Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво искате от следващото правителство?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Galahad написа
    Теоретично звучи добре - вместо да даваме данъци, от които да получаваме нещо безплатно (а част от парите да отиват у чиновниците), направо да си го купуваме. На практика не става така.
    :lol: Направо изби рибата. Я обясни как става, искаш да ядеш сладолед, примерно, какво правиш?

От думите ти излиза, че считаш системата от преди 89г. за по-добра. Поне аз така го разбирам.
    По моя преценка съм обективен.

Comment

Ами плащам сладоледа, плащам данъци - с парите от данъци депутатите отиват в командировка в чужбина, там посещават отговорно безплатно парти, на което хапват безплатно сладолед, а накрая от същите данъци получават и командировъчни, че за благото на народа са си хабили зъбите да хапват сладолед.
      От думите ти излиза, че считаш системата от преди 89г. за по-добра
      - ами тогава имаше безплатно здравеопазване, безплатно висше образование, достъпно парно, достъпен транспорт, достъпен телефон ... Е, вярно депутатите не заседаваха цяла година, получаваха неголяма сума пари и ...о,мъка - толкоз. А днес се плаща в пъти по-скъпо за парно, въпраки че повечето време радиаторите стоят спрени и освен на топлофикация има и такса за посредник. И това според вас е по-доброто.

Данъците не са намалени. Добавани са нови близки до данъчните тежести - такси, осигуровки ...

Но какво го няма - телефоните без такси, билетчетата за 6 ст., безплатното висше образование, безплатното здравеопазване, безплатните лекарства, почивната база на достъпни цени...

:?: Та питам, като взеха всичко това, защо не намалиха данъците? :?: Защо като слагат магистрална такса не махат/намалят пътния данък/карнетки? И се чудя, как е възможно някой да вярва, че щом махнат безплатните учибници ще намалят данъците. След като премахнаха толкова "безплатно" питам кога ще намалят най-сетне подобаващо данъците - в светлото комунистичеко бъдеще ли или ще бъдем възнаградени на оня свят че сме плащали и данъци и услуги/стоки? :?:

Слушам старата песен с уж нова мелодия, виждам миналото, виждам настоящото, и си правя изводите.
      Парен, каша духа.

Comment

Ясно. Няма какво повече да коментираме с теб.

Comment

Леле ! Galahad, момче{ако не си съжалявам} осъзнай се малко ! Комунизма е една утопия, идеален свят. Такова общество неможе да съществува, или ако съществува то ще е изкуствено подържано, както България! Нима мислиш, че всичките тези "екстри", които ти спомена по-горе са ей така, за сметка на нищо ? Е в тоя свят няма такова нещо като безплатен обяд! Това, че образованието е безплатно не е нещо добро. Основното образование и средното и сега са безплатни, нужни са за ограмотяване на населението, но не и вишето! То трябва да се плаща, не може, а и не трябва да е безплатно!!! Това, че е безплатно сега е загуба на средства, от където и да се погледне! Това че у университетите е пално с хора които не учат, молят се за 3, работят докато учат и т.н. е нечо лошо, защото от такива хора в по-голямата част не мисля, че заслужават някой да плаща за тяхното образование, не го оценяват! Неможе да се губят толкова средства за това. Трябва да стане платено,а който няма възможност да си го позволи, ще учи като луд... но така поне тези който не учат,но могат да си го позволят, ще плащат за тези които найстина искат да учат, а немогат да си го позволят. Това е истината и така би било най-добре, качество за сметка на количество, не както сега...

Дадох примера за образованието, мога да кажа и за градския транспорт и за парното и за всичко друго което кажете. Комунизма е нещо, което е постижимо в мечтите на хората само. Хората не са равни, няма и никога да бъдат ! Това е истината. За съжаление, социализма у нас, който в началото е бил полезен като политика, по-късно се е изродил е комунизъм, и резултата е ясен - психологията на народа е ужасяваща ! "-Учи, мами, за да не работиш.", стана основен девиз на хората, което е невероятно погрешно... Хората станаха много мързеливи, създадоха се много митове- за работливия българин, за най-красивите жени - българките и още много, които са плод на много годишно внушавани лъжи!

За данъците, ти мислиш ли, че ще ги намалят ? Нелепо е да смяташ такова нещо... Страните с най-висок стандарт има най-високи данъци... Без да плащаш данъци, неможе да искаш улицата ти да е перфектна, пенсията на баба ти(майка ти) да е 200 лв (поне), е не става. Държавата не може да кава на фотосинтеза ;-) .

Разбира се има много неща които не са ни наред, но е нормално, вие знаете историята, за разлика от мен ;-), е няма да се оправим поне 40-50 години... при това теоретично -оптимистичния вариант. Ако има война, пак ще изберем грешната страна или по-скоро тя ще ни избере и пак ще се върнем от където сме тръгнало ;-).

П.С. Не съм чел постовете на горе от това на Galahad, но мнението му ме издразни ;²) , аз съм против подобни типове общества ;-).

Comment

NN001 написа
            П.С. Не съм чел постовете на горе от това на Galahad, но мнението му ме издразни ;²) , аз съм против подобни типове общества ;-).
            По принцип от учтивост би трябвало да попрочетеш какво са писали хората преди това. Но този път да кажем, че емоциите са взели връх
            XV mile the sea brode is
            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Излезе, че съм фен на Софиянски, а сегашните управляващи имаха 5 см червена гъсеница.

Може би защото не искам детски надбавки и безплатна градина, а толкова добра икономика, че да печеля много и да не ми пука за тези неща.

Comment

Казвам, че от "безплатните блага" махнаха доста, но не само не намалиха данъците, ами те даже се увеличиха.
                Не говоря за общество, а че искам парите от данъците да служат на всички в държавата, а не само на шепа хора.

За данъците, ти мислиш ли, че ще ги намалят ? Нелепо е да смяташ такова нещо... Страните с най-висок стандарт има най-високи данъци... Без да плащаш данъци, неможе да искаш улицата ти да е перфектна, пенсията на баба ти(майка ти) да е 200 лв (поне), е не става. Държавата не може да кава на фотосинтеза
                - да но сега у нас данъците са високи, пенсиите са ниски, а улиците са като след бомбардировка.
                И какво излиза - хем няма да намалеят данъците, хем няма да има безплатно здравеопазване, безплатно висше образование, достъпен транспорт, достъпно парно, достъпен телефон...

И за какво ще отиват парите на данъкоплатците - да може видния представител на българската политика и пандиз Емо Пандела да се поразходи за народна сметка до ЮАР за да се снима редом до виден представител на африканската фауна. Това не са данъци, а рекет. Това не е реален свят, а реален обир. А с това вече не съм съгласен.

Comment

Обаче, при по-внимателно обмисляне на отговорите ми, излязоха други резултати.
                  Нямаше нищо на бяло. :cry:
                  На зелено с много излязоха ДСБ, следвани от ОДС/СДС.
                  Имаше и малко БНС. :p
                  На червено с много излязоха КЗБ/БСП. :twisted: :evil:
                  С малко - НДСВ. :sm186:
                  Чудно ми е, защо са само 25 въпроса, защо някои от тях са формулирани тенденциозно, защо липсват други партии?
                  Примерно, ДПС, АТАКА и други... :1087:

Колкото до това:

"Във въпросника имаше един въпрос, който беше формулиран
                  горе-долу така:
                  "Подкрепяте ли идеята държавата да дава безплатни учебници на всички деца до 8 клас и да дотира транспорт, храна, интернет и т.н., и т.н.?".
                  Естествената реакция е: "О, колко хубаво, това много ще помогне на родителите и т.н.".
                  Само че, ако въпросът беше формулиран така:
                  "Подкрепяте ли държавата да взема от вашите пари, които, навярно, не са ви в излишък, от които половината да изчезнат по джобовете на държавни чиновници, а останалото да бъде подхвърлено на децата, независимо дали е качествено и нужно или - не?",
                  сигурно щеше да има други реакции.

Сега раздават мляко и закуска на всяко дете от първи до трети клас (или нещо такова). Без право на избор! Ако детето е алергично към млякото или пък, ако не му се яде гадната тестяна закуска, какво трябва да направи?
                  А, ако държавата беше оставила парите за млякото и закуската на родителите му (щото нали оттам са дошли), дали пък тези пари нямаше да бъдат похарчени за нещо, което детето иска или му е нужно.
                  Даже да даваха на децата по 30 ст. примерно, вместо закуската, щеше да е по-добре, защото детето ще си купи това, което иска то, а не това, което иска някой с голям задник, настанен в кожен стол някъде в София."...

Гледам, в училището в което работя през тази учебна година, хранят децата с комбинация от баничка с прясно мляко или с комбинация от кифла с чай. Цената на това "удоволствие" е 0,50 лв. 30 ст. за "храната", 20 ст. за "питието".
                  Не знам какви са вкусовите качества на предложените "лакомства", но виждам, че децата или ги изхвърлят, след като са ги нагризали, или ги изяждат и отиват да си купят нещо друго за ядене.
                  (Обещавам да попитам децата, харесват ли "кльопачката".)

Какво следва от това:
                  :sm113:
                  1. Храната (баничка, кифла) е гадна и затова я изхвърлят в коша.
                  2. Храната (баничка, кифла) е гадна, но не им стигат парите, които родителите им отпускат за храна и затова я дояждат. Или пък я нагризват малко повече, преди да я изхвърлят.
                  4. Някои наистина харесват предложената им храна (въпрос на вкусови възприятия). Или я изяждат, защото нещо гадно е по-добро от нищо.
                  А може и да не е гадно, знам ли?
                  5. Част от децата дават част от закуската си на селските кучета.
                  Кучетата харесват кифлите и баничките.
                  Last edited by ISTORIK; 19-05-2005, 22:45. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Galahad , не че нещо ама какво разбираш под високи данъци ? В България определено не са високи. Да не говорим, че около 30 % от хората живеят и работят в Сивата икономика, така много пари не отиват в държавата, мисля че хората трябва да се борят за правата си - като отидат в магазина да искат касова бележка, да не пазаруват от места като - Женския пазар и от други амбулантни търговци, защото ние страдаме от това, за всеки похарчен лев в магазина 20 ст отиват за държавата, което пък отива за отбрана, здравеопазване, образование и в другите сфери на обществото... За това не купувайте без касови бележки ! така давате парите си напразно на някой търговец-спекулант .
                    Та за данъците, вярно е, че ако работех и ми отдържаха пари, щях друго да говоря, но данъците ни реално са ниски... като ти взимат по 40-50 % от дохода на година, тогава говори за високи данъци! Капиш ?

Comment

Подкрепяте ли държавата да взема от вашите пари, които, навярно, не са ви в излишък, от които половината да изчезнат по джобовете на държавни чиновници, а останалото да бъде подхвърлено на децата, независимо дали е качествено и нужно или - не?",
                      Да, но тук неколцина ме навиват, че трябва да подкрепя идеята държавата да продължи да ми взима парите
                      За данъците, ти мислиш ли, че ще ги намалят ? Нелепо е да смяташ такова нещо...
                      , но вместо половината от тях да отиват в джобовете на чиновците, е било много по-добре да отидат всичките. А щом не съм съгласен чиновниците да лапват данъците на 100%,
                      то считаш системата от преди 89г. за по-добра. Поне аз така го разбирам
                      и следователно
                      Няма какво повече да коментираме с теб.
                      Аз пък така го разбирам.

Все пак е по-добре да гледат на мен като на "син" или "червен", отколкото като на бунак. Цената определено си струва.

Comment

Не, че нещо ама, доста странен колаж си си направил, Galahad. Аз да взема от мненията на всички по 1-2 думи да си направя каквото исакм, а ?
                        А за това да си червен е кофти ;-). Бате Серго с Чопара, "ке" дойде и ще обърне едва държащото се корито на нашата китна държавица... и хоп у реката. Кой, как може да се спасява. За това гласувайте против БСП! Кактото и друго да е ще да е по-добре. . Дерзайте. :imperial:

Comment

и на мене ми излиза бсп хахаха егаси конспирацията

Comment

за всеки похарчен лев в магазина 20 ст отиват за държавата, което пък отива за отбрана, здравеопазване, образование и в другите сфери на обществото... За това не купувайте без касови бележки ! така давате парите си напразно на някой търговец-спекулант .
                            Та за данъците, вярно е, че ако работех и ми отдържаха пари, щях друго да говоря, но данъците ни реално са ниски... като ти взимат по 40-50 % от дохода на година, тогава говори за високи данъци!
                            Проблема е, че не е така. Здравеопазването събира осигуровки + такси + тъй като винаги са свършили часовете от касата и класическо плащане за услугата. Отбраната ни е оптимизирана - сиреч танковете и самолетите ни са нарязани и предадени за вторични, личния състав е радикално съкратен. Висшето образование е платено - призивите тук са цялото да е платено. Та това 20% отиват за депутатските мерцедеси (образно казано).

И каква стана тя в крайна сметка - хем да се натискаме да плащаме данъци, хем да няма нищо от "безплатното". Тая няма да стане тъй.
                            А за големите данъци. Практиката е показала, че може да има много големи данъци само на хартия, т.е. те не се плащат. Дава се за пример май беше Холандия (станало преди някой друг век, от този случай няма много желаещи държави да повторят опита й), която вдигнала много митата, благодарение на което почти целия внос в страната бил контрабанда.
                            Обстоятелството, че процъфтява сивата икономика и хората пазарят от оня пазар е сигурно доказателство, че данъците у нас са прекалено високи. В Германия да речем ДДС е 16%, а в много (вкл. западноевропейски) държави има група стоки освободени от този данък.
                            Когато дънъците са прекалено високи, правилото е - просто де не се плащат.

А за бате Серго ... ами ако пък дойде бате Ваньо (или си остане бате Мони) - те пък ще задигнат въпросното корито и пак сме в реката. И това не е решение.

Comment

Защо бате Ваньо да го задигне? Тези, дето задигаха по негово време сега не са с него, а с каката.
                              От друга страна, кой? Кой от наличните, за които ще пускаме бюлетини е годен?
                              Никой? Тежко ни, защото Господ няма да слезе. Значи остават ни наличните. Кой и по какви критерии? Само по едно - държавническото отношение към материята.

Само снижаването на данъци няма да реши нещата. Те са още високи и бедата е, че просто ГЕПЯТ голяма част от тях. С друга плащаме дългове и пр. Затова ми се струва, че най-подходяща сила е тая, дето реално има възможност да съкрати разходите и да въведе законност.

Comment

Хехех, гледам сега, направил съм грешка по-нагоре. На всеки работещ лелките в детските градини ще струват по 35лв. годишно, не по 3,5. Та, тая същата партия " потвърди и лансираната преди повече от месец идея за еднократно 20-процентно увеличение на бюджетните заплати от началото на 2006 г. Пред радио Нова Европа днес депутатът Емилия Масларова уточни, че това ще струва на бюджета 370 – 380 млн.лв."
                                Т.е. още по 125 лв от всеки работещ годишно.

като ти взимат по 40-50 % от дохода на година, тогава говори за високи данъци! Капиш ?
                                Виж какъв си готин като си прочел някъде какво значи "капиш" и го ползваш. Хайде сега прочети, че съм написал, че държавата преразпределя над 40% от БВП, т.е. средностатистически взема по 40% от всеки работещ, провери го ако искаш и недей да пишеш повече глупости. Въпреки че само това няма да е достатъчно, бая глупости си изписал още.

Comment

Working...
                                X