Всеки си има право на собствено мнение. Това, че се нарушават форумните правила е отделна тема. Какво е това "банване за една седмица" или "за един месец"? Както в детската градина: "Ти не беше послушен и една седмица няма да си играеш на катерушката".....Та ние не сме деца! Би трябвало да има едно или две предупреждения и при трета издънка - вън от чадъра. Аз също не съм съгласен с много работи, но не се опитвам да да се правя на интересен,обиден или криворазбран.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Административни мерки - коментари
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Гост
-
Гост
-
какво е това "банване за една седмица" или "за един месец"? Както в детската градина: "Ти не беше послушен и една седмица няма да си играеш на катерушката".....Та ние не сме деца! Би трябвало да има едно или две предупреждения и при трета издънка - вън от чадъра.
Ясно е, че всеки си има мнение и позиция - наличието на определени правила и хора, които следят за спазването им (това не е особено приятно занимание) според нас спомага за по-нормалната атмосфера на дискусиите. Никой не се опитва да забрани личното мнение - когато то противоречи рязко на правилника, обаче, потребителят е по-добре да си го запази за себе си. Правилата са насочени най-вече срещу идеологизирането на дискусиите.
Comment
-
TVV написаБанването за постоянно не е някакво абсолютно наказание, тъй като един потребител, стига да пише от зала, винаги може да смени залата и да се завърне под друго потребителско име и да започне отначало. Или просто да си смени интернет доставчика.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
gollum написаНесъмнено тази пословица е вярна - "не е хубаво да се рита паднал човек". Но в този случай не виждам някой някого да "бие", още по-малко пък виждам "паднали" (или пък неспособни да се защитят, ка оза това става въпрос). Ще бъде съвсем ясен: на елемаг заради системно нарушаване на правилника му бе наложена административна мярка (http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=6938), състояща се в забрана да участва във форума в пордължение на една седмица. Тази мярка бе наложена на 3-ти май и съответно изтече на 9-ти май. Така че Елемаг е в правото си да пише във форума и да влиза с ника си от 10-ти май. Защо той е решил вместо това да регитрира ново име и да влезе с него не знам и не ме вълнува. Въпросът е, че неговото решение да напусне форума е доброволно, а не наложено. Съответно, ако някой смята, че Елемаг е "паднал", то най-малкото следва да има предвид, че Елемаг е направил това сам и по собствена воля.
По същият начин на Stagon бе наложена мярка забрана за един месец, тя изтече и ето, че той отново влиза и пише. Той също би могъл например да реши дали да остане или да напусне форума (както и всеки друг потребител), но това няма да означава, че е останал прав или съответно е паднал, ако трябва да използвам твоите понятия, Хан Соло.
Някои потребители са изложили своя коментар към събитието, но не смятам, че трябва да подхождаме с военна терминология към тези коментари, нито пък има някакво място ситуацията, която си описал.
МОят пост в темата е обяснение, отправено предимно към Елемаг, за това, че не е проявена "нетърпимост" към неговите мнения, нито пък още повече те плашат някого. Единственото, което цялата управа направи бе да приложи към Елемаг собствените му методи. Ако те не са му харесали, то може би следва да се замисли дали е справедливо да ги прилага.
в този форум кадето трябва всички да са равни някои са по равни от другите ако ме разбирате неможе да обиждате един Човек
да човек с главна буква да го мачкате и ритате а после да искате да влиза в форума е просто няма да я бъде
но това си е мое лично мнение въпреки това не допустимо е да банвате човек
само заради няква тъпи работи от рода вижте го тои е комунист даваи да го мачкаме и тъпчеме и да му се подиграваме както на мене ми се подигравате за правописа
По-полека с нападките и определенията. Ако искаш кажеш нещо на Гоги, направи го с лично съобщение, тази тема е за друго и не ти е предоставена за да отправяш обиди. А по отношение на правописа съм съгласен че имаш нужда от упражнения, но не си избрал подходящия начин и подходящото място за целта.
TVVLast edited by TVV; 14-05-2005, 08:45.
Comment
-
Потребител Пико1, за пост, съдържащ директни обиди към друг потребител, получава последно предупреждение преди бан. Благодари на TVV за това, че е изтрил простотиите преди да ги видя аз. Тъй като това няма да е първи бан, нито първо нарушение, при следващо такова изказване, изгонването ще бъде за срок от 1 година.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Гост
messire Woland написаПотребител Пико1, за пост, съдържащ директни обиди към друг потребител, получава последно предупреждение преди бан. Благодари на TVV за това, че е изтрил простотиите преди да ги видя аз. Тъй като това няма да е първи бан, нито първо нарушение, при следващо такова изказване, изгонването ще бъде за срок от 1 година.
А иначе да не се толерират личните нападки е правилно, да не говорим че елемаг никога не си е позволил лична нападка към човек от форума...
Comment
-
Елемаг не е санкциониран заради лични нападки. Кое е лична нападка и ко - не, се преценява от управата на форума, всеки потребител, който се чувства лично нападнат може, разбира се, да се обърне с лично съобщение към управата, която ще прецени дали има подобно нещо или не.
Като вече споменах - никой не е мачкан или ритан - в случаят с Елемаг той самият нееднократно е изразявал съгласието си големи групи хора да бъдат унищожавани, мачкани и ритани без да им се дава право на глас, така че няма какво да се учудва, че към него се постъпва реципрочно, според схващанията му.
в този форум кадето трябва всички да са равни някои са по равни от другите ако ме разбирате
Comment
-
gollum написа...................................., а самото участие е привилегия, а не право.may the Force be with you
Comment
-
Han Solo написаВъв такъв случай може би трябва всеки новозаписващ се да бъде оторизиран от някой от форумната управа....
участието във форума е привилегия, а не право
Това е положението във всеки частен интернет форум. Нека преведа: всеки интернет форум се изгражда и поддържа от хора, които правят това с определени цели и идеи. Всеки форум представлява своеобразен клуб, каквито има и в "реалността", в който всеки може да влезе, да разгледа, да си реши дали му харесва, да се запише и да участва. С акта си на регистрация и участие, който съгласете се е съвършено доброволен, даденият индивид сам избира да спазва изискванията на клуба. Дори бих казал, че не разбирам защо някой би направил това ако не харесва тези изисквания. Естествено е същите изисквания да еволюират с времето и съответно никой потребител не е задължен да се съгласи с тях и винаги може да напусне по свое желание.
Думата "привилегия" струва ми се се интерпретира погрешно. В случая думата не обозначава някаква благословия или изключителност. "Права" са неща които никой не може да ви отнеме стига да не нарушите държавните закони. Всеки има право да се разхожда по улицата, сигурността му да бъде защитавана от силовите органи, има право на глас, на изказ и тн. В частен клуб обаче нещата са различни - собствениците/управлението решават кой какво може и какво не може.
На практика всеки притежава тази привилегия на участие до момента в който реши да не се съобразява с изискванията на форума.
Какво толкова сложно има за разбиране в тази концепция?albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment