rambler написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се става професионален войник?
Collapse
X
-
may the Force be with you
-
rambler написаДа де, то за това е нужна лоботомията, за да не се задаваш много въпроси за какво се използва армиятаmay the Force be with you
Comment
-
Utopia-a world like any other
Мда.. Точно.. Основно хора с финансови пробле и недостатъчна подготовка... На мен ми беше учтиво отказано по простата причина, че има възрастово ограничение до 30 навършени години... и никой не взе под внимание това, че имам опит в реални бойни действия ( оказа се че господата от ВКР са много добре информирани ) и че имам мерак да бъда войник и да споделя опита си с хора, които искат да се научат.. пък и да науча и аз нещо от тях... ама какво да се прави.. в нашата армия май винаги нещата са били малко... къде смешни къде прекалени.. за съжалениеValor is of no service,
chance rules all,
and the bravest often fall
by the hands of cowards.
Comment
-
Longanlon благодаря ти за помоща, ако се сетиш други подробности пиши. Иначе се сетих да питам за няколко въпроса : Колко време продължава проверката на контраразузнаването? Лесно ли се приемат бъдещи кадрови или пак влизат главно връзкари? Къде по принцип има най-много свободни места (кои градове) за бъдещи кадрови в нашта армия? Долу горе за какво време трябва да минеш 100 и 1000 метра бягане при физическия изпит? Разбрах че имало и някакъв изпит по бълг. език вярно ли е, който бил лесен трябва май само да откриеш къде в изреченията има грешка. Психическия тест бил със задаване на куп въпроси от всякакъв вид вярно ли е? Ако те приемат кадрови ти ли си избираш в кой град да отидеш или те те разпределят?
Иначе Han Solo защо за да станеш наистина проф. войник трябва да влезеш в чужд. легион? Не може ли някъде другаде?
А за това че в нашта армия има доста глупаци спор няма. А най-жалкото е че повечето които искат да станат кадрови го правят заради парите, а не чувството да служи за родината си или нещо от този род. Това е лошо че БА не приема хора с боен опит дори и те да се минали възрастовата граница. Явно има доста неща да се доопипват във военното законодателство.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Shelenberg написа...............Иначе Han Solo защо за да станеш наистина проф. войник трябва да влезеш в чужд. легион? Не може ли някъде другаде?.......................may the Force be with you
Comment
-
В Легиона наистина има много главорези ама не са толкова голяма част и това го знам от легионер служил там 14 годинки и нещо(още служи).И наистина там бойното другарство си е на ниво "бойно другарство" а не дай да зиаме кинтите па кога можем стааме са мааме......Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Лонганлон пак ще те помоля да отговориш на тези въпроси.
Колко време продължава проверката на контраразузнаването? Лесно ли се приемат бъдещи кадрови или пак влизат главно връзкари? Къде по принцип има най-много свободни места (кои градове) за бъдещи кадрови в нашта армия? Долу горе за какво време трябва да минеш 100 и 1000 метра бягане при физическия изпит? Разбрах че имало и някакъв изпит по бълг. език вярно ли е, който бил лесен трябва май само да откриеш къде в изреченията има грешка. Психическия тест бил със задаване на куп въпроси от всякакъв вид вярно ли е и дали е писмен или устен? Ако те приемат кадрови ти ли си избираш в кой град да отидеш или те те разпределят?Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Comment
-
както вече казах, най-пълно ще ти бъде отговорено на всякакви въпроси във военното окръжие, но ще се опитам да те информирам доколкото ми е възможно.
Проверката от ВКР продължава 'няколко седмици' както ми бе казано.
Връзкари има навсякъде, но не мисля, че това би имало значение при евентуалното ти кандидатстване - просто свободните места за войници са все още повече от желаещите да ги заемат.
Най-много места, естествено, има в най-гадните поделения - мотострелкови и кашишки с подчертан цигански контингент.
Изпитите, доколкото си спомням, са със съвсем малко завишени изисквания от тези в последния клас на гимназията по физическо.
За тестовете по български и психическия въобще не те съветвам да се притесняваш - като гледам някои от тия, дето стават войници, спокойно може да ги пишеш и двата за взети.
Доколкото ми е известно, като станеш войник си към определено поделение и по принцип там си работиш, но мога да те уверя, че особено в началото се ходи по много учения и тренировки на други места.
Comment
-
Здравейте!
Шеленберг, задай си въпроса: 'Защо искаш да станеш кадрови войник?' Отговори си сам на себе си, а ако искаш, кажи и на нас.
Вярно е, в момента доста от хората в армията са там само заради келепира, но има и хора, за които работата им като военни е призвание. Малко са наистина, но е така. Аз лично познавам и от двата типа.
Много зависи от това в какъв род войски ще работиш, а от там и естеството на работата ти. Като цяло, кадровите войници са шофьори, шифровчици, механици...
До колкото си спомням, ти си студент по икономика. Сигурно скоро завършваш. Имайки компютърна грамотност, бързо ще си спечелиш уважението на останалите, а също така и много работа.
Ще ти кажа, че като започнеш да работиш в армията, ще ти се случи това: :aaa: . Можеш да бъдеш сигурен. Това, което мислиш, че трябва да е и е редно да бъде, няма нищо общо с действителността.
По време на бъдещата си работа, ще срещнеш много умни и много повече други хора.
Шеленберг, все пак те поздравявам с избора, защото освен всичките боклуци, които гледат да се главят за кадрови войници, има и свестни, като теб например.
Успех!
:tup: :tup: :tup: :tup: :tup: :tup: :tup:scharfschutze ®
Значи Longanlon мерси за отговорите, но ще ти задам поне за сега последени два въпроса: Има ли в БА тоест към кадровите турци и цигани, защото нали каза че в гадните поделения имало такива? Ако наистина има това е срам за нашата армия. Иначе знам че вече от както сме в НАТО новите кадрови постоянно ги пращат на учения в което няма лошо поне според мен. И все пак аз ли си избирам в кой град да служа или просто където имат нужда примерно от мен?
Значи scharfschutze аз наистина съм студент по икономика 3 курс и догодина завършвам живот и здраве бакалавър. Аз все още не съм решил твърдо да ставам кадрови макар че натам клоня. Питах главно заради един приятел. Войник искам да стана почти от както се помня за мене това си е някаква чест да служа на България (като имаш предвид че в моя род няма военни) макар наистина в БА днешно време доста се сдухваш и армията ни е доста зле обучена. Келепира при военните е че нищо не правят по цял ден а взимат хубави заплати, за което аз съм против, защото при някоя война недай си боже едно че нямаме голяма армия и второ са слабо обучени, защото по цял ден се чудят какво да правят, дано след като сме в НАТО да се промени ситуацията както се и говори. Не знам кадровите какви са точно но аз лично ще искам да съм при сухопътните войски. Ще гледам все пак преди да се пробвам да изкарам една грамота по компютърна грамотност ще ми е от полза.
Иначе scharfschutze ти благодаря за похвалите към мен и успеха, който си ми пожелал, защото ако наистина реша да ставам кадрови ще ми е нужен.Last edited by Shelenberg; 19-12-2004, 01:43.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Comment
-
Сетих се още един въпрос може и малко глупаво да прозвочи ама все пак: Физическия изпит с кубинки ли се покрива или с каквото си избера?Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Comment
-
В Легиона ти дават спортен екип но за Българската армия не знам.Май със собствено облекло.Ако си сложещ мисля че е с униформа но не съм сигурен....Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
когато си служещ ВСИЧКО се прави с кубинки, освен спането и къпането предполагам, че изпитите са със собствено облекло (ако не си наборник в момента де).
колкото до турците и циганите спрямо тях няма и не може да има каквито и да било рестриктивни мерки за постъпването им в армията, тъй като би било дискриминация на расова или етническа осново в най-чист вид. каквито са изискванията за тебе - такива и за тях - ако ги покрият - вътре са.
относно другия върос - доколкото разбрах войникът подписва договор с една бойна част и служи в нея. освен ако не стане война де, тогава никой не може да ти гарантира нищо...
Comment
Comment