Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИДВА ЗИМА

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Така, първо за китайската армия - Татар, ти четеш ли какво пише? Още веднъж ще повторя: тя е голяма като бройка, на фона на европейските да речем, но спрямо размера на страната и населението не е особено голяма. Оръжието й, както писа Империал е или старо или произвеждано по лиценз. Не знам нищо за флота им наистина. Обаче, във века на технологичните войни те надали (все още) са на необходимата висота по отношение на командване и комуникации. Въобще, струва ми се, че по качество на армията те са твърдо към държавите от втората група.
    Елемаг - Русия днес, това не е вчерашния СССР. Останалото са си чисти фантасмагории. Терминологията ти за Студената война за мен е неприемлива. След 1917 година има изолация, а не студена война. Или по-точно, първо бегли опити за помощ на белите армии, а след това - изолация. Това дори и отдалеч не прилича на студена война. Все едно да кажеш, че между Германия и Англия е имало студена война през двадесетте години на двадесети век. Смешно е.
    Виталий - прав сте, като казвате това за Западна Украйна, но това е руската истина. Освен нея има и други и въобще често е трудно да се каже коя гледна точка е най-правилна, защото истината в случая наистина твърде много зависи от гледната точка.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Русия, Казахстан, Беларус и Украйна бяха казали, че до година-две ще направят някакъв икономически съюз. Мислят го сега. Може би Виталий има повече информация? А Казахстан имаше икономически съюз с две съседни държави, но дали е ефективен или само на хартия не знам.
      Познавам един украинец, каза, че нямало голяма омраза към Русия, там от където бил, но забравих от кой град е. А за източна Украйна бях чул някъде, че повечето хора говорят на руски там...

А Китай ако ще бластери и космически кораби да има в армията, няма да ги използва. Само ако се окаже, че наистина им е най-добра ръкопашната подготовка не знам... това вече е опасност за всички :lol:
      По моя преценка съм обективен.

Comment

Бившата ми приятелка (рускиня от Украйна) се шегуваше че на украински говорели само на общественни места, а в къщи на руски за да се разбират. Това естественно е шега но с доста голяма доза истина в нея.

Comment

Надписа на сабята

Леле от какво заглавие почнахме и къде стигнахме. Ми недейте така! Ми то като се замисля това през зимата все хубави неща, това Дядо Мраз, това Дядо Коледа(кой както си го разбира ) ние го избихме на политиканстване
          Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Да бе много хубави, зимата е сту-у-у-у-ден-н-н-н-о, пък в Шопистан особенно студено,
            Гаден сезон.
            Еех ама не ставам аз за Русия обаче, ако и да го докарвам на външен вид до балтиец, ще измръзнем и после ще плачкате за мене :cry:
            Иначе готинба тема за спамене, студена война, студено време.... каквото ти душа поиска. Сега във връзка със студеното време и стоплянето на душата може и за лкохол да поговорим.

Comment

Gaden Gogi написа
              Да бе много хубави, зимата е сту-у-у-у-ден-н-н-н-о, пък в Шопистан особенно студено,
              Гаден сезон.
              Еех ама не ставам аз за Русия обаче, ако и да го докарвам на външен вид до балтиец, ще измръзнем и после ще плачкате за мене :cry:
              Иначе готинба тема за спамене, студена война, студено време.... каквото ти душа поиска. Сега във връзка със студеното време и стоплянето на душата може и за лкохол да поговорим.
              Няма да измръзнеш бе, те хората ще те сгреят, това Русский стандарт, това Калашников 82 градуса
              Иначе като стана дума за алкохол, няма по добро от ром с мед и лимони или сангрийка за зимата леко влиза, малко по-сложно излиза де
              Иначе за да не ти е гадно зимата иди на ски!
              Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Да бе отвъд ските ще отида. А алкохолът става само за готвене, примерно банани с ром.

Comment

прословутите "цигански банани по капитан-лейнтанантски"

абе, тая тема за кво служи и ква и е връзката с военната история?

Comment

нека да заключим темата и толкоз
                    П.В.

Comment

Вярно, темата наистина се изчерпа.
                      Ако няма възражения, ще бъде заключена днес вечерта.
                      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Темата беше прекъсната доста странно!? Нямам намерение да я продължавам, но за изглежда по завършена ще кажа следното:
                        Заглавието на темата изглежда е взето от девиза на една от династиите описани в фентази поредицата на Дж. Р.Р. Мартин "Песен за огън и лед". Там този девиз означаваше сигнал за опасност нещо като- готви се за война (para belum)! Преполагам затова и темата се завъртя около това!
                        Няма да е лошо модератора да изтрие тази тема и да залепи този постинг към заключената.
                        НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Working...
                        X