Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рангове и Пагони

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Мисля, че просто не е имало точно такова звание ... но знае ли някой всъщност? Имах някъде забутана из къщата някаква книжка за чешката армия от същото време, може да погледна там (ако я намеря).
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

младши

В Царската войска действително няма "Младши лейтенант"; младшите офицери са подпоручик - поручик - капитан, съответно с 1, 2 и 3 звездички.
      Si vis pacem - para bellum!

Comment

За Цивилен и Новобранец що не вземете да сложите един каскет на мястото на пагоните. Ще е много fun. :lol: :lol:
        Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
        СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
        НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
        СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Originally posted by "Hauptmann"

В Царската войска действително няма "Младши лейтенант"; младшите офицери са подпоручик - поручик - капитан, съответно с 1, 2 и 3 звездички.
          Сигурен ли си?Ако е така ще го променим
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Добра е идеята :tup: въпреки, че почтви всички имат "уникални" звания

Guderian eto ti na SS http://www.wssob.com/rank.html
            Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Originally posted by "Neonix"

За Цивилен и Новобранец що не вземете да сложите един каскет на мястото на пагоните. Ще е много fun. :lol: :lol:
              За цивилен може, но за новобранец трябва войнишко кепе.
              :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
              scharfschutze ®

Comment

Приемате ли и женски индивиди в армията?
                Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

То това наш'то е кат' коч парти... Винаги съм се питал що в бойнаслава има около "0"% жени?! (освен Skinarkata ).
                  "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                  нека четат пред вратите
                  нашата памет остъклена
                  с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Ами ето сега вече си имате 0.001% жени.: ))
                    .....Ако ме искате ,разбира се.....

Comment

Разбира се...А и кой, и защо трябва да забранява?!! Всеки има място под слънцето.
                      "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                      нека четат пред вратите
                      нашата памет остъклена
                      с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Приемаме всякакви,хора.Тук не се делим.Тук всички сме едно цяло
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Ако наистина съм ви единствения женски индивид ще трябва да не се излагам много: ))И ако правилно съм запомнила май скоро ще ме повишат в редник.

Comment

Никой не се излага.Всеки пише каквото зане и колкото може.На никого не се подиграваме-така че си пиши спокойно.Каквото не знаеш питай.Предполагам,че всеки ще ти обясни.

Comment

Една мъничка забележчица за пагона на поручик - демек - лейтенант.
                              Звездичките (или там каквото са)май трябва да са от двете страни на лентата, а не върху нея - поне е така в момента е БА.
                              Последователно се поставят само звездичките на генералите, а то лейтенант е малко далечко от генерал .

Иначе за офицерски кандидат пагонът си е абсолютно правилен - само лентичка без звездички, ромбчета и др.
                              Never let your sense of morals prevent you from doing what is right!
                              Salvor Hardin

Comment

Originally posted by "NATO"

Една мъничка забележчица за пагона на поручик - демек - лейтенант.
                                Звездичките (или там каквото са)май трябва да са от двете страни на лентата, а не върху нея - поне е така в момента е БА.
                                Последователно се поставят само звездичките на генералите, а то лейтенант е малко далечко от генерал .

Иначе за офицерски кандидат пагонът си е абсолютно правилен - само лентичка без звездички, ромбчета и др.
                                Пагоните са такива, каквито са били по време на Втората Световна Война.
                                scharfschutze ®

Comment

Working...
                                X