Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обратна информация относно правилника на форума

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Обратна информация относно правилника на форума

Идеята на тази тема е всеки потребител, който желае, да изкаже тук критика, предложения, идеи и въобще всякаква "обратна информация", относно фоурмният правилник. Тъй или инак, самият текст на правилника е създаден в резултат на опита на управата с форума досега и е уточняван и премислян многократно. Което обаче не означава, че не е отворен за корекции и промяна, всякаква обратна информация от потребителите на форума може да е полезна в това отношение.
    Към темата ще пусна и анкета, която има по-малко значение, но все пак може би ще ни бъде от полза.
    Между другото, ще се радвам всички, които имат отрицателно отношение или имат забележки, да ги изложат и по-конкретно, защото едва тогава може да се получи наистина ценна обратна информация.
    23
    Äà, íàïúëíî
    56.52%
    13
    Äà, ìàêàð ÷å èìàì íÿêîè çàáåëåæêè
    34.78%
    8
    Íå
    8.70%
    2
    Last edited by gollum; 29-04-2005, 16:10.

Ами аз поне нямам никакви забележки. Винаги гледам да спазвам правилата до сега. Иначе за някакви идеи в момента нищо не ми идва на ум.
    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Според мен правилникът си е напълно наред. Основните неща ги има и ако е имало нещо важно, което да е пропуснато, сигурно щеше да се забележи досега, така че най-вероятно всяко ново правило ще бъде нежелано ограничение. Колкото до съществуващите вече правила, смятам че са много добре формулирани и нямат нужда от каквато и да била корекция.
      Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

Тъй , тъй - правилника е добре формулиран и ясно определя функционирането
        и джентълменското общуване във форума .Не виждам нищо важно , което да не
        е залегнало и регламентирано от него .А и форумната управа проявява достатъчно
        разбиране и такт при неговото спазване и прилагане .

Comment

Няма да е зле тези, които имат забележки или несъгласия (за момента общо четирима души), да вземат да споделят тук или на ЛС какво точно не им харесва. Нали за това е обратната връзка. Ако предпочетат варианта с лично съобщение - нека е на някой от модераторите, тъй като Империал точно сега надали ще има време да отговори.
          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Да, всъщност идеята бе точно такава - всеки, който е недоволен, има бележки, въобще критика от какъвто и да било характер, да я сподели тук. Анкетата я добавих по-скоро за пригледност, но не тя е основата на темата. Ако някой се притеснява да пише тук (макар че не виждам ккаво притеснително може да има, нормалное да има несъгласни), то може да ми пише критиката си на ЛС (или пък да парти съответното ЛС до друг от управата, но по-добре да не е до Империал, защото в момента той няма време за да обърне внимание на подобна информация). Инак простият факт на геристриране на несъгласие не е досаттъчен, за да се получи обратната информация .

Comment

Освен за правилника, бих желал да има коментари и относно ръководството за ползване на форумите, т.е. относно неща които липсват или не са добре обяснени.
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

messire Woland написа
                Няма да е зле тези, които имат забележки или несъгласия (за момента общо четирима души), да вземат да споделят тук или на ЛС какво точно не им харесва. Нали за това е обратната връзка. Ако предпочетат варианта с лично съобщение - нека е на някой от модераторите, тъй като Империал точно сега надали ще има време да отговори.
                Според мен втория текст обесмисля първия.
                Регистрирани са всички регистрирани потребители на форумите. Те могат да четат и пишат във всички публични форуми, както и да ползват някои от разширените функции.

Известен брой потребители според преценката на управата може да получат достъп до допълнителни функции и информационни източници, ограничени за общ достъп поради различни съображения. Тези права и ограничения не подлежат на дискусия и Форумната Управа няма да отговаря на запитвания и молби в този смисъл.
                Може би не съм бил правилно разбран, но аз не съм искал право на достъп до "допълнителни функции и информационни източници, ограничени за общ достъп поради различни съображения"
                Единственното ми недоволство е породено от факта, че не мога да видя публичния профил /подчертавам ПУБЛИЧНИЯ профил/ на хората с които общувам. Това обезсмисля попълването на тези данни при регистрацията.
                При това положение, в знак на солидарност с управата , аз се принудих да изтрия данните от своя профил....

Comment

За съжаление в момента няма техническа възможност за разграничаване между публичен и частен профил, така че терминологията е плаваща.
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Към Valo: не бих казал, че го обезсмисля, просто оставям възможност за тези, които не желаят публично да излагат мотивите си, все пак да ги обяснят на някой от модераторите. Или това ти се вижда безсмислено?
                    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                    Проект 22.06.1941 г.
                    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Вало, за нодсъптността на профилите има конкретнаи доста неприятна причина. Надявам се, когато Империал намери начин да разграничава двата типа информация положението да се промени.

За другото - идеята е въпреки това да има обратна информация, кято управата ще вземе предвид при евентуални бъдещи промени в правилника.

Comment

Досещам се за причините, които са довели до това положение и донякъде ви разбирам. Но не мисля, че това е точния начин за справяне с проблема. Всеки попълва в профила си тези данни, които счита за необходими, без да се ангажира с достоверността им. Тези данни, както и ник-нейма са предназначени за "обща" информация. Друг е въпроса, че някои пишат със собственото си име и не считат,че имат нещо за криене. /Визирам себе си/

Comment

Хм-м-м-м...Днес имах повече свободно време и прегледах основно всички мнения в "приемната". Видях, че и преди е имало мъркания за правата на достъп и т. н. Ориентирах се колко работа е свършена по форума и колко още има да се върши. И затова пояснявам:
                          За мен лично този въпрос имаше по-скоро принципно значение, отколкото някаква наложаща нужда. Близо месец посещавам форума и досега не съм умрял затова, че не виждам профилите на другите пишещи. Предполагам, че ще устискам още няколко години.....
                          Повече не възнамерявам да коментирам този въпрос. Извинявам се за изгубеното Ви време.

Comment

valo написа
                            Извинявам се за изгубеното Ви време.
                            Получаването на обратна връзка в никакъв случай не е изгубено време.
                            albireo написа

Comment

Предварително се извинявам, че се бъркам в нещо, което не ми е работа, а по-точно в политиката на форума и на сайта, но понеже казахте, че всяка обратна информация е добре дошла, та да задам един въпрос и да кажа и аз какво мисля.

Читавите места в нета са за съжаление малко, трудно се създават хубави места за смислено общуване, но още по-трудно се опазват. Въпросът ми е: какво ще прави форумната управата, когато се появи някой (а такъв субект задължително ще се появи, привлечен от анонимността на форумното общуване), който не се съобразява с политиката, атмосферата, приетия тон и въобще с обстановката във форума, дори и чисто формално да не нарушава грубо правилника? Моето мнение е, че в такива случаи трябва на такъв човек да се намекне, после учтиво да се покаже, че не е желан. Допускането на такива хора е според мен криворазбран либерализъм, което в моите представи не се покрива с понятието за демократичност. Пак повтарям - това си е лично мое мнение, но ако в къщата ми дойде човек, който се държи нагло, говори глупости и не уважава собствениците, аз лично бих го изхвърлила.

Comment

Working...
                              X