Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Гяури"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    "Гяури"

    Стара Загора осъмна с "Гяури", изписана по стените

    В деня на Националния празник на страната ни Стара Загора осъмна с изписана по обществени сгради думата Гяури, предаде Дарик радио.
    Думата е изписана върху стените със спрей в светло-зелен цвят. От полицията проверяват авторите на деянието и колко са сградите, върху които са поставени надписите.

    Единият от тях на ул. “Господин Михайловски”, в близост до РПУ-Стара Загора, подобен надпис има и на странична стена на магазин, който на място с добра видимост на централния кооперативен пазар в Стара Загора.

    Този не е първият случай на подобни прояви в празнични дни, коментираха от местната дирекция на вътрешните работи.

    Очаква се официална информация по случая.

    Информацията е на news.bg:


    .....................

    Не съм расист, нито имам против някоя малцинствена група конкретно, но подобни неща не трябва да търпим и да оставяме ненаказани. Това е гавра с България в този най-светъл за нея ден.

    Знаете ли започва найстина да ми писва от тия малцинства. Моля ви се не ме разбирайте погрешно, но само преди няколко месеца искаха да гонят българите от Кърджали, да вдигат турски паметник на Шипка, а сега и "Гялури" пишат по стените на нашите собствени къщи. Това не трябва да се търпи и да се толерира. Какво ли не направихме, за да създадем търпимост и разбиране между различните малцинствени групи, но обратно пропорционално на нашите усилия събитията като че ли следват някакъв свой безумен план, който не ми харесва. Ама хич.

    Какво мислите????

    #2
    Представям си сега как всички представители на "малцинства" излизат целокупно през нощта и надраскват обидните надписи по стените.

    Извършителите на това са точно толкова представители на "малцинствата" колкото и лумпени като БНС са представители на българите. Демек - радикална младеж с глави пълни с глупости. Не виждам изобщо какво може да се направи за тях.

    А идеята за паметника на Шипка си беше чисто нашенска и малцинствата нямаха нищо общо. Турция дори меко ни каза, че идеята не е добра.

    Та препоръчвам повечко да се "мисли" и по-малко да се реагира с неориентиран, макар и често справедлив, гняв.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

    Comment


      #3
      Да, от този отделен случай не можем да си правим някакви изводи. Ако беше нещо често срещано или пък организирано, да речем в 5-6 града едновременно, щеше да си заслужава да се обсъжда.
      По моя преценка съм обективен.

      Comment


        #4
        Вярно, не могат да се правят изводи само от този случай, но точно на 3-ти Март отивам аз към мемориала "Бранителите на Стара Загора" /наричаме го още "Самарското знаме"/ за да присъствам на тържествената церемония и покрай пътя на една сграда с големи електриково-зелени букви е изписано "ГЯУРИ". Е, как да се чувствам и какво да мисля?
        Винаги постъпвай правилно. Неколцина ще останат доволни, а останалите ще се изумят.
        Марк Твен

        Comment


          #5
          Mи как какво,грабваш първия изпречил се пред теб фес или мангал и го черпиш два гяурски ритника в агарянската муцуна.Гарантирано духовно пречистване и извисяване в близките седем дни!Вчера със всичкото си нахалство(и глупост) в залата в която тренирам се изръси някакъв мангал и подаде на собственика някакви
          картички там благотворителни и заговори на цигански.Не го посрещнахме цигането особено топло но изпращането беше повече от радушно.Ебаси нахалството да идва на националния ми празник и да ме врънка ма мръсния си език...Къде ще му излезе края?!
          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

          Comment


            #6
            Араслане, така като гледам направо да отиваш да маршируваш на шествията на БНС май трябва.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

            Comment


              #7
              А ония хлапета заслужават почти толкова нежно отношение
              ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

              Comment


                #8
                Абе и аз клоня като агресивност като Араслан е чак толкова не де . Иначе за БНС доколото разбрах някоя друга история те са пълни глупаци ама когато намеря повече време мога да ги споделя.
                Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

                Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

                Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

                Comment


                  #9
                  така тази история с Гяурите ми намирисва на БНС или пияни скинове. замислете се Господа, защо в Търговище или Шумен не излязоха такива надписи. Та това са най-турските градове у нас.
                  Просто гадая. Но май ще се окажа прав.
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

                  Comment


                    #10
                    Преди да се разбере точно кой е, не трябва да се правят изводи. Може написалият го да е някой турски или български глупак, може да е нарочно, може да е пиянска хулиганска история, а може да иска да поразпали напрежение.

                    Comment


                      #11
                      Малцинствата....Много се спекулира с тази дума напоследък.Щом някоя маимуна не може да си плати тока щото я мързи да работи,или че полицията я е била защото е откраднала нещо веднага става малцинство и почва да се жалва на цяла Европа че е малтретирана.Докога ще търпиме това?Предполагам че ще ме обвините в расизъм но колко от вас харесват циганите?Или турците?Особено циганите-те са пример за тотални паразити.Такива са били,такива и ще си останат.А да пишат по стените о то на националниа празник на България "Гяури"..това вече е прекалено.
                      Не твърдя че някои трябва да бъде преследван за това че е мангал или фес,но всеки трябва да си носи последиците за своите деиствия.Защото ако не бяха ГЯУРИТЕ да ги носат на гръб да са изпукали от глад досега.
                      И нека знаят-българите сме толерантни хора но всяко нещо си има някакъв предел които те скоро маи ще преминат........
                      Състраданието е слабост...

                      Comment


                        #12
                        Това горното според мен трябва да се изтрие.
                        Отде авторът знае кой е писал по стените и що за глупост е циганската проблематика да се слага на едно място с българските турци?

                        Comment


                          #13
                          Ми уча от 5 години в Стара Загора,и повяваи ми там мангалите са много повече от турците.И между тях непрекъснато шетат разни идиоти четящи им корана наопаки.И защо реши че някои трябва да ми трие мнението?
                          Състраданието е слабост...

                          Comment


                            #14
                            Добре, де, засилих се малко повече от нужното, извинявам се. Обаче, двете групи не могат да се сравняват. Няма нищо общо между тях. Турците не се различават по психология и поведение много от българите.
                            А това "гяури" е някаква хулиганщина, не е задължително да е турско и най-вероятно не е. Докато не се разбере кой е (а това не е трудно при желание), всеки извод ще е прибързан.

                            Comment


                              #15
                              И на мен цялата тази работа ми изглежда като провокация. Насочена точно към такива като Ефрейтор Николов. Човекът е написал съвсем ясно как се е почувствал. И тъкмо на това са разчитали тези, които са оставили надписите.

                              Comment

                              Working...
                              X