Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София, Белград, Тбилиси, Киев?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

София, Белград, Тбилиси, Киев?

Здравейте предварително се извинявам за егоизма си -> рядко влизам във форума, а като вляза и обикновено искам някаква услуга, но наистина не ми остава никакво време. та, по евентуалната тема (не знам, дали й е тук мястото, а е възможно и да сте я дискутирали, така че да няма никакъв смисъл от нея)...предполагам е ясно за какво става въпрос, но все пак да поясня. замислих се в последно време (накараха ме да се замисля, по-скоро) за възможна дипломна работа и се зачудих, дали пък да не напиша нещо за предполагаем модел, който следват масовите протести и последвалите промени в политическите режими в съответните страни. още не съм го обсъдил със супервайзър, но при всички положения темата ми се струва интересна, дори да не бъде одобрена. та поговорих си с професор Гуугл и той все ме насочва към разни конспиративни сайтове за "Отпор"! принципно винаги съм изключително подозрителен към всякакви конспирации, но тук наистина всичко ми изглежда доста подозрително.
    и, как мислите...първо, дали има модел или тези събития са тотално различни? и второ, хммм, абе, дали пък за всичко не са виновни американо-спонсорирани "професионални революционери" )))
    Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
    каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
    каквито са мислите ти,такива са делата ти,
    каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Здравей,
    в тази тема - http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=5933 - сме писали.
    По моя преценка съм обективен.

Comment

Без на народа да му е писнало, никакви професионални не могат да го изкарат на улицата. Без организация никаква промяна не става. Ако наблегнеш на единия фактор само, дисертацията рискува да стане конспирологична, като на фон Деникен извънземните работи.

Comment

KG125 написа
        Без на народа да му е писнало, никакви професионални не могат да го изкарат на улицата. Без организация никаква промяна не става. Ако наблегнеш на единия фактор само, дисертацията рискува да стане конспирологична, като на фон Деникен извънземните работи.
        напълно съм съгласен, KG125. не искам да се превърна в хахо, който вижда конспирации навсякъде, където се обърне. но, ако си прав в това, че без организация не става никаква промяна, тогава ми се струва напълно резонен въпросът кой плаща за тази организация и още по-важният въпрос - Защо плаща? неприятното е, че едва ли мога да го докажа като използвам чичо Гуугл, защото попадам на статии за ЦРУ, за фондовете на Сорос и какво ли още не... аз обаче никак не си спомням протестите в България, доколко бяха организирани. тук има някаква книга на Дайнов във връзка с този въпрос "Пробуждането..." или нещо подобно. някой случайно да я е преглеждал? питам, защото някак не ми се ще да си губя времето точно с него, хммм. а иначе интернет-търсенията по темата са доста забавни. постоянно попадам на материали за това как организациите на протестите в Сърбия, Грузия и Киев е била абсолютно една и съща. има и новини за арести примерно на ръководители на Отпор в Киев. какво по...правят тези хора там! говорих с един грузинец и той ми каза, че напълно са копирали от Отпор...но както и да е, това което ме интересува, без да навлизам в дълбоки конспирации е, как точно хората се организират за колективни действия и дали не се е получил нещо като революционен спилоувър и ако има нещо подобно то доколко е възможно следващата гара след София, Белград, Тбилиси, Киев да е Минск, примерно...

Comment

Кое му е забавното, че има връзки между сръбските, грузинските и украински организации? Това го изтъкваха навсякъде, май не е конспирация.

Иначе,

"Засега Европейският съюз изключва възможността за членство на Украйна в обозримо бъдеще. Във вторник комисарят по външните отношения Бенита Фереро-Валднер заяви, че ЕС предпочита да установи привилегировани отношения с Украйна, но на този етап не е готов да предложи на страната перспективата за членство."

Даже без любезности и заобикалки.
          По моя преценка съм обективен.

Comment

Типично за ЕС........

Comment

Mahadeva написа
              ..................... но, ако си прав в това, че без организация не става никаква промяна, тогава ми се струва напълно резонен въпросът кой плаща за тази организация и още по-важният въпрос - Защо плаща?
              ....................и ако има нещо подобно то доколко е възможно следващата гара след София, Белград, Тбилиси, Киев да е Минск, примерно...
              Правилният въпрос е - какво следва, за доборо, или за лошо стават тия промени? Май е за добро......
              Иначе плащачи много, но кого ще последва гражданството и защо, е това е важното. За да излезе на улицата масово, вместо да си пие пиенето, не ще да е виновно ЦРУ......

Относно Минск, отговорът е с цитат от "Диамантената ръка", където, обзет от страх, в една късна доба нашият човек се шашака от сянката си по улиците и накрая вижда, как милицията товари някакво тяло в мотоциклет:
              "Ребята, аз трябваше да съм на неговото място".
              Отговор: "Като се напиеш, ще бъдеш!"

Comment

lzl написа
                Кое му е забавното, че има връзки между сръбските, грузинските и украински организации? Това го изтъкваха навсякъде, май не е конспирация.
                ти пък сега, не ми попарвай ентусиазма на мен ми е забавно, защото не съм гледал новини от практически няколко месеца. не знаех, че са изтъквали връзката навсякъде. кой я е изтъквал? българските медии? цялата информация, която получавах беше от разни украинци, които организираха поредица от петиции, но самите те не бяха напълно сигурни какво става. апропо, те още се разнасят в оранжево а колкото до ЕС и Украйна, по мои впечатления украинците даже не се и надяват, че могат да станат ЕС-членове в "обозримо бъдеще". за разлика от украинците пък грузинците са далеч по-големи оптимисти. не знам, може оптимизмът просто да е черта от националния им нрав.

Comment

KG125 написа
                  Правилният въпрос е - какво следва, за доборо, или за лошо стават тия промени? Май е за добро......
                  Иначе плащачи много, но кого ще последва гражданството и защо, е това е важното. За да излезе на улицата масово, вместо да си пие пиенето, не ще да е виновно ЦРУ......

Относно Минск, отговорът е с цитат от "Диамантената ръка", където, обзет от страх, в една късна доба нашият човек се шашака от сянката си по улиците и накрая вижда, как милицията товари някакво тяло в мотоциклет:
                  "Ребята, аз трябваше да съм на неговото място".
                  Отговор: "Като се напиеш, ще бъдеш!"
                  хм, Диамантената ръка не ми е от любимите филми, знам ли, друго поколение, предполагам. а иначе, пак съм съгласен с теб, но не напълно. въпросите, които зададохме не са взаимозключващи се. да, аз също смятам, че тези промени са за добро, но може би "this looks good from far, but far from good"...на мен, както казах и по-рано ми е по-интересен самият механизъм за промяната. доколко работи, дали може да бъде използван пак, дали изобщо съществува такъв механизъм? а за това, чии интереси обслужва едва ли ще мога да намеря необходимата информация, която да излезе от сферата на спекулациите. и все пак ми е интересно

Comment

E-е, ти питаш как работи механизма, ама тая информация..... Ще ти кажа обаче - трябва ти правителство, което да си докара народа до бяс; трябва ти желание това правителство да падне. Останалото е импровизация
                    (Шегувам се, де да знам как се прави!)

Comment

Working...
                    X