Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИДВА ЗИМА

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

8) 8) 8)
    Проблема е че днешната международна ситуация е временно положение което ще се запази до закономерното формиране на нови полюси. И не приемането ни в ЕС ни противопоставя на Русия а членството ни в НАТО. Членството в ЕС според мен е просто безмислено, не виждам какви облаги ще ни донесе при положение че не произвеждаме нищо което те биха купили. Може би само електроенергия но и там имаме силна и не дотам почтенна конкуренция от страна на Франция и Румъния. При сегашното ниво на българската икономика повешаването на доходите е възможно само ако ЕС ни осинови е започне да ни издържа което явно няма да стане! Въобще ако се разгледа детайлно положението единствените пазари на български стоки се намират на Изток, което обаче е свързано и със съответната политика.
    НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

И ти смяташ, че Русия ще ни "осинови"? То тя се отнася като зла мащеха към собствено руснаците, та пази боже от такова осиновяване! Явно се нуждаеш от повече четене на руски книги, за условията и за принудителните саможертви заради ниско ниво на управленските и политически решения.
      Това извинявай е просто несериозно. Руснаците наистина имат велика култура (както впрочем всички народи) и интелигенция. Обаче. Политическата и управленската класа са пълна дупка. Иначе нямаше при тези ресурси да са на тоя хал. И да се налага обикновения руски гражданин да дава живота си заради глупостите на политиците и генералите си. И аз не бих искал тази ситуация да се разпростира върху Бълария. Последните 45 години бяха достатъчни, а техните следи ще се усещат докато се сменят поколенията.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

messire Woland написа
        И ти смяташ, че Русия ще ни "осинови"?
        От къде пък такова заключение?
        Не е необходимо който никой да ни осиновява. Просто трябва да не си режем връзките с изтока и основно с държавите от бившия СССР! А членството ни в НАТО е стъпка тъкмо в тази посока. Но не това ми беше мисълта. Става дума че за да има повишаване на стандарта на живот трябва да има производство чиято продукция се купува. Както писъх по-горе ние не произвеждаме нищо което да продаваме в ЕС. Тогава възниква въпроса -каква ни е ползата от влизането ни там! Може само по-свободното преминаване през границите но заслужава това такива усилия и лишение?
        НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Като чета и стигам до извода че Елемаг е зле с икономиката. Именно приемането в ЕС ще ни направи конкурентоспособни и ще отвори нови пазари за нас, защото това проемане повдига нови стандарти, ето тази седмица говорех апои радиото за млекопроизводителите,спомена се че именно предстоящото приемане е довело до увеличаване два пъти на производителите пускащи качествена продукция, а когато приемането стане всеки който иска да остане пазарен субек ще трябва да покрива тези изисквания. + за обикновенният гражданин е това че той срещу парите си получава по-качественна стока, получава повече пари защото това което произведа има повече пазари респективно перспективи....абе не ми се изнася лекция а ролята на ISO стандартите е още по-широка тема.
          Но друго ми прави впечатление: защо винагои се противопоставя западът на изтокът? Аз поне не виждам никаква логика в това, за ядрените боеприпаси и за техните цели пък хич.
          Светът ев момента е пазар и най-сигурният начин да си гарантираш сигурност е да си пълноценен участник в него. А жертви стават именно разни "отцепници" и "отцепени" където дори военни действие не се отразяват на стабилността на пазара. Докато когато си "пазар" (в рим се е използувала думата "клиент", ама ако я използувам рискувам да бъда разбран погрешно) на много субекти ти ще бъдеш потенциално защитен от тях поради простата причина че катаклизум при теб ще се отрази на тяхната икономическа стабилност.
          Съвсем не случайно основен принцип в икономиката (но не и в БГ) е "печеля, печелиш" (което ме навежда на спомена че Голум беше на друго мнение , това за играта)
          А и нещо ВАЖНО това че Тъндъра не споделя мнението на Елемаг не значи че трябва да го убижда, едно че е грубо и невъзпитано но разваля атмосферата.
          Аз казах, хау.

Comment

Всъщност, ние не си режем връзките с тези държави, Елемаг. Напротив. Доколкото знам, ние ще помагаме за процеса на движение към НАТО на Украина, Азербайджан и Грузия. Така че, не прибързвай с изводите. Въобще, няма какво толкова да го преживяваме. Като част от ЕС (а понеже часът на присъединяването ни не е толкова далечен) ще имаме доста повече възможности и тук напълно подкрепям Гоги. Стандартите не ЕС са наистина сериозно нещо, там където работя по малко се въвеждат разни неща, които наистина в началото са трудни за изпълнение, но в последствие привеждат работата в една по-лесна за изпълнение форма (ако ти се работи де, ако не то няма спасение).
            към Гоги: За Тъндъра - мисля че той може би има предвид една тема за новини в "Криле".
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Мдаа, геофизика и тектоника на плочите :lol: :lol: :lol:

Провилно го каза адмирал Гоги. Пък и защо да смятаме, че само политиката е конюнктурна и променлива? Икономиката търпи също промени, про това драстични понякога. В момента нямаме производство и какво да предложим. А утре?

Колкото до формирането на нови полюси, май е време да оставим Студенат война да почива в мир... Никой ли не споделя оптимизма ми, че светът върви към по-добро? Защо трябва непременно в бъдеще да има нови полюси, деления, добри и лоши, наши и ваши? Вижте Америка. Севера и Юга са се изтребвали като кучета, а сега си е единна и неделима цялост. Не знам доколко това беше точен пример, но вижте нещо много скорошно и много точно като пример - Европа. Как държавите се бият една срещу друга с цел унищожение на противника /поколението от онова време още е живо!!!/, а сега вече Европа се превръща в една голяма обща структура и никой с никого не воюва и цари евромир и евролюбов...
              Икономическата конкуренция е нещо съвсем друго. Но пък състезанието там ще донесе само прогрес, по-качествени и по-евтини стоки Да живее оптимизма, особено когато не е безпочвен
              На нож!

Comment

messire Woland написа
                към Гоги: За Тъндъра - мисля че той може би има предвид една тема за новини в "Криле".
                Не само една
                Can't talk! Got to Shoot!

Comment

8) 8) 8)
                  Засъжаление това е само на теория. Ние просто нямаме с какво да участваме на европейския пазар. А противопоставянето е факт. достатачно е да се погледне накъде са насочени оръжията на държавите от изтока и запада и разстановката на силите става ясна.
                  НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Ами една от причините в Европа да няма още (поне) една световна война е именно обединяването на икономиките.
                    Към Тъндъра: за темите в Криле си се обиждайте в Криле. Иначе знам какво има предвид.

Comment

Елемаг написа
                      8) 8) 8)
                      Засъжаление това е само на теория. Ние просто нямаме с какво да участваме на европейския пазар. А противопоставянето е факт. достатачно е да се погледне накъде са насочени оръжията на държавите от изтока и запада и разстановката на силите става ясна.
                      Текстил, хапване, туризъм, съвсем достатъчни, софтуера и така си върви.
                      А ти за какви оръжия говориш :? :? :? :o :o :?

Comment

Елемаг написа
                        Ние просто нямаме с какво да участваме на европейския пазар.
                        Как да го кажа меко, за да не ме обвинят че развалям обстановката?
                        Ами някои хора грам понятие си нямат от доста неща, обаче мрат да пишат за неща дето най не ги разбират. Що така Елемаг?
                        В случая това дето си го написал е една от най-редките глупости писана някога по въпроса, но като те знам няма да остане единствена.
                        Всъщност имаме доста какво да предложим на единния пазар на ЕС, обаче не ща да се впускам в лекция по темата - само три неща ще кажа - туризъм, транспорт, селско стопанство....
                        Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Членство в ЕС – это хорошо , членство в НАТО – это плохо . Мы все равно рано или поздно будем противостоять Западу. Иначе России не бывать, эта мысль о возможном нашествии объединяет людей моей страны в глубине души. Может сейчас некоторые это не понимают, но кроме общего языка например меня вроде ничего не связывает с Ваской Пупкиным из Владивостока. И только ревность за НАШУ территорию объединяет меня с ним. Понятно, что Болгарии просто приказали вступить в НАТО в обмен на разрешение вступить в ЕС. Иначе не видать ей Европы как собственных ушей.
                          Но все равно обидно… НАТО всегда будет врагом России, НАТО и создано против России, и пока Россия слаба, она вынуждена улыбаться странам членам блока, но как только она почувствует в себе силы то … Против Европы Русские ничего не имеют, мы соседи тысячи лет. Конечно, Болгарии нужно было оставаться вне блока, как например Финляндия, но не получилось.
                          Елемаг, сейчас России не до Болгарии, ей сейчас никто не нужен, кучи нефтедолларов и так падают на не¸ водопадом. Если Болгария развернется в сторону России, то е¸ просто в очередной раз используют, без всяких сантиментов в большой политической «борьбе».
                          Я думаю, что Европа сейчас более полезна Болгарии, тем более, что в ЕС пока создается видимость равноправия.
                          "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Идва зима и ще си отмине както последните 15, а ние ще продължим(едно 80%) да си балнуваме и да си зимаме (100-200 лв)... очаквайки *танковете да дойдат* дано поне тия келеши дето се раждат сега да дочакат.
                            Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Gaden Gogi написа
                              Текстил, хапване, туризъм, съвсем достатъчни, софтуера и така си върви.
                              А ти за какви оръжия говориш :? :? :? :o :o :?
                              Текстила се произвежда от бели роби които получават между 60 и 100 лева и е в мизерни количества. Единствено туризма носи някаква печалба но с нея не може да се издържа една съвременна държава. А това за софтуера е само измислица. Произвежда се в толкова нищожни количества че статистиката не го лови. А това за хапването селското стопаство ли имаш в предвид? Защото ако е така то там разгрома е пълен и трябват огромни инвестиции.
                              За оръжията имам в предвид следното:
                              И двете докторини на Русия и САЩ са насочени едно срещу друга и същевременно срещу Китай който от своя страна усъвършенства стратегическите оръжия. Не трябва да се забравя и двете нови ядрени сили Пакистан и Индия, като Индия се стреми да стане и световна сила. А САЩ нееднократно заявяват ще няма да допустнат друга държава да отново да стане свръхсила. Как мислиш че ще свърши това?
                              НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Струва ми се, че причините мнението ти, Елемаг, почива върху две основни постановки:

1. Геополитическата структура не се различава от тази по времето на "Студената война"

2. България не може да поризвежда нищо или във всеки случай е неспособна да поризвежда продукция, която да намери място на европейските пазари.

Съответно, струва си първо да се обсъдят тези постановки, за да се види доколко има истина в тях.

По първата, смятам, че не се наблюдава каквото и да е сериозно противопоставяне между НАТО и Русия. Освен може би в представите на отделни руски политически организации, на които им се иска да използват тази идея като политическо средство за тласкане на руското общество към определена посока (на практика, към миналото).
                                В момента геополитическото противопоставяне (и в този смисъл, оформянето на полюсите) се движи в съвсем друга плоскост, която поставя Русия и "Запада" от една и съща страна или поне на сходни позиции.
                                В този смисъл, присъствието ни в НАТО (аз също бях и все още съм против членството ни в организацията) съвсем не е такава пречка пред поддържането на нормални отношения между нашата държава и Русия.
                                Същевременно, членството в организацията, както и потенциалното ни членство в ЕС, създават определени гаранции за сигурността ни - във всеки случай, досат по добри гаранции отколкото бихме имали като независима държава, или като съюзник на Русия.

По втората ще се съглася с останалите участници в дискусията - определено ако искаме икономиката ни да "живне" е по-добре да се приемат някакви смислени стандарти и да се включим в европейския икономически механизъм. Това най-малкото ще ни даде някакъв шанс.
                                Впрочем, не виждам как членството ни в ЕС би поставило пречки пред икономическите ни контакти с Русия.

Comment

Working...
                                X