Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новата опасност Чернобил

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Прочетох цялата тема с голям интерес.
    В руски електронни издания за медицина , се споменават 5-6 поколения напред , болести от рода на ракови заболявания , мутация , и всякакви такива ужаси. Едно от най-разпространените в русия заболяване след чернообил е така наречената , нечиста кръв.
    Тип лъчева болист, кръвта ти си изглежда нормално , просто не може да се съсирва , ускорява се пулса и това е пагубно.
    Така , и на това съм се нарадвал като четиво.
    В българия? Носеха се слухове , аз по време на аварията бях достатъчно голям , но не ме пускаха да излизам навън , не ми даваха нищо прясно да хапвам , беше си гадно.
    Снимките и филма които видях са страховити.
    Сега имам само един въпрос , след като се изчислили че шапката на реактора е годна до 2006 , какви са ни гаранцийте че новата дето сега я строят ще издържи поне 20 години напред.
    П.С. като всеки баща и аз се притеснявам за поколението си

Comment

gstg написа
      Прочетох цялата тема с голям интерес.
      В руски електронни издания за медицина , се споменават 5-6 поколения напред , болести от рода на ракови заболявания , мутация , и всякакви такива ужаси. Едно от най-разпространените в русия заболяване след чернообил е така наречената , нечиста кръв.
      Тип лъчева болист, кръвта ти си изглежда нормално , просто не може да се съсирва , ускорява се пулса и това е пагубно.
      Така , и на това съм се нарадвал като четиво.
      В българия? Носеха се слухове , аз по време на аварията бях достатъчно голям , но не ме пускаха да излизам навън , не ми даваха нищо прясно да хапвам , беше си гадно.
      Снимките и филма които видях са страховити.
      Сега имам само един въпрос , след като се изчислили че шапката на реактора е годна до 2006 , какви са ни гаранцийте че новата дето сега я строят ще издържи поне 20 години напред.
      П.С. като всеки баща и аз се притеснявам за поколението си
      никаква

Comment

Доколкото знам процеса на полуразпад на някои вещества е 200-300г.(това го видях от страницата която дадохте),но на някои други процеса достига до 2500-3000г.

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

Абе Чернобил работили още?
          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

.
            Last edited by ; 21-03-2006, 08:28.

Comment

Shelenberg написа
              Абе Чернобил работили още?
              спряха я още 2000г. а защо е работила и какво са претърпели работниците там не знам

Comment

.
                Last edited by ; 21-03-2006, 08:23.

Comment

А аз си мислех че са я затворили в началото на 90-те :sm186: Иначе наистина е интересно защо е работила чак до 2000 г. а за работниците ми се струва всеки може да се досети какво са преживели и колко още може би ще живеят.
                  Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Working...
                  X