Глупости тук си е добре.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За какво съжалявате в историята?
Collapse
X
-
Last edited by Док Холидей; 10-04-2005, 23:00.Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.
Злобата крепи човека, а мързела го грози!
(собствен патент)
-
Аз ще огранича съжаленията си само с българската история. Така да се каже от много време съм си мислела какво бих променила ако имам тази власт? Та...
1. Победата на Василий над Самуил и ослепяването на българските войниици, а в последствие и смъртта на Самуил
2. Убийството на Калоян /ако можеше доста преди него да убият Борил и Целгуба, щеше да е добре, а пък ако можеше аз лично да ги убия - още по-добре/
3. Смъртта на първородния син на Иван Асен ²²
4. Свадбата на Иван Асен ²² с Ирина Комнина /дяволски голяма грешка/
До тук ако всичко се беше развило по план, нямаше да се случат много от следващите неща, но и за тях ще напиша няколко съжаления
6. Залавянето на Левски.
7. Скапания Берлински договор /ако имах машина на времето щях да ида на Берлинския конгрес и да им сложа едно солидно количество от добрия стар С4/
8. Естествено като повечето от вас съжалявам, че Германците не успяха да спечелят нито една война, в която сме им съюзници
И последно много съжалявам за медиците ни в Либия и за загиналия войник в ИракЕдно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...
Comment
-
messire Woland написаЧе я преподават и пишат така, все едно всичко си има само по едно-единствено тълкувание. Може би светът щеше да е едно много по-интересно място, ако подхода към историческите факти и тълкуванията им не беше толкова черно-бяло праволинеен."If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
Съжалявам за дребни неща.
За това, че Марк Антоний не е удушил Клеопатра на време, за това, че Хитлер не е бил приет в Художествената академия, че Аврора не е потънала преди октомври 1917, за това, че никой не се е сетил да удуши Енрико Дондоло...
Дреболии !"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Енрико Дандоло е дожът на венецианците, който насочва усилията на 4 кръстоносен поход, не към светите земи, а към Константинопол и Балканите. Може да се каже, че той стои в основата на онази страшна битка, която се е случила на днешна дата, преди 800 години. :nworthy: Царю Калояну - Вечна му памет!! :nworthy:
:mike: На въпроса на Батко Чарли. Френската държава има вложени преди ПСВ, капитали във Сърбия, които са три пъти повече от вложените у нас. По подобен начин стоят нещата на Великобритания и Гърция. Така, че можете да се досетите в разправията по Балканите, коя страна ще вземат тия страни. А на фронта в Македония срещу нас участват, освен комшиите и френски и английски части. Може да е имало и американци или канадци към края, защото съм виждал снимка от Дойран с военнопленник - истински индианец. Със оригинално облекло и красоти. Откъде се е взел, не ми е ясно? Френските части са сбиротък от разни колониални полкове , но има и истински французи. И англичаните ползват войски от колониите. Във френските части има от най-черните негри - зуави. Те са били някакви много-отвратителни по характер и поведение и калпави, като войници. Където набарат жена, независимо от това дали е на съюзници или на врагове, всичките и се изреждат и после я колят. Абе гадове отвсякъде. Оня роман и филма "Чочарка", е точно за такива изроди написан.
:fire: При сраженията на южния фронт нашите войски възприемат една много ефективна тактика на отбрана и противодействие. С много точни контраудари, подкрепяни от артилерия и тежки картечници. И така са изтрепали доста от противостоящите им войски. При тези контраатаки са пленени голям брой техни войници и оръжие. Има една снимка на камара от пушки, а най отгоре, няколко леки картечници Люис и френските Шоша.
:fire: Дядо ми разправяше, че за да ги изкарат от окопите срещу нашите картечници, на негрите им давали по половинка коняк. И е имало много случаи, когато чернилката тича с отсечена от картечницата ръка и вече е умрял, обаче още не го усеща и продължава да тича. Не много! :rock:
:rock: Затова после, когато войната свършва французите натискат да вземат нашите бойни знамена. След примирието, зад линията на капитулация, остават 12 наши бойни знамена. Френски офицери посещават всички наши щабове и изискват да им се предадат знамената. Обаче нашите предварително са решили въпроса. На пишман мераклиите да пленяват бойни знамена, им се е обяснявало, че знамената са изгорени. Така нито едно наше бойно знаме не е пленено. А техни имаме достатъчно. В НВИМ са над 40 , събрани от всички войни :rock:
Специално френски офицери от съюзническата комисия, са наблюдавали и участвали в унищожението на цялата ни налична авиация. Включително резервните двигатели и др. части и картечниците за тях. От всички самолети, нашите успяват да скрият, в един плевник в Божурище, един самолет. Обаче, един руски емигрант-бръснар от селото разбрал за него и веднага отишъл във Военния клуб, където спели офицерите от комисията и съобщил за самолета. Французите се подготвят и на другия ден отиват в Божурище и намират по описанието плевника. :wall: Обаче вътре нямало никакъв самолет. Нямало и такъв бръснар. :wall: По късно през 1925 г., на този самолет нашия летец Т. Рогев отблъсква влитанията на някакъв сръбски самолет, който периодично прелитал над София, за да дразни народонаселението и войската и да ни мачка самочуствието. :evil:
Нашата подводница ¹ 18, след февруарската революция в Русия, не води военни действия в Черно море, защото нямало срещу кого. Тя си седяла на пирса в Евсиноград и екипажа си я обслужвал и си правел тренировки. Въпреки, че няма сериозни бойни качества, френски морски офицери я конфискуват и я подкарват към Истамбул. До там тя стига на собствен ход. Изкарват я на един от военните докове и свалят от нея, всичко което им е харесало. После я изоставят, и след няколко години, това което е останало от нея е разкулачено от турците и предадено за скраб. Подобни примери могат да се дадат още много. :nworthy:Last edited by танкиста от Харков; 14-04-2005, 11:02.От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Comment
-
Съжалявам, че не съм се родил на 20.04.1889г., а 80 години по - късно... Историята щеше да бъде съвсем друга, вервайте ми !!!
Мога само да добавя към поста на танкиста, че на Македонския фронт срещу нас са се сражавали италианци и руснаци. В един по-късен момент ще открия нова тема по този въпрос.SEMPER AGRESSUS
Comment
-
Мда, явно могат да се добавят и други подточки:
Например, че Наполеон не влиза в Англия или пък поне Хитлер да я беше натупал яката.
Иначе все си мисля, че боимбардировката на Сърбия преди няколко години никак не беше достатъчнаContra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.
Злобата крепи човека, а мързела го грози!
(собствен патент)
Comment
-
За какво да не е била достатъчна бомбардировката над Сърбия?Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment