If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А не стига толкова няма да си избиваме и да си казваме пристрастията партийни съюзни и прочие. Точка. Край на политическия спор. Аз го почнах аз го и довършвам. Това беше временен отдушник.
Абе днес пак прочетох за новите транспортни хеликоптери Puma 450 милиона на вятара... По-добре да бяха модернизирали Ми-17, Ми-24 и Миговете. Парите щяха да стигнат. Ама не, трябва да копуваме за да спонсорираме военното производство на Европа :evil:
Поне се сетиха за армията
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Как на кое!? На България естествено! На кой друг могат да изменят?
?!
Обаче спираме за политиката.
Към ПИЛОТ:
"Абе днес пак прочетох за новите транспортни хеликоптери Puma 450 милиона на вятара... По-добре да бяха модернизирали Ми-17, Ми-24 и Миговете. Парите щяха да стигнат. Ама не, трябва да копуваме за да спонсорираме военното производство на Европа
Поне се сетиха за армията"
Какво им е на "Пумите"? Ми-тата нали израелците ще ги ремонтират? А за МиГовете май ремонта е по-скъп?
Според мен не ни трябват Пуми. Според теб защо не сме купили още
Мита преди 1989? Една ескадрила 17ски и една 24ки са достатъчни. Трябват ни не транспортни хеликоптери, а нови изтребител-бомбадировачи (например Gripen). Сега боината ни авиация е половин (може би са в готовност около 6 самолета) ескадрила МиГ-21 (и гуми за по-малко), половин ескадрила МиГ-29 (великата им модернизация - готови-неготови, без модерно оборудване, стар радар и ракети (особено Р-27) и т. н.) Самолета МиГ-29 не е модернизиран, само отново е в изправност :sm113: иначе е на ниво 1989.
Говорих с един полковник от ВВС. Имат двеста пилота и 30 самолета :sm186:
По-добре да бяха спестили парите да купят Грипени, ракети Р-77 и нови радари за ПВО. Има 100001 по-настоящи проблема от Пумите. :sm100:
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Ремонта може да е по-скъп, ама почти нищо не направиха
„Аз, Драгомир, писах.
Да , имаме нужда от нови изтребители. Но предвид задачите на армията , и релефа на страната , определено имаме нужда и от нови транспортни хеликоптери.
Ще купят и изтребители, де. Ама там с 450 млн. май няма да мине, това е много голям договор. Но не знам дали трябва това да е за сметка на хеликоптерите. Ще дойде време, и Ми-24 ще сменят, я с Тигър, я с друго...
Comment