Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Гяури"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    Сигурно си прав. Това "ГЯУРИ" накара спокоен човек като мен да се ядоса, какво ли бих направил ако бях някой избухлив тип? Не вярвам че това е просто пиянска история, надписите са много, далече един от друг и с различни цветове.
    Винаги постъпвай правилно. Неколцина ще останат доволни, а останалите ще се изумят.
    Марк Твен

    Comment


      #17
      Важно е с един и същ почерк ли са и чии е той. Не е проблем да се намери кой е при добро желание.

      Comment


        #18
        Хъм, чета постовете и се чудя... Че кое му е лошото да си националист? Да аз съм такъв! Дори малко клоня към расизъм. Това прави ли ме лош?
        Това прави ли ме по-малко българин?
        Значи да разсъждаваме философски.. ? те са заблудени агнета и не знаят що вършат! ХА!
        Е айде стига. Не съм съгласен с такъв подход. Турци и цигани ни работят както си искат, изнудват ни, ядат ни парите, сега и земята Българска ще изкупят - ние разсъждаваме фолфски. Ами добре. Само да видим след 10-15 години как ще обясним на децата си колко сме били прави, какви сме били еврипейци....
        Не съм съгласен, че тези събития трабва да се разглеждат като изолиран случай. Всичко е взаимо-свързано. Причина и следствие, нали знаете...
        Верно е, че са прости и може би не се усещат какво правят. Верно е, че са маши в ръцете на заитересовани(икономически и политически) чуждестранни и тукашни организации. НО, нима това ги оправдава? ...

        Подчертавам че не съм член на никакви там партии и организации. Просто си изказвам меннието. Още щях да напиша, ама съвсем ще ми се разбеснеете



        Salute!

        =BgAF= Bulgarian Air Force

        Comment


          #19
          фон Цеков, имам една модераторска забележка към поста ти - след като ти е непрятна думата "гяури", то би следвало да се въздържаш да използваш и думите "фесове" и "мангали" - трите са си лика прилика и имат абсолютно еднакво съдържание.

          Здравей, miro, и добре дошъл на форума.
          Турци и цигани ни работят както си искат, изнудват ни, ядат ни парите, сега и земята Българска ще изкупят - ние разсъждаваме фолфски.
          Нормално е да обичаш родината си (стига наистина това да е нещото, което изпитваш няма значение под какво понятие ще го маскираш (патриотизъм, национализъм или друго)). Обаче във връзка с тези ти думи ми се иска да те питам нещо - според теб въпросните български турци и цигани по-малко право от нас останалите ли имат да живеят в България? Защото те не са дошли от някъде другаде и живеят там, където живеят от твърде дълго време. Някак си ми е странно да се отделя "България", която сякаш е само на "етническите българи" (колкот и размито да е това понятие), но не и на останалите хора, които обитават същата територия от твърде дълго време. Та в тоя смисъл дасе твърди, че "ни ядат" или нещо подобно ми е малко странно.
          Вярно е, че поради управленски и политически грешки и недолновидност спрямо тях (най-вече циганите) се провежда изключително неправилна политика. Но проблемът изисква някакво решение, при това не силово.

          Comment


            #20
            НЕ. Аз не съм краен в идеите си. Нямам нищо против "етническите" българи. Нито против малцинствата. Стига те да сами да се отъждествяват като българи. Да милеят за родината си и да се стремят да запазят мира и спокойствието в нея. Да се стараят да бъдат полезни на обществото ....
            Но такива изцепки, надписи (които не са изолиран случай) определено ме навеждат на мисълта, че тия малцинства съвсем не се вписват цялата картинка. Дали са под нечие ръководство или просто им е малко желето в главата - това не ме интересува. Макар и християнин, аз не съм на мнение че трябва да се търпи до безкрай просто защото виждате ли сме добри хора.

            Ще задам въпрос - защо никой не ругае - евреите, арменците... Те също са малциннство, нали? Някой да е чул нещо обидно(публично) или привообществено от тях ... ? мисля не.

            Такива елементи, като тези които са изписли "Гяури" според мен трябва да се изселват. Те нямат място на Българска земя. Ако ли турското малцинство не може да контролира само себе си.. ми толкова по-зле за тях... Не мисля, че по този начин помагат на обществото да запази добрия тон. Глупаво и безотговорно е да се твърди, че видиш ли това са изключения и те били объркани. Цялата им общност носи отговорност за такива деяния. Все пак тия ****** имат семейства, нали? Контактуват помежду си.... Не можем да гледаме на тях като изключения...

            Такива прояви според мен трябва да се таксуват като противообществени и като престъпление. Съответно да се наказват по адекватен начин. А не да се правим че нищо не е станало!

            Естествено същото важи и за проявите на някои организации с явен фашистки уклон. Аз не съм за двоен стандарт. Щом ще сме равни - да сме равни във всичко. Както в правата така и в отговорностите!

            Поздрав!

            п.с. Колкото до "ядат ни парите" - тук визирам основно циганите, пардон ромите )) . Подзирам всеки ще се сети за какво говоря...

            =BgAF= Bulgarian Air Force

            Comment


              #21
              Естествено същото важи и за проявите на някои организации с явен фашистки уклон. Аз не съм за двоен стандарт. Щом ще сме равни - да сме равни във всичко. Както в правата така и в отговорностите!
              С това съм съгласен - още повече, че точно така и би трябвало да стоят нещата. Че подобни надписи трябва да се смятат за общестевно престъпление, също съм съгласен чмакар че това трябва да важи за доста широк спектър от "стенни послания", както и за разнообразни действия, породени от подобни послания.

              Ще задам въпрос - защо никой не ругае - евреите, арменците... Те също са малциннство, нали? Някой да е чул нещо обидно(публично) или привообществено от тях ... ? мисля не.
              Е, всъщност ги ругаят (особено евреите) - поне повечето крайни националисти които, да си наричаме нещата с имената им, най-често всъщност не са никакви патриоти, а по-скоро са привърженици на национал-социализма в Германия и някакви негови съвременни вариации).
              Инак има и друг, по-съществен отговор - защото еверите в България са изключително малко (няколко хиляди души (доста под 10 000 (а тези които се броят за евреи според тяхната традиция са под 2 000))). Но пак ще намериш много хора, които говорят срещу тях "по принцип".

              Накрая по повод на тези надписи - те може да са, но може и да не са написани от хора от съответната малцинствена група (със същия успех може да са и нечия провокация).

              Comment

              Working...
              X