Нанотехнологията определено е бъдещето на всички сфери на промишлеността, включително и военната. Харесва ли ни или не, тя буквално ще промени облика на бойното поле. Нейните приложения са буквално неизбройми. Представете си само как машини по-малки от комар биха могли да се използват в разузнаването и в специалните операции. Нанотехнология би могла да бъде инжектирана в тялото на войника и да контролира например притока на адреналин по време на битка, да отделя куп съставки, които буквално биха го направили неусещата болка машина за убиване. Може да бъде използвана да изгражда мускулна маса и да подтиска шок от загуба на кръв и т.нт. Може да бъде използвана дори за направата на танкове с големината на автомобил и характеристиките на най-модерните тежки танкове. Виждал съм американският прототип в телевизионно предаване, който е с много нисък профил, стелт технология и куп модерни джаджи, които правят успешното му прихващане и унищожаване максимално трудно. Така че, мисля си, нанотехнологията определено е едно алтернативно бъдеще в личната екипировка, медицинската подръжка на бойното поле и основната техника за водене на бой. Представете си, ако сложат и ИИ на машините.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рамбовци
Collapse
X
-
Да хич не искам да си представям как някакви железарии да ми взимат хляба...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Рано или късно роботите ще изместят хората от бойното поле. Войниците навярно ще станат последния резерв на военачалниците. Колкото по - бързо се развива ИИ, толкова по - широко ще е приложението на роботите.
...И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
Тука искам да спомена че скоро четох, че САЩ към 2035 г. имат намерения част от армията им да бъде от роботи които да мислят като човека. Дори в статията се споменаваше че вече има няколко, които охраняват определени обекти, но за сега се използват само за такива цели.
Аз към това съм доста скептичен и не вярвам да направят роботи които да мислят като нас това просто е невъзможно или поне така си мисля аз. Пък и такива роботи не знам дали ще бъдат толкова ефективни колкото хората.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Това с "да мислят като хора" е пирнципно невъзможно, поне на този етап (а има определени тероетични възражения, които не могат току-тъй да се отхвърлят). Така че става въпрос за глупости - военните роботи, използвани досега (поне доколкото има сведения) се управляват от хора - толкоз за "мисленето като хора" (да, може, ситга човек да държи управелнието).
Comment
-
gollum написаТова с "да мислят като хора" е пирнципно невъзможно, поне на този етап (а има определени тероетични възражения, които не могат току-тъй да се отхвърлят). Така че става въпрос за глупости - военните роботи, използвани досега (поне доколкото има сведения) се управляват от хора - толкоз за "мисленето като хора" (да, може, ситга човек да държи управелнието).Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
Comment