Не знам дали тук е мястото на тази тема ама тва е!Е да видим какво мислите за газовото оръжие.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газово оръжие-полза и вреда
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Играчка за лапетии.Имам два 9мм газови пльокнера за нищо не стават.Стават само за Нова година да гръмнеш.
Даже навремето един мой-добър приятел без да иска с единият пистолет от 2 метра ме простреля в лицето с газов патрон.Ни сълзи, ни поражения по лицето-нищо.От тогава ги държа дълбоко консервирани и само на Нова година се сещам за тяхТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
-
Газовото оръжие изглежда като истинско, а за ефективността му може да се спори доста. Ако го извадиш на някой, който има боен пистолет може да си навлечеш доста неприятности. Според мен не е подходящо за самозащитата и дава само едно фалшиво чувтство за сигурност. Както каза Parabellum, стават само за Нова година.
Comment
-
За самозащита става.
Ама е тъпо да се лашкаш наляво надясно с пистолет на кръста, който даже и не стреля като хората.
Какво значи "ако го извадиш на някой с боен"?
При самозащита това означава да го извадиш на някой, който те напада с боен.
Господ да не ви дава, ама това е рядък случай.Dic, hospes, Spartae, nos te hic vidisse iacentes dum sanctis patriae legibus obsequimur !
Comment
-
Parabellum написаДаже навремето един мой-добър приятел без да иска с единият пистолет от 2 метра ме простреля в лицето с газов патрон.Ни сълзи, ни поражения по лицето-нищо.От тогава ги държа дълбоко консервирани и само на Нова година се сещам за тях
Верно е, че е супер зле като огнестрелно оръжие (аз предпочитам повече да стрелям с въздушната си пушка отколкото с газовия, не е лъжа, че и двете са ми повече за забавление) само, че за условията в България си е практично да имаш газов. Първо - бая по-евтин е от бойния, второ - нужно ти е само лична карта и 18 години за да си го купиш, а не психотестове и разрешително от полицията. И третото е че в тази държава няма такъв закон за самозащита като в щатите - и ако си с боен и убиеш нападателя при всички положения ше го лежиш. Дори и да фръкне някоя капачка на коляно пак те съдят за телесни повреди. Пък с газов няма такъв риск, там по-скоро се залага на внушението и респекта - като го извадиш и се надяваш да те оставят на мира.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Означава, че ако двама те нападнат, за да те оберат и ти им извадиш газов пистолет няма от къде да си сигурен, че те са невъоръжени. Въпреки, че обикновените гражданите трудно получават разрешение за огнестрелно оръжие, престъпниците си го набавят значително по-лесно. А за самозащита въобще не е надежден и може да провокира нападателите.
Comment
-
Hannibal написаА за самозащита въобще не е надежден и може да провокира нападателите.
А ако те нападнат двама въоръжени (и то с бойни пистолети ) е най добре въобще да не го вадиш газовия, а направо да изскачаш от джобовете, каквото и да имаш в себе си и да им пожелаеш приятен ден.
Обикновените граждани наистина много трудно получават разрешително за огнестрелно оръжие. Дори всичко да им е изрядно - медицинско, психотест, свидетелство за несъдимост, най-накрая разрешителното трябва да го подпише началника на РПУ-то към района, в който си записан, а той почти никога не го прави, трябват връзки или поне преди това да си работил охрана, полицай, военен или нещо такова.
Не е проблем по принцип и да си купиш газов пистолет и да му преправиш цевта на боен, мисля че това е възможно да се направи и на най-обикновен струг. Това естествено е незаконно и се наказва много строго.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
По гореспоменатата логика на Ханибал, ако те нападнат и все пак решиш да се защитаваш, по - добре недей, щото ше те докопат, а може да използват и камъни...
Говорим за интелигентна самоотбрана, в която си преценяш силите и възможностите, а не стрелба на пусия, на селска сватба или в очите, щото някой те е напсувал.
Всеки в зависимост от интелигентността и хладнокръвието си може да използва различни оръжия.
Танкове...
Пистолети...
Ръце и крака...
Друг може да скача от джобовете веднага щом го попитат какво има в тях...Dic, hospes, Spartae, nos te hic vidisse iacentes dum sanctis patriae legibus obsequimur !
Comment
-
Гост
Газовото оръжие беше актуално и полезно преди десетина години, когато бойното беше рядкост. Да разчиташ на газово оръжие сега, когато престъпниците са много по-добре въоръжени е глупаво. В една реална конфликтна ситуация да извадиш газов пистолет - все едно да подадеш молба да те застрелят.....
Comment
Comment