stagon написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За пацифизма
Collapse
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
ЗДРАСТИ написаК`во ще кажете ??
как света да стане по-миролюбив , дали трябва да се намалят медиите с подобна тематика ( филми , форуми и т.н.)
примерно тоя форум които сам по себеси се много добре подържан и има разообразни теми с ценни мнения , но има и теми в които се задълбавява за оръжия , начини за тяхното използване , стратегии и т.н. това не увеличавали агресията в хората била тя и не проявявана винаги ?!?
Великолепно, от доста време във форума не беше попадал/а/ толкова ясно изразен пацифист/ка/. Великолепно, направо съм изумен! Ама съвсем искренно го казвам това .
Във военното училище имах един преподавател по тактика /полковник с 40 години служба, луд кашик беше/, та той имаше една поговорка която обичаше да споменава с или без причина : "Единстено на бойното поле можеш да намериш чест, достойнство и смелост - и то само защото предишният им собственик е вече убит. :mhehe: "
И още малко бензин в огъня, например моят прякор /ник нейм/ ми го лепнаха още във военното и можете ли да се сетите защо,.....защото когато играхме занятия по тактика не взимах пленници! :fire:
Сега сериозно,
щом човечеството вече колко 50 - 60 000 години същетвува, и е създало такава сериозна наука като войната. Но за този период колко е направено с цел :"света да стане по-миролюбив ", а с една дума Нищо. За цялата си история и цивилизация можем да кажем само едно - те е съградена на копитята на древните и на щиковете на дедите ни. А погледнете историческите паметници, Крепост тук крепост там. Тези величествени каменни постройки не са изградени щото са много красиви, а защото хората не могат да живеят без война и насилие.
На цели народи самосъзнанието е било починено само на една цел : "Войната". Значи това е естествен процес и точно обратното ще говори за нереално действие.
Та както се замисля, се сещам и за още един довод в полза на това което казвам.
Човек се е учи да убива и унищажава себеподобните си още преди например да достигне репродуктивна способност. :sm186:
И още доста подобни неща, но не искам да ви отегчавам повече и без това поста стана доста дълъг. :mike:
Comment
-
Милиарди пъти е повтаряно, че човечеството дължи безкрайно много на войната защото тя върви ръка за ръка с прогреса му.
Според мен оръжията донякъде запазват мира и не заради тях избухват воините.
Comment
-
Моето мнение е кратко
Война = Безмислие
Трябва да сме благодарни за това, че сме на тази земя,
а не да се опитваме да я делим...
..и с това само да я разрушаваме...
(аз съм бъдещ еколог и мисля
основно за природата и повредите, които
й нанасяме)"Нима, Създателю,
съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
мигар аз самият съм те молил
от мрака да ме извлечеш?"
Comment
-
Не знам какво щях да правя без тоя форум, той ми помага да си успокоя напиращата отвътре агресия!Много бях доволен когато открих този остров на истински български патриоти.Наистина е трудно в днешно време,да се открият хора които да пишат за българските военни подвизи, самочувствие и състояние на Б-Я.
Твябва си война, тя е нещо като пречистване от лошата кръв-колкото по-често, толкова по-чисто общество!Let's make war not love@ :rock: :imprulz: :bulgaria: :tanks: :grrr: :mike:
Comment
-
За съжаление войната по-често убива храбрите париоти, и далеч по-рядко страхливците.
За съжаление маи това се получава в периода 1912-1918г. Хиляди герои умират за България, но в крайна сметка политиците губят всичко, постигнато на бойното поле„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Гост
VladDracul написаМоето мнение е кратко
Война = Безмислие
Трябва да сме благодарни за това, че сме на тази земя,
а не да се опитваме да я делим...
..и с това само да я разрушаваме...
(аз съм бъдещ еколог и мисля
основно за природата и повредите, които
й нанасяме)
Comment
-
Гост
Пилот написаЗа съжаление войната по-често убива храбрите париоти, и далеч по-рядко страхливците.
За съжаление маи това се получава в периода 1912-1918г. Хиляди герои умират за България, но в крайна сметка политиците губят всичко, постигнато на бойното поле
Пък на война биват убити тези, които ги стигне случая.
Comment
-
Kg125 е прав,реално на война може да умре всеки, не само на геройте.А аз мисля, че геройте умират повече от страхливците, но само физически!И се успокоявам с поддържаната лично от мен теория, че във време на война напротив, геройте като умрат, се прераждат, и стават още по-смели, за разлика от страхливците, които не умират толкова често и си остават нищожества, чийто живот няма значение!Last edited by Acunga; 11-02-2005, 02:02.Let's make war not love@ :rock: :imprulz: :bulgaria: :tanks: :grrr: :mike:
Comment
-
Гост
ZWQRA написа.................Сега сериозно,
щом човечеството вече колко 50 - 60 000 години същетвува, и е създало такава сериозна наука като войната. Но за този период колко е направено с цел :"света да стане по-миролюбив ", а с една дума Нищо. За цялата си история и цивилизация можем да кажем само едно - те е съградена на копитята на древните и на щиковете на дедите ни. А погледнете историческите паметници, Крепост тук крепост там. Тези величествени каменни постройки не са изградени щото са много красиви, а защото хората не могат да живеят без война и насилие.
На цели народи самосъзнанието е било починено само на една цел : "Войната". Значи това е естествен процес и точно обратното ще говори за нереално действие.
Та както се замисля, се сещам и за още един довод в полза на това което казвам.
Човек се е учи да убива и унищажава себеподобните си още преди например да достигне репродуктивна способност. :sm186:
И още доста подобни неща, но не искам да ви отегчавам повече и без това поста стана доста дълъг. ...........:mike:
Аз се сещам само за едни - т.нар. "минойска цивилизация", която се е задържала повче - една от най-древните, май че 4000 или 3000 г. пр.Хр., страхотни постижения, фрески, дворци и пр., никакви крепостни стени и без намек за оръжие (доколкото знам). Изчезнали са тихо и кротко, само защото са били на остров.
Поначало много грешно е, а често в политиката и недобросъвестно, пропагандно и подкопаващо (както при Виетнамската война) да се атакуват военните, още повече оръжията на плоскостта, че създавали агресия. Агресията я създава човека, защото му е в природата. Вътре в обществото тя няма да може да се премахне, а само да се ограничи, точно когато законите и полицията са силни, а не когато ги няма (!). Между държавите може да се ограничи само когато те са достатъчно силни, за да се защитят и когато в света не се търпят разни диктаторчета.
Точно армиите и оръжията са средството за това.
Comment
-
Достатъчно е да си спомним, че най-ежедневната форма на агресия - битовата, не се нуждае от каквито и да е оръжия за да съществува . Въобще, бих казал че обсъждането на войните и въоръженията по-скоро спомага за намаляване на агресията или склонността към нея (защото когато познаваш последствията от нещо можеш много по-реалистично да го прецениш).
Comment
-
KG125 написаТочно. Пацифистки настроените, т.е. неспособните да се защитят народи са ги свършили още в древността, ако въобще е имало такива.
Аз се сещам само за едни - т.нар. "минойска цивилизация", която се е задържала повче - една от най-древните, май че 4000 или 3000 г. пр.Хр., страхотни постижения, фрески, дворци и пр., никакви крепостни стени и без намек за оръжие (доколкото знам). Изчезнали са тихо и кротко, само защото са били на остров.
Comment
-
Гост
Erich Von Manstein написаМисля че са изчезнали 1500 г. пр. Хр. приблизително.
Comment
Comment