Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Орден Бойна Слава

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Според мен Орденът трябва да е свързан със Символа на форума затова мисля, че първо трябва да изясним символа и оттам да тръгнем. Ако харесате идеята на Звяра за Орел и имате предвид някакъв кръст то тогава ще се получи нещо като ² степен на Еisernekreuz мисля - това на мен не ми пречи, но нали вече сме се разбрали - такива символи не трябва да бъдат заедно.... (еххххх)

Но както и да е - орел/лъв на кръст с мечове/без мечове (зависи от степента) и трибагреник? Не звучи лошо ))))
    И ако в крайна сметка всичко е ок - избистрим и символа на форума и ордена - то той не трябва да се раздава за щяло и нещяло. Трябва да има малко но строги критерии - хмм прехвърлям отговорността върху останалите и засега запазвам мълчание.

Comment

Ордена не е лош като изключим IYI-to nima sme ot bgns a ?
      Според мен трябва да съдържа трикольор,лъвче,кръст,житни класове и мечове .....изключвам дъбовите клонки ,поради същата причина с пр. кръст ....
      С изпънати напред ръце пулсира в кръв едно сърце пулсира и крещи без глас България е жива в нас.
      На три морета граници ще бием България ще бъде земен рай ,победно знаме гордо ще развеем на хаоса ще сложим край.

Comment

Хмм ти изключваш дъбовите клонки като ги свързваш с пречупения кръст макар че същите тези клонки са част от RitterKreuZ. То по тази логика трябва да махнем и мечовете защото и те са степен на Ritterkreuz а той самият мисля че няма нищо общо с Hakenkreuz.

Comment

Ха-ха Дъбовите клонки.Та нашите генерали се разкарват с дъбови клонки по нашивките.А покрай това се сещам за една случка дето ни я разправяше една старшинка.Та той казваше:"Бил началник на външния караул когато по едно време пристига някаква ЛАЗка разводача отива да види за какво става на въпрос защо ония иска да влиза.Когато се връща му казва:
          -Абе един горски те търси.С едни клонки по реверите.
          Началника като чул за тва направо щял да падне от смях ако не му е било толкова гипсирано положението ,защото това всащност се оказало проверка на караула от шефа на ВВОВУ"Васил Левски"Който е генерал.
          Такаче по въпроса с дъбовите клонки ДА/НЕ-аз мисля ДА.))

Comment

Точно така Ramazai - ако ще се махат клонки (в което никаква логика не виждам) то и мечове и още много неща не трябва да слагаме. Не че някой ме пита но аз също съм ЗА дъбови клонки

Comment

Не сте ме разбрали просто не свързвам клонките с пречупеният кръст..хех просто щом изключвате кръста според мен е редно вместо дъбови клонки да са житни класове (не ги свързвате с комунизма нали)те са един от символите на страната ни ...още повече щом има мечове (военен символ) трябва и мирен да има какъв по-добър мирен символ от житния клас

Mалка процедурна заб. - като искаш да допълниш едно две изречения към твой си пост натискай просто бутончето "промени" в него. Няма смисъл да го постваш повторно (аз изтих първия, по-късия, пост -- Sir Gray
              С изпънати напред ръце пулсира в кръв едно сърце пулсира и крещи без глас България е жива в нас.
              На три морета граници ще бием България ще бъде земен рай ,победно знаме гордо ще развеем на хаоса ще сложим край.

Comment

Вечно се опитвам да обясня, че в хералдиката всеки символ си има специфично значение, но никой не ме слуша...
                "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                нека четат пред вратите
                нашата памет остъклена
                с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Най-сетне съм готов с проекта. Това ще бъде. Гледах много ордени и медали, но всички бяха с военна насоченост. Ето какво ми роди главата. Доста си играх, но мисля , че стана
                  Девизът на Ордена ще бъде SCIENTAS LETRAS ЕТ ARTES - Наука, литература и изкуство. Мисля, че по-добър девиз от това няма за сега
                  Направих стилизиран кръст, сложих му отгоре лавров венец, малко "треволяк " от страни където ще е девизът и това. Никакви мечове, никакви орли, никакви диаманти.
                  Сега очаквам височайшо одобрение и и указ за назначаването му.
                  Орденът ще бъде изработен от червен и зелен емайл-това разбира се, ще е т.нар. Велик кръст. Отделно ще има и обикновенни ордени, но в никакъв случай не си мислете, че ще се делим на "силни и слаби" когато се стигне до раздаването на ордена.
                  Айде стига съм плямпал-ами да ви покажа творението ми
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Да, харесва ми, изчистено и просто, но не мога да разтълкувам значението му.

И други затворници
                    нека четат пред вратите
                    нашата памет остъклена

Comment

И на мен ми харесва
                      Браво Parabellum :tup:

Comment

Най-отгоре е лавров венец- символ на изкуствата. Червеното е стилизиран кръст, като долната част е заострена и има форма на копие.Отстрани където е девизът това са борови клонки-какво е значението им и аз не знам.Просто така ми хрумна да сложа такива клонки-все пак да бъде различно.
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

ami ne moga da proymeq za6to vsi4ki vzimat svastikata za nacistki simvol?!?!?drevnite egiptqni 6ymeri indiici kitaici i o6te ne znam si kolko drygi kato sa izpolzvali tozi simvol da ne bi da sa bili nacisti?a su6to i IYI ne e znak na bgns a na drevnite bulgari ili i te sa nacisti?!tova samo go vmqtam ina4e spomenatite simvoli ne se vpisvat v predstavata mi za orden "Boina slava"
                          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Добре - ето Парабелум направи проекта. Задвижвате ли нещата?

Comment

Защо девизът не е на български?
                              По моя преценка съм обективен.

Comment

Хе, Манщайн, точно за това стана дума днес в разговора с Парабелум. Ами ще изчакаме да видим какво ще каже импереца.

И други затворници
                                нека четат пред вратите
                                нашата памет остъклена

Comment

Working...
                                X