Ами този форум е за авторски материали.
Смятам да направя отделен за неща като тези тук.
Смятам да направя отделен за неща като тези тук.

Виждаш ли-тази мисъл не е моя но...ми харесва
!
) За тях балканците : имали особена склонност към митове. Според един друг модел на немския историк Холм Зундхаусен тези митове включват "златния" предосмански период, мита за "турското робство", мита за чистата и органична нация, мита за националното възраждане, мита за Косово, мита за хайдутите и виктимизиращите митове. С една дума, този модел постулира съществуването на балканска идентичност, за която е характерна склонността да произвежда митове. !!!В цялата безсмислица е отбелязана азбучната истина ,че :Всъщност някои балкански национални движения изпреварват с почти цяло поколение други източноевропейски национализми - финския и другите балтийски национализми, словашкия, украинския и др. Като цяло те са връстници на немските и италианските движения, а при гърците и сърбите постигат по-ранна, макар и орязана държавност.!!!Както и констатацията,че ": Шугър остава изумен от написаното от него произведение, което "ни го показва като националист в съвременния смисъл на думата".
), коментарът ти ме оставя с впечатлението, че или не си се зачел внимателно във въпросната статия, или (което ми се вижда по-малко вероятно) не си разбрал за какво става дума (може би защото тя използва доста специфичен "мек" стил на изразяване като избягва да засяга пряко опонентите си). Всъщност тя критикува западният подход към понятия от този сорт и въобще се опитва да внесе корекции в определен тип отношение към историята, на което всички ежедневно ставаме свидетели по един или друг начин (или поне всички, които се интересуваме от тази проблематика). Та препоръчвам ти да я погледнеш още веднъж и може би ще забележиш за какво точно иде реч
.
Comment