въздушната си пушка отколкото с газовия, не е лъжа, че и двете са ми повече за забавление) само, че за условията в България си е практично да имаш газов. Първо - бая по-евтин е от бойния, второ - нужно ти е само лична карта и 18 години за да си го купиш, а не психотестове и разрешително от полицията. И третото е че в тази държава няма такъв закон за самозащита като в щатите - и ако си с боен и убиеш нападателя при всички положения ше го лежиш. Дори и да фръкне някоя капачка на коляно пак те съдят за телесни повреди. Пък с газов няма такъв риск, там по-скоро се залага на внушението и респекта - като го извадиш и се надяваш да те оставят на мира.
          (\_/)
          (°_°)
          (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Означава, че ако двама те нападнат, за да те оберат и ти им извадиш газов пистолет няма от къде да си сигурен, че те са невъоръжени. Въпреки, че обикновените гражданите трудно получават разрешение за огнестрелно оръжие, престъпниците си го набавят значително по-лесно. А за самозащита въобще не е надежден и може да провокира нападателите.

Comment

Hannibal написа
              А за самозащита въобще не е надежден и може да провокира нападателите.
              Наистина имаше един случай дето някакъв извадил газов пистолет в селска дискотека за да се направи на мъж, оттам наскачали десетина пияни аграри без въобще да им пука от това. Той изпразнил пълнителя, зашеметил няколко от тях, а другите го докопали и му съдрали задника.

А ако те нападнат двама въоръжени (и то с бойни пистолети ) е най добре въобще да не го вадиш газовия, а направо да изскачаш от джобовете, каквото и да имаш в себе си и да им пожелаеш приятен ден.

Обикновените граждани наистина много трудно получават разрешително за огнестрелно оръжие. Дори всичко да им е изрядно - медицинско, психотест, свидетелство за несъдимост, най-накрая разрешителното трябва да го подпише началника на РПУ-то към района, в който си записан, а той почти никога не го прави, трябват връзки или поне преди това да си работил охрана, полицай, военен или нещо такова.
              Не е проблем по принцип и да си купиш газов пистолет и да му преправиш цевта на боен, мисля че това е възможно да се направи и на най-обикновен струг. Това естествено е незаконно и се наказва много строго.
              (\_/)
              (°_°)
              (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

По гореспоменатата логика на Ханибал, ако те нападнат и все пак решиш да се защитаваш, по - добре недей, щото ше те докопат, а може да използват и камъни...
                Говорим за интелигентна самоотбрана, в която си преценяш силите и възможностите, а не стрелба на пусия, на селска сватба или в очите, щото някой те е напсувал.
                Всеки в зависимост от интелигентността и хладнокръвието си може да използва различни оръжия.
                Танкове...
                Пистолети...
                Ръце и крака...
                Друг може да скача от джобовете веднага щом го попитат какво има в тях...
                Dic, hospes, Spartae, nos te hic vidisse iacentes dum sanctis patriae legibus obsequimur !

Comment

Не казвам, че не трябва да се защитаваш. Казвам, че не трябва да го правиш с нещо, което не е надеждно и изглежда като опасно оръжие, а всъщтност е играчка.

Comment

Газовото оръжие беше актуално и полезно преди десетина години, когато бойното беше рядкост. Да разчиташ на газово оръжие сега, когато престъпниците са много по-добре въоръжени е глупаво. В една реална конфликтна ситуация да извадиш газов пистолет - все едно да подадеш молба да те застрелят.....

Comment

А мога ли да взема боен пистолет ако рискувам оня отсреща да ми извади автомат или да има скрит снайперист?

Comment

Working...
                      X