Imperial написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Административни мерки - коментари
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
may the Force be with you
-
Гост
Imperial написа
"Права" са неща които никой не може да ви отнеме стига да не нарушите държавните закони.
Откъде дойдоха тези "държавни закони"???
Да не би някои тук да са ДЪРЖАВНИ служители?
Comment
-
просто ръсаждавам например ако аз имам форум а аз имам
какво бих направил
според мен всеки човек е еднакав и равен с другите
единствено модераторите 3-4 човека имат паравото
да съблиудават да няма директни нападки от страна на потребител
към друг потребител
и трият спама никога не банвам дори на мене да ми изнася
така само потребителите имат право да избират кои да бъде
банат по средством анкета и след това взимам съответните мерки
Comment
-
valo написаА бях останал с впечатлението, че става въпрос за ФОРУМНИ ПРАВИЛА.
Откъде дойдоха тези "държавни закони"???
Да не би някои тук да са ДЪРЖАВНИ служители?
piko1 написапросто ръсаждавам например ако аз имам форум а аз имам
какво бих направил
според мен всеки човек е еднакав и равен с другите
единствено модераторите 3-4 човека имат паравото
да съблиудават да няма директни нападки от страна на потребител
към друг потребител
и трият спама никога не банвам дори на мене да ми изнася
така само потребителите имат право да избират кои да бъде
банат по средством анкета и след това взимам съответните мерки
Отиваш в дискотека, не ти хареса, какво правиш, отиваш при управителя и започваш да разсъждаваш какво трябва да се промени за да ти хареса, или просто си тръгваш?albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Гост
Imperial написаИнтерпретираш написаното от мен неправилно, прочети го отново.
Comment
-
"Права" са неща които никой не може да ви отнеме стига да не нарушите държавните закони. Всеки има право да се разхожда по улицата, сигурността му да бъде защитавана от силовите органи, има право на глас, на изказ и тн. В частен клуб обаче нещата са различни - собствениците/управлението решават кой какво може и какво не може.
Аз да речем "се пробвам оттук". Както и други от управата.
Хан Соло, както и към останалите, които думата "привилегия" дразни - иеята накратко е следната - всеки потребител с акта на регистрация получава тази привилегия. Предполага се, че той е прочел правилата и влиза във форума добронамерено. Работата на управата и модераторският екип е да следят за хората, които не са добронамерени и ако бъде преценено, че случаят е такъв, то съответно привилегията се отнема. Наистина, какво толкова има за неразбиране тук? Разбирам някой да не е съгласен с това - но да не го разбира?
Comment
-
gollum написаХан Соло, както и към останалите, които думата "привилегия" дразни - иеята накратко е следната - всеки потребител с акта на регистрация получава тази привилегия. ............. .......Наистина, какво толкова има за неразбиране тук? Разбирам някой да не е съгласен с това - но да не го разбира?may the Force be with you
Comment
-
Гост
gollum написаВало, виж внимателно в какъв контекст става въпрос за "държавни закони" - където се пише за правата в държавата.
Аз да речем "се пробвам оттук". Както и други от управата.
Просто ми действува като червеното на бика.../който е далтонист../
Comment
-
Гост
piko1 написанаистина си прав вало и на мен така ми деиства
Comment
-
Използвах понятието "привилегия", за да разгранича това, за което става въпрос, от нещото, за което често се използва понятието "парво". Правото е нещо неотменно, което се получва и действа автоматично, свързано е с определена неизбежност на средата, ако щете. Ако този форум бе единствената ни достъпна реалност, то определено да участваме и пишем би било право на всеки.
Но тъй като това е един от множеството форуми (които сами по себе си са много малка част от света, в който човек упражнява правото си на глас и изява от какъвто и да е вид), които е създаден от малка групичка хора с определена цел, то участието (т.е., писането в него) не е естествено право, а напротив, привилегия. Която може да се получава или губи, без мисля това да е кой знае колко фатално за индивида, на който му се случва това нещо. Управата определя в кои случаи следва да се запази или отнеме тази привилегия. Преценката й естествено е субективна.
Разбирам (а и поради възрастта си го споделям) отношението ви към привилегиите, но едно е да говорим за съществуването им в една безалтернативна реалност, съвсем друго - в малка доброволна общност, съществуваща наред с множество подобни.
Comment
-
Гост
gollum написаИзползвах понятието "привилегия", за да разгранича това, за което става въпрос, от нещото, за което често се използва понятието "парво". Правото е нещо неотменно, което се получва и действа автоматично, свързано е с определена неизбежност на средата, ако щете. Ако този форум бе единствената ни достъпна реалност, то определено да участваме и пишем би било право на всеки.
Но тъй като това е един от множеството форуми (които сами по себе си са много малка част от света, в който човек упражнява правото си на глас и изява от какъвто и да е вид), които е създаден от малка групичка хора с определена цел, то участието (т.е., писането в него) не е естествено право, а напротив, привилегия. Която може да се получава или губи, без мисля това да е кой знае колко фатално за индивида, на който му се случва това нещо. Управата определя в кои случаи следва да се запази или отнеме тази привилегия. Преценката й естествено е субективна.
Разбирам (а и поради възрастта си го споделям) отношението ви към привилегиите, но едно е да говорим за съществуването им в една безалтернативна реалност, съвсем друго - в малка доброволна общност, съществуваща наред с множество подобни.
Comment
-
Правилата не са променливи, нито пък преценките ни по тях са толкова субективни - във всичките много малко на брой административни мерки в историята на форума винаги сме изчаквали достатъчно, дори прекалено, дълго преди налагането им, давайки всяка възможност на съответния потребител да промени поведението си. И съответния потърпевш, за да бъде наказан, значи трябва да е бил отявлено упорит в нарушаването им, дори след всичките предупреждения. И в края остава малко място на субективизъм въобще.
А самите правила винаги са си били същите - най-важното от тях е забраната за изповядването и пропагандата на всякакви човеконенавистни идеологии на пространството на форума. Както беше вече споменато, има достатъчно място из Интернет, на този форум подобни неща няма да се търпят.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Дискусията тук все повече се превръща в "потребители" срещу "управа".
Най-малкото за да променя този модел, а и тъй като все пак се чувствам до известна степен отговорен за възникналия спор, бих искал да добавя някои неща.
Редът и атмосферата на плурализъм (а това е, което в най-голяма степен ни отличава от други места в мрежата), които царят в този форум, са възможни благодарение на това, че се основават на една общоприета и споделена (със самият акт на регистрация тя става споделена) система от ценности. Толерантността е една от тях. В момента тя е поставена под въпрос - видно е, че форумната управа е обвинявана в нетолерантност към определени потребители. Бих искал да припомня на онези, които са забравили и да изясня на тези, на които досега това не им е хрумвало, че толерантността не означава и не се превежда, като безразличие. Налице са индивиди, които пряко атакуват и отричат тази общоприета система от ценности (израз на която е правилникът на форума). Не бих бил член на този форум, ако тук се изхождаше от предпоставката, че форумната управа е длъжна да се отнася към тези индивиди по същия начин, както към потребителите, които остават в границите на принципите въплътени в правилника. Не мога да приема, че идеология и изразяващите я постинги, насочени към унищожение на ценностите, заложени в правилника, трябва да се разглежда и дори формално да получава същото уважение, наравно с всички останали. Това би било проява на безразличие, на подмяна на толерантността. За щастие това тук не се случва и затова аз, а вярвам и много други, сме членове именно на Бойна Слава, а не някъде другаде.Last edited by albireo; 15-05-2005, 05:44.
Comment
Comment