Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нацистка пропаганда залива България

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Araslan написа
    :mhehe: Парабелуме тия ако си напомпани професионални биячи аз значи съм световен по кръчмарски бой и съм заобиколен от свръх-бико-човеци :1087: :lol:
    Ами, че виж ги на снимките колко са страшни. Тези ако ме срещнат някъде сам, ще ми счупят главата от бой
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Не пише така пише че бездейства но намекът е ясен.А между другото Сипаревски е първия защитник на БНС който говори толкова културно чак да не повярвашА до форумите на БНС ми бяха забранили достъп на същата вечер в която се регистрирах и повече не съм ги и погледнал.Никой не ми даде ясна формулировка защо аджеба бате ви Араслан да не може да си приказва там и реших че не заслужават вниманието на всичкото отгоре някакво пуберче се опитваше да ме убеди че не правя нищо за родината и майка ми била виновна за това абе лудница.БНС никой не може да ме убеди че не са нацисти.Искаш доказателства а?Ами разгледай сайта най вече е-магазина.Е ще ме извиняваш ама шапчиците White Powe и 88 ако не са нацистки аз съм Азис под прикритие.А кафявите ризи на СА са копие напиши в гугъл СА и няблудавай.Да бежави са и те.(ей ама как готино стоеше това 1000 сега се загрози ) Ааа страшни а?! :lol: Мен ако ме срещнат някъде мисля че от смях няма да мога да вдигна ръка за какъвто и да е удар пък и все пак съм джентъл мен защо да посягам на приятно изглеждащи дами
      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Тук съм съгласен - много ми е странно, когато хора, твърдящи че са патриоти и националисти, започват да се обличат и да носят символика, която няма нищо общо с България и българската нация. Защото точно това виждам на снимките от сайта на БНС - хора облечени като щурмоваци от СА, развяващи сходни с националсоциалистическите по форма знамена (самодето трикольора ни е на тях), че и гербът им е по вид национал-социалистически. Да не говорим, че този знак - "IYI" няма нищо общо с националната ни символика, включително и с тази, използвана от нашите революционери, като Ботев, Левски, Раковски и т.н. Пък и България (и българската нация) са православни, а не последователи на Тангра или нещо подобно. Въобще, както сопемнах и по-горе - хора, който живеят в някакво измислено минало не помагат на родината си - тя е тук, в настоящето и бъдещето, а не е скрита нейде в миналото. Пък и внасянето на допълнително насилие и разделение в и без друго малобройния ни народ едва ли помага с нещо.

Comment

Защо да няма нищо общо?[Y] е знака на Тангра, широко използван от древните българи, също както и свастиката.Може би Левски и Ботев не са го използвали просто защото не са знаели за него, както и да е те са имали по-важна работа от това да се занимават със знаци.
          Аз лично имам татус [Y] с вплетена свастика, обгърнат в пламъци и никой не може да ме убеди, че това не са български символи.Вярно, някои могат да ме обвиняват в лъже-национализъм, но това честно казано не ме касае...

Comment

Виж, може и да е използван от прабългарите някога много отдавна (далеч перди формирането на българския народ - т.е., народността, която обитава днешна България). Но българската нация се формира едва преди 4-5 века и е формирана под съвсем друга символика. Съответно, някак не виждам който и да е от споменатите от теб символи (знак "Y" или свастика) да имат нещо общо с нацията ни. За разлика от утвърдените ни национални символи като лъвчето, трикольора и т.н. (включително православната църква и нейната символика). А Тангра и свързаните с него култове умират далеч преди формирането на българската нация и народност (последната се формира под знака на православното християнство, което изиграва своята значителнароля в този процес).

Comment

Ами Ам-гъл не си прав че IYI умира преди формирането на българската народност.Велика България не са ли били българи?Народността на Кубрат българска ли е?(знам в какъв смисъл го казваш ама все пак ми отговори).А тези на снимчицата униформата може и да е подминем но знаменцето точно копие на тези използвани от нацистите само че триколиор и IYI...A IYI също като свастиката стана символ на крайните националисти и малко значението му се поизмества което мен лично ме дразни максимално(повече дори от нацистката поквара върху свастиката)
              ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Ами Ам-гъл не си прав че IYI умира преди формирането на българската народност.Велика България не са ли били българи? Народността на Кубрат българска ли е?
                Спокойно можем да ги наречем "българи", стига да измислим друго име за себе си. Защото в най-добрия случай можем да приемем населението на Кубратовата Велика България за една от съставките на съвременния български народ. Последният се формира в рамките на Българската държава, основана от Аспарух. Макар че за реално народоформиране вероятно си струва да се говори поне от времето на Борис ², насам. И огромна роля в този процес на постепенно сливане на разнородните етнически съставки, които се превръщат в "български народ", играе християнството (бих добавил, че ако бе запазена религията на прабългарите вероятно това би имало много негативно влияние върху този процес, както ивърху съществуването на държавата). Впрочем, темата е обширна, но в най-добрия случай въпросните прабългарски племена са едни от предходниците на българската народност (именно затова се използва и понятието "прабългари" в този случай - то не е етноним, а удобна форма за назоваване).
                Вярвам, че това поне донякъде отговаря на въпроса ти. Бих добавил, че определено понятието "българска нация" не се покрива с вяра в Тангра, нито с понятието "прабългари" - то си има собствена история и символика, появили се много по-късно.

Comment

Символиката на IYI в съвременна България е че въпросния знак ни окачествява като приемници на древните българи.Не разбирам кое не му е българското?!

Comment

Символиката е напълно българска и се използва и в съвремието! Не всички сегашни българи са християни. Аз например съм езичник:mhehe: :mhehe: :mhehe:
                    НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Ами и аз не съм точно християнин.Кръстен съм но християнството просто е доста двулична религия и не ме привлича.Тангрианството пък съвсем не е практична религия за това атеизъм му е майката а за исляма думичка няма да кажа щото началниците пак ще режат постове

Comment

Как бееее, исляма си е супер - жени колкот Аллах дал Само леко проблем със свинското и винцето...... :1087:
                        :lol: :lol:
                        XV mile the sea brode is
                        From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

А, щях да пиша за символиката пък забравих :nut:
                          Мисля, че каквото искаше да каже Голъм е, че ²Y² си е знак на прабългарите и който го използва днес иска да се идентифицира специално с тях (с какво наследствено право е друг въпрос ) И този знак не е идентифициращ за днешна България, нито за днешните българи, защото технически погледнато днешна България се създава по друго време (и с друга символика), а и съвременните българи са продукт на значително повече съставки, не само на прабългарите и следователно горния знак не може да е обединяващ за всички нас (сиреч да е български/всеобщобългарски символ). Той е символ на определена емоционална носталгия спрямо една романтично-идеализирана легенда, отдалечена на епохи във времето Няма нищо общо с държавата ни сега.
                          XV mile the sea brode is
                          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Много добре Sir Грей!

Запазването на символа IYI и ползването му днес обаче не виждам да е някакъв проблем. Пра-българите са тези които основават държавата ни и дават име на нея и народа ни = самосъзнанието ни. Никoй не спори за по-късното християнство и символи, но тези са едни от най-ранните български символи. И нека не забравяме, че както Кубратова, Волжка и другите Българии не са били създадени от хомогенни народи, така и Дунавска България. Те обаче носият едно име и една идентичност.

Като цяло виждам има много нови сайтове на националисти, родолибци, та ако щете и нацисти. Имаше един tangra.org , да не говоря за един друг на име www.dulo.. не нам си кво, целят в един червен цвят които доста беше краен. Не се знае точно кой какъв е, щото границата между патриотизъм, национализъм, шовинизъм и нацизъм, не е толкова голяма и очеизвадна. Тия термини и идеи лесно преливат едни в други.

Нека обърнем обаче внимание на основния проблем - ЗАЩО? България е млада държава по отношение на свободата си. Не само у нас , но и в цяла Европа цари някакъв хаос какво е понятието Европа и каква е европейската идентичност. У нас въпроса за националната ни идентичност е на пъраво място на културната и социо-политическа арена. Появата на подобни организации и размножаването на такива сайтове е плод на нищо друго освен един голям рев и крещяща нужда за солидна българска идентичност днес. За първи път от Освобождението насам сме в състояние да пишем историята си и да се само-определяме освободени от русофилски и панславистки доктрини. Кой сме ВСЪЩНОСТ? Откъде сме дошли и накъде отиваме? Именно за това е и нарастващия интерес към най-древнарта ни история. Приказките заколко било незначително миналото и да се концентрираме в съвремието са ала-бала. Дърво без корени не може да има настояще нито бъдеще. Народ без памет не е народ. Минало-Настояще-Бъдеще са винаги тясно свързани. Те обослувават съзнание, създават идентичност и градият стабилна платформа от която социалните актьори могат да насочват и осмислят своите действия. Такава платформа днес в България липсва или най-малкото такава, която да наречем стабилна. За това народа се лута и търси. А е още по-трудно ако няма кой да го води.
                            Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.

Злобата крепи човека, а мързела го грози!
                            (собствен патент)

Comment

Благодаря, сър Грей, това ми бе идеята, но нямах време да се изразя толкова кратко и ясно.

Приказките заколко било незначително миналото и да се концентрираме в съвремието са ала-бала. Дърво без корени не може да има настояще нито бъдеще. Народ без памет не е народ. Минало-Настояще-Бъдеще са винаги тясно свързани. Те обослувават съзнание, създават идентичност и градият стабилна платформа от която социалните актьори могат да насочват и осмислят своите действия. Такава платформа днес в България липсва или най-малкото такава, която да наречем стабилна. За това народа се лута и търси. А е още по-трудно ако няма кой да го води.
                              Проблемът, който виждам с въпросният символ е използването му - подобни организации го използват за да разделят за пореден път българската нация и за да се опитат да идеологизират за пореден път нашето минало. Само че този път с уклони към теорията за арийската раса.
                              Важно е да се познава миналото, но още по-важно е да се гледа трезво на него. Защото това, което виждам в съвременността ми тук, в България, е множество, което се взира в миналото и вижда един "Златен век". И на практика къса връзката си с настоящето. Идентификация няма да си изградим от омраза и разделение (каквото правят организациите, които най-масово експлоатират този символ - "IYI").
                              И впорчем никой не твърди, че миналото ни е незначително - проблем е когато хората започнат да търсят разрешение на идентификацинония си проблем (прерастващ в есриозен комплекс за малоценност) именно в миналото, идеализирайки една негова част за сметка на друга.

Ак искаш, направи си един мисловен експеримент - пердстави си, че по някакво чудо успееш да се срещнеш с прабългарин, славянин и тракиец, от територията на Дунавска България от, да речем VIII в. Мисля че нито те, нито ти бихте се припознали като българи. Да не говорим, че вероятно пак нито те, нито ти, бихте разбрали речта си. Защото процесът, довел до това, което се нарича днес български народ и българска нация е много дълъг и сложен - тогава са били налице съставките му, но самият процес тепърва се е случвал. Т.е., с тях ни свързва етнонима и някакви генетични връзки. Но в социо-културно или ако щеш, цивилизационно отоншение, разликите са огромни - много по-големи, отколкото с наши съвременници от други нации.
                              Това не пречи, разбира се, да си изграждаме свои идеализирани визии за миналото, като се изкраваме преки потомци на тази, които наричаме "прабългари" (в рамките на всеки процес на национален генезис се случва подобно митотворчество). Но това би означавало, че този процес тепърва се развива, а все пак, според мен, тази фаза е приключила отдавна. И мисля че няма нужда да се взираме толкова надалеч в миналото, за да потърсим лек за националната си идентичност - единствено хора, които погрешно смятат по-близкото ни минало за компрометирано, могат да се починяват на подобен подтик.
                              Тук може да се приведе примера със съвременна Македония и македонците - те си изграждат идентичност върху измислен си техен вариант на миналото, макар че кажи-речи единственото, което реално ги свързва с това минало е етнонима и географското местоположение.
                              Last edited by gollum; 19-01-2005, 10:59.

Comment

Ами за мен IYI e точно това че ние се идентифицираме като приемници на прабългарите.Това съвсем не значи че като приемам IYI за националистически знак отричам другите древни символи.Например тракийски конник е герба на Пазарджик ,а градът ми е основат от татарски търговци през 1492г.Това какво значи?Вашите разсъждения не са лишени от логика и съм почти съгласен с тях но няма нищо лошо да се използват древните символи.Аз лично много им се радвам и се интересувам от древна символика на древни народи(хехе не само IYI и свастики всички древни символи имат някакво особено влияние върху психиката ми)

Comment

Working...
                                X