Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За пацифизма

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

stagon написа
    Kakwi wyzklicatelni znaci? Prosto citiram dumite na izwestna lichnost...
    Имам предвид възклицателните знаци в първия пост, този, с който започва темата.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

ЗДРАСТИ написа
      К`во ще кажете ??

как света да стане по-миролюбив , дали трябва да се намалят медиите с подобна тематика ( филми , форуми и т.н.)

примерно тоя форум които сам по себеси се много добре подържан и има разообразни теми с ценни мнения , но има и теми в които се задълбавява за оръжия , начини за тяхното използване , стратегии и т.н. това не увеличавали агресията в хората била тя и не проявявана винаги ?!?

Великолепно, от доста време във форума не беше попадал/а/ толкова ясно изразен пацифист/ка/. Великолепно, направо съм изумен! Ама съвсем искренно го казвам това .

Във военното училище имах един преподавател по тактика /полковник с 40 години служба, луд кашик беше/, та той имаше една поговорка която обичаше да споменава с или без причина : "Единстено на бойното поле можеш да намериш чест, достойнство и смелост - и то само защото предишният им собственик е вече убит. :mhehe: "

И още малко бензин в огъня, например моят прякор /ник нейм/ ми го лепнаха още във военното и можете ли да се сетите защо,.....защото когато играхме занятия по тактика не взимах пленници! :fire:

Сега сериозно,
      щом човечеството вече колко 50 - 60 000 години същетвува, и е създало такава сериозна наука като войната. Но за този период колко е направено с цел :"света да стане по-миролюбив ", а с една дума Нищо. За цялата си история и цивилизация можем да кажем само едно - те е съградена на копитята на древните и на щиковете на дедите ни. А погледнете историческите паметници, Крепост тук крепост там. Тези величествени каменни постройки не са изградени щото са много красиви, а защото хората не могат да живеят без война и насилие.
      На цели народи самосъзнанието е било починено само на една цел : "Войната". Значи това е естествен процес и точно обратното ще говори за нереално действие.
      Та както се замисля, се сещам и за още един довод в полза на това което казвам.
      Човек се е учи да убива и унищажава себеподобните си още преди например да достигне репродуктивна способност. :sm186:
      И още доста подобни неща, но не искам да ви отегчавам повече и без това поста стана доста дълъг. :mike:

Comment

Милиарди пъти е повтаряно, че човечеството дължи безкрайно много на войната защото тя върви ръка за ръка с прогреса му.

Според мен оръжията донякъде запазват мира и не заради тях избухват воините.
        Оръжията скъсяват времтраенето на войната. Ако хората се млатеха с юмруци поколения наред трябваше да се бият за да завърши по някакъв начин една война. И естествено че не заради тях започва войната. Войната.... го е казал Клаузевиц.

Comment

Само че Клаузевиц приказва единствео от западняшка гледна точка
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Моето мнение е кратко

Война = Безмислие

Трябва да сме благодарни за това, че сме на тази земя,
            а не да се опитваме да я делим...
            ..и с това само да я разрушаваме...

(аз съм бъдещ еколог и мисля
            основно за природата и повредите, които
            й нанасяме)
            "Нима, Създателю,
            съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
            мигар аз самият съм те молил
            от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Не знам какво щях да правя без тоя форум, той ми помага да си успокоя напиращата отвътре агресия!Много бях доволен когато открих този остров на истински български патриоти.Наистина е трудно в днешно време,да се открият хора които да пишат за българските военни подвизи, самочувствие и състояние на Б-Я.
              Твябва си война, тя е нещо като пречистване от лошата кръв-колкото по-често, толкова по-чисто общество!
              Let's make war not love@ :rock: :imprulz: :bulgaria: :tanks: :grrr: :mike:

Comment

За съжаление войната по-често убива храбрите париоти, и далеч по-рядко страхливците.
                За съжаление маи това се получава в периода 1912-1918г. Хиляди герои умират за България, но в крайна сметка политиците губят всичко, постигнато на бойното поле
                „Аз, Драгомир, писах.
                Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

VladDracul написа
                  Моето мнение е кратко

Война = Безмислие

Трябва да сме благодарни за това, че сме на тази земя,
                  а не да се опитваме да я делим...
                  ..и с това само да я разрушаваме...

(аз съм бъдещ еколог и мисля
                  основно за природата и повредите, които
                  й нанасяме)
                  Ако държавите нямат сила, т.е. войска, такова унищожение на природата ще настане, че никой еколог не го е и сънувал в най-страшния си кошмар.

Comment

Пилот написа
                    За съжаление войната по-често убива храбрите париоти, и далеч по-рядко страхливците.
                    За съжаление маи това се получава в периода 1912-1918г. Хиляди герои умират за България, но в крайна сметка политиците губят всичко, постигнато на бойното поле
                    Те са загубили още в "начална сметка" - със зле сключения сръбско-български договор и със зле избрания съюзник.
                    Пък на война биват убити тези, които ги стигне случая.

Comment

Kg125 е прав,реално на война може да умре всеки, не само на геройте.А аз мисля, че геройте умират повече от страхливците, но само физически!И се успокоявам с поддържаната лично от мен теория, че във време на война напротив, геройте като умрат, се прераждат, и стават още по-смели, за разлика от страхливците, които не умират толкова често и си остават нищожества, чийто живот няма значение!
                      Last edited by Acunga; 11-02-2005, 02:02.
                      Let's make war not love@ :rock: :imprulz: :bulgaria: :tanks: :grrr: :mike:

Comment

ZWQRA написа
                        .................Сега сериозно,
                        щом човечеството вече колко 50 - 60 000 години същетвува, и е създало такава сериозна наука като войната. Но за този период колко е направено с цел :"света да стане по-миролюбив ", а с една дума Нищо. За цялата си история и цивилизация можем да кажем само едно - те е съградена на копитята на древните и на щиковете на дедите ни. А погледнете историческите паметници, Крепост тук крепост там. Тези величествени каменни постройки не са изградени щото са много красиви, а защото хората не могат да живеят без война и насилие.
                        На цели народи самосъзнанието е било починено само на една цел : "Войната". Значи това е естествен процес и точно обратното ще говори за нереално действие.
                        Та както се замисля, се сещам и за още един довод в полза на това което казвам.
                        Човек се е учи да убива и унищажава себеподобните си още преди например да достигне репродуктивна способност. :sm186:
                        И още доста подобни неща, но не искам да ви отегчавам повече и без това поста стана доста дълъг. ...........:mike:
                        Точно. Пацифистки настроените, т.е. неспособните да се защитят народи са ги свършили още в древността, ако въобще е имало такива.
                        Аз се сещам само за едни - т.нар. "минойска цивилизация", която се е задържала повче - една от най-древните, май че 4000 или 3000 г. пр.Хр., страхотни постижения, фрески, дворци и пр., никакви крепостни стени и без намек за оръжие (доколкото знам). Изчезнали са тихо и кротко, само защото са били на остров.

Поначало много грешно е, а често в политиката и недобросъвестно, пропагандно и подкопаващо (както при Виетнамската война) да се атакуват военните, още повече оръжията на плоскостта, че създавали агресия. Агресията я създава човека, защото му е в природата. Вътре в обществото тя няма да може да се премахне, а само да се ограничи, точно когато законите и полицията са силни, а не когато ги няма (!). Между държавите може да се ограничи само когато те са достатъчно силни, за да се защитят и когато в света не се търпят разни диктаторчета.
                        Точно армиите и оръжията са средството за това.

Comment

Достатъчно е да си спомним, че най-ежедневната форма на агресия - битовата, не се нуждае от каквито и да е оръжия за да съществува . Въобще, бих казал че обсъждането на войните и въоръженията по-скоро спомага за намаляване на агресията или склонността към нея (защото когато познаваш последствията от нещо можеш много по-реалистично да го прецениш).

Comment

KG125 написа
                            Точно. Пацифистки настроените, т.е. неспособните да се защитят народи са ги свършили още в древността, ако въобще е имало такива.
                            Аз се сещам само за едни - т.нар. "минойска цивилизация", която се е задържала повче - една от най-древните, май че 4000 или 3000 г. пр.Хр., страхотни постижения, фрески, дворци и пр., никакви крепостни стени и без намек за оръжие (доколкото знам). Изчезнали са тихо и кротко, само защото са били на остров.
                            Мисля че са изчезнали 1500 г. пр. Хр. приблизително.

Comment

Erich Von Manstein написа
                              Мисля че са изчезнали 1500 г. пр. Хр. приблизително.
                              E, може. Ако не бяха на острова си, щяха още преди това да ги папнат ония, непацифистите.

Comment

Вие за Критско-Минойската цивилизация ли говорите? Защото ако е за нея тя е възникнала някъде към 2500-2000 година преди Христа и е била първата цивилизация в Европа. За нейният пацифизъм не съм чувал, но не бих се учудил ако е било истина. Все пак първа цивилизация, че и на остров

Comment

Working...
                                X