Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За какво съжалявате в историята?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Глупости тук си е добре.
    Да бе, преставяш ли си да говорим оня гаден език и да им имаме гнусната социална култура? Я ква хубава музика имаме и каква прекрасна кухня
    Last edited by Док Холидей; 10-04-2005, 23:00.
    Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.

Злобата крепи човека, а мързела го грози!
    (собствен патент)

Comment

Аз ще огранича съжаленията си само с българската история. Така да се каже от много време съм си мислела какво бих променила ако имам тази власт? Та...
      1. Победата на Василий над Самуил и ослепяването на българските войниици, а в последствие и смъртта на Самуил
      2. Убийството на Калоян /ако можеше доста преди него да убият Борил и Целгуба, щеше да е добре, а пък ако можеше аз лично да ги убия - още по-добре/
      3. Смъртта на първородния син на Иван Асен ²²
      4. Свадбата на Иван Асен ²² с Ирина Комнина /дяволски голяма грешка/
      До тук ако всичко се беше развило по план, нямаше да се случат много от следващите неща, но и за тях ще напиша няколко съжаления
      6. Залавянето на Левски.
      7. Скапания Берлински договор /ако имах машина на времето щях да ида на Берлинския конгрес и да им сложа едно солидно количество от добрия стар С4/
      8. Естествено като повечето от вас съжалявам, че Германците не успяха да спечелят нито една война, в която сме им съюзници
      И последно много съжалявам за медиците ни в Либия и за загиналия войник в Ирак
      Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

Абе да спечелеха първата световна щеше да е много добре. Щеше да е брутално добре поне аз така си мисля. Нямаше да има втора и съответно България щеше да мине само с 1 национална катастрофа а не с 3.

Comment

Съжалявам че на Царевец не са имали една лека картечница през 14 век.
          „Аз, Драгомир, писах.
          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

messire Woland написа
            Че я преподават и пишат така, все едно всичко си има само по едно-единствено тълкувание. Може би светът щеше да е едно много по-интересно място, ако подхода към историческите факти и тълкуванията им не беше толкова черно-бяло праволинеен.
            Взе ми думите от устата. И аз за това съжалявам и не само във връзка с тълкуването на историята, а във връзка с всичко. Както казва един наш задочен общ познайник във връзка с "живота, вселената и всичко останало". Много често се налага светоусещането на примитивните умове да тълкуват всичко като бяло и черно. Понякога и тук, за съжаление
            "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Пилот написа
              Съжалявам че на Царевец не са имали една лека картечница през 14 век.
              По тая логика дай да съжаляваме че при атаката на Крум на Константинопол не сме имали десетина 152-мм самоходки :mhehe:

Comment

Воронин, усещам, че си чел един фантастичен сборник, който го забравих как се казваше.

Comment

По принцип не съм чел историческа фантастика (освен всъщност "Britany Invaded", което беше голяма глупост).
                  А на мене не ми трябва да чета фантастика. Пред някои мои идеи тя наистина бледнее, това с гаубиците е само demo

Comment

Съжалявам за дребни неща.

За това, че Марк Антоний не е удушил Клеопатра на време, за това, че Хитлер не е бил приет в Художествената академия, че Аврора не е потънала преди октомври 1917, за това, че никой не се е сетил да удуши Енрико Дондоло...
                    Дреболии !
                    "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                    Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Енрико Дандоло не беше ли някакъв шашав дож?

А Хитлер не може да е бил приет защото е бил мързеливец.

Comment

Енрико Дандоло е дожът на венецианците, който насочва усилията на 4 кръстоносен поход, не към светите земи, а към Константинопол и Балканите. Може да се каже, че той стои в основата на онази страшна битка, която се е случила на днешна дата, преди 800 години. :nworthy: Царю Калояну - Вечна му памет!! :nworthy:

:mike: На въпроса на Батко Чарли. Френската държава има вложени преди ПСВ, капитали във Сърбия, които са три пъти повече от вложените у нас. По подобен начин стоят нещата на Великобритания и Гърция. Така, че можете да се досетите в разправията по Балканите, коя страна ще вземат тия страни. А на фронта в Македония срещу нас участват, освен комшиите и френски и английски части. Може да е имало и американци или канадци към края, защото съм виждал снимка от Дойран с военнопленник - истински индианец. Със оригинално облекло и красоти. Откъде се е взел, не ми е ясно? Френските части са сбиротък от разни колониални полкове , но има и истински французи. И англичаните ползват войски от колониите. Във френските части има от най-черните негри - зуави. Те са били някакви много-отвратителни по характер и поведение и калпави, като войници. Където набарат жена, независимо от това дали е на съюзници или на врагове, всичките и се изреждат и после я колят. Абе гадове отвсякъде. Оня роман и филма "Чочарка", е точно за такива изроди написан.
                        :fire: При сраженията на южния фронт нашите войски възприемат една много ефективна тактика на отбрана и противодействие. С много точни контраудари, подкрепяни от артилерия и тежки картечници. И така са изтрепали доста от противостоящите им войски. При тези контраатаки са пленени голям брой техни войници и оръжие. Има една снимка на камара от пушки, а най отгоре, няколко леки картечници Люис и френските Шоша.
                        :fire: Дядо ми разправяше, че за да ги изкарат от окопите срещу нашите картечници, на негрите им давали по половинка коняк. И е имало много случаи, когато чернилката тича с отсечена от картечницата ръка и вече е умрял, обаче още не го усеща и продължава да тича. Не много! :rock:

:rock: Затова после, когато войната свършва французите натискат да вземат нашите бойни знамена. След примирието, зад линията на капитулация, остават 12 наши бойни знамена. Френски офицери посещават всички наши щабове и изискват да им се предадат знамената. Обаче нашите предварително са решили въпроса. На пишман мераклиите да пленяват бойни знамена, им се е обяснявало, че знамената са изгорени. Така нито едно наше бойно знаме не е пленено. А техни имаме достатъчно. В НВИМ са над 40 , събрани от всички войни :rock:

Специално френски офицери от съюзническата комисия, са наблюдавали и участвали в унищожението на цялата ни налична авиация. Включително резервните двигатели и др. части и картечниците за тях. От всички самолети, нашите успяват да скрият, в един плевник в Божурище, един самолет. Обаче, един руски емигрант-бръснар от селото разбрал за него и веднага отишъл във Военния клуб, където спели офицерите от комисията и съобщил за самолета. Французите се подготвят и на другия ден отиват в Божурище и намират по описанието плевника. :wall: Обаче вътре нямало никакъв самолет. Нямало и такъв бръснар. :wall: По късно през 1925 г., на този самолет нашия летец Т. Рогев отблъсква влитанията на някакъв сръбски самолет, който периодично прелитал над София, за да дразни народонаселението и войската и да ни мачка самочуствието. :evil:
                        Нашата подводница ¹ 18, след февруарската революция в Русия, не води военни действия в Черно море, защото нямало срещу кого. Тя си седяла на пирса в Евсиноград и екипажа си я обслужвал и си правел тренировки. Въпреки, че няма сериозни бойни качества, френски морски офицери я конфискуват и я подкарват към Истамбул. До там тя стига на собствен ход. Изкарват я на един от военните докове и свалят от нея, всичко което им е харесало. После я изоставят, и след няколко години, това което е останало от нея е разкулачено от турците и предадено за скраб. Подобни примери могат да се дадат още много. :nworthy:
                        Last edited by танкиста от Харков; 14-04-2005, 11:02.
                        От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Съжалявам, че не съм се родил на 20.04.1889г., а 80 години по - късно... Историята щеше да бъде съвсем друга, вервайте ми !!!

Мога само да добавя към поста на танкиста, че на Македонския фронт срещу нас са се сражавали италианци и руснаци. В един по-късен момент ще открия нова тема по този въпрос.
                          SEMPER AGRESSUS

Comment

Мда, явно могат да се добавят и други подточки:

Например, че Наполеон не влиза в Англия или пък поне Хитлер да я беше натупал яката.

Иначе все си мисля, че боимбардировката на Сърбия преди няколко години никак не беше достатъчна

(собствен патент)

Comment

За какво да не е била достатъчна бомбардировката над Сърбия?
                              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                              Проект 22.06.1941 г.
                              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Ами тва не е никакво изплащане на греховете на тази "нравствено упаднала нация" - както мисля Левски я нарича - от която след Освобождението само злосторства сме видели.

(собствен патент)

Comment

Working...
                                X