Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спрете това чудовище!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Спрете това чудовище!

Това писмо е от най-новия брой на списание "Български войн".

Спрете това чудовище!
    До полковника
    на под. 765432 * ТУК

Уважаеми господин полковник, пише ви една грижовна и отрудена майка на име г-жа Фани Л. Цанцуркова. От половин година съм се преселила край поделението ви, което наблюдавам през оградата, както и съм успявала неведнъж да вляза вътре с цел да бъда близо до детето си, дегизирайки се като един Левски. В смисъл Под вънкашност чужда и под име ново , или по-точно ту като водопроводчик от ВиК, ту като кичесто дърво, ту като крава, изгубила се от стадото си, а веднъж и като бригаден генерал *инспектор от централата на НАТО. Правех това и за да наблюдавам отблизо издевателствата на Вашия подчинен капитан Бенев над невръстните ни синове, сред които е и единственото ми дете Марин, което колегите му в поделението, очевидно подтикнати от същия този капитан Бенев, наричат Марци Памперса.

Искам да Ви попитам преди всичко защо той крещи така на децата. Не си ли помисля като как ще се отрази това на ранимата им детска психика? Разбирам, военни правила, но не може ли всичките тези Мирно! , Ходом марш! и прочее да се казват със сърдечност? Например Моля, мирно! или Ако обичате, ходом марш! , или, да кажем: Бихте ли били така добри да откриете огън по врага? Малко такт и учтивост никога не са в повече, нали така?

Що се отнася до почивката на децата ни * първо, леглата им са неудобни, а и един дебел старшина постоянно им крещи, че не са ги оправили както трябва, та на няколко пъти се наложи лично да оправям креватите на ротата, но той пак остана недоволен. Казвам ви, ако това ми е мъж * черен ще му направя живота! Вакса!

Тревожа се и от това, че вдигате децата ни от сън толкова рано сутринта. Какъв е смисълът, господин полковник, да събудите едно дете в пет сутринта и да го карате да тича из плаца почти без дрехи? Ми то в момента може би сънува най-красивите си детски сънища! Моят веднъж ми призна: Мамо, вика, само снежанки и червени шапчици сънувам! А този изверг, капитан Бенев, им крещи да стават.

Сега по въпроса за тежестите: Трябва ли един невръстен млад човек толкова да се товари? На детето ми е зачислена лека картечница. Господин полковник, тази лека картечница съвсем не е лека! Лично съм проверила, защото една вечер успях да я изнеса от поделението и я отнесох в близкия плод-зеленчук да я премерят. Като влезнах, решиха, че е обир и веднага ми предложиха цялата си касова наличност плюс гривната, обиците и пръстените на продавачката, но аз им обясних за какво става дума. Седемнайсет кила, господин полковник! И това ми било лека картечница!?

Що се отнася до дрехите * не мога да кажа, че не са топли и здрави, но какво е това еднообразие? И то в момента, когато непрекъснато говорим за правото на индивида сам да избере как да се облече, как да се подстриже и изобщо как да бъде неповторим. Искам да ви призная * тежко ми е да ги гледам така еднакви. Представете си строй, вечерна проверка, така да се каже, и в строя един с фрак и цилиндър, втори * рапър, трети в костюмче * модел експерт счетоводител , а друг, защо не и така, щом му харесва, в пачка на балерина от Лебедово езеро ... Пищно, многообразно и вълнуващо!

Още много неща бих могла да споделя с Вас, господин полковник, но искам да ви сигнализирам за главното * това чудовище, капитан Бенев, смята в края на месеца да хвърля децата ни от височина две хиляди метра!!! Щото били десантчици! Добре, щом толкова иска, нека са десантчици, но защо от две хиляди метра?! Ми това е огромна височина. Сестра ми Кичка живее на шестнайстия етаж и аз, като излезна на балкона да и видя мушкатата, винаги є викам: Леле, Кичке, как не ти се вие свят да ги поливаш? , а той ще ги запокитва към земята от две хиляди! Спрете това чудовище, господин полковник! Заповядайте му, ако скачат, да е най-много от пет метра. И с по два парашута! А на Марци * три! Умолявам ви!

Моля Ви, освен това, да не споделяте за тази наша кореспонденция със сина ми, тъй като той е изключително притеснителен и миналата седмица (тогава се бях дегизирала като люляков храст, цъфнал сред плаца на поделението), дойде при мен и със сълзи на очи ме замоли: Мамо, всички ми се смеят заради теб!

С уважение
    и най-добри чувства:
    Фани Л. Цанцуркова
    Писмото преписа
    Чавдар ШИНОВ
    :stupid:

Така е като изоставихме челния руския опит. Там смятат макар и за определен брой дни да позволяват на майките да са редом със синовете си!

Comment

Там по скоро позволяват на "бабите" да са с войниците.
      Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

"Дала баба на войника..."
        (\_/)
        (°_°)
        (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

"...меки цици да напипа..." май така продължаваше песента :rock:
          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Galahad написа
            Така е като изоставихме челния руския опит. Там смятат макар и за определен брой дни да позволяват на майките да са редом със синовете си!
            Освен това понякога им позволяват и да ги погребат, като погребението е за сметка на държавата. А държавата отпуска на загинал войник да кажем в Чечня, май че по 2000 рубли или 20 000... не мога да си спомня точно! А пък ние армия си нямаме, поради което никога няма да ни се наложи да воюваме, ама това е друга тема...:shrug:
            Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
            Паисий Хилендарски

Comment

кажем в Чечня, май че по 2000 рубли или 20 000... не мога да си спомня точно!
              Пока в Чечне шла война, солдаты-контрактники и милиционеры там действительно получали неплохие деньги. Точно не скажу, но порядка 20.000 рублей, т.е. на доллары - около 800-1000 по тогдашнему курсу. Но когда война официально кончилась - довольствие сократилось в несколько раз. А что касается материального стимулирования - то умные правители им всегда пользовались, независимо от идеологии. Например, Сталин во время Великой Отечественной Войны. Премии за подбитый танк или сбитый самол¸т обычно варьировали в районе 500-1000 рублей. Это не особо большие деньги - можно посидеть с девушкой или друзьями в ресторане. Что поделаешь, страна вела тяж¸лую войну и главные деньги шли на военную технику. Кроме того, люди, награжд¸нные орденами, получали каждый месяц (и после войны тоже) - "орденские" деньги вдобавок к зарплате. Тоже не очень большие, но страна постепенно восстанавливалась после войны и они увеличивались. Пока идиот Хрущ¸в их не отменил.

Comment

Това писмо го бях пускал в едно наречено майтапи , някъде потъна но съм се навил да направя майтапи 2 като бай брадър 2

Comment

Що се отнася до дрехите * не мога да кажа, че не са топли и здрави, но какво е това еднообразие?
                  Явно става дума за новите униформи. За старите "въшкарници" трудно може да се каже "топли". Абе не може ли и към хумористичните статии да има бележки под черта? Току-виж вързал се някой и тръгнал посред зима с "топъл въшкарник" на път.

Освен това понякога им позволяват и да ги погребат, като погребението е за сметка на държавата. А държавата отпуска на загинал войник да кажем в Чечня, май че по 2000 рубли или 20 000... не мога да си спомня точно! А пък ние армия си нямаме, поради което никога няма да ни се наложи да воюваме, ама това е друга тема...
                  Аааа, с това не съм съгласен. Може нашите прелюбими днешни държавници да са оставили държавата без армия, но многомъдро и находчиво са намерили начин българи да загиват от приятелски огън. Дето се казва - умното си е умно.

Comment

България няма армия. Това остана в миналото.
                    :church: Regnum Serenissima Poloniae :sm229:

Comment

шляхтич написа
                      България няма армия. Това остана в миналото.
                      Готин ти си изпаднал в депресия , българия все още има някаква армия макар и бедна :sm100:

Comment

Working...
                      X