Не съм чел всички постове по тази тема,но още преди да я видя,ми направи впечатление това..
Първо,форума е български,и трябва да уважаваме езика си!
Дали в руски форум има толкова публикувани постове на български?
А дали има дори един такъв пост?
Риторичен разбира се.
Нямам нищо против руснаците пишещи във форума,напротив,това само може да ни радва-че има хора от други националности,които ценят форума и взимат участие в него.
НО..
Нека тези хора да пишат на български!
Езиците ни са сходни,но пък аз необичах учителката си по руски,не ме влечеше езика и бягах от час..Това в кръга на шегата..Донякъде..
Та както казах,не съм на ''ти'' с руския,както убеден съм и още доста хора.
Мисля,че щом руснаците във форума разбират български и могат да го четат,то те трябва и да пишат на езика ни.
Е,предполагам,че има хора,които немогат да пишат,но разбират,те нека си пишат на руски..
В крайна сметка,те трябва да се съобразят с хората,които не ги разбират,а не обратното.
Това мисля по въпроса,още веднъж казвам-нямам нищо против руснаците,(нито пък спец отношение към друга нация) но те трябва да се съобразят с потребители като мен,които не ги разбират.
Доколкото разбрах,резюмета са задължителни..
Първо,форума е български,и трябва да уважаваме езика си!
Дали в руски форум има толкова публикувани постове на български?
А дали има дори един такъв пост?
Риторичен разбира се.
Нямам нищо против руснаците пишещи във форума,напротив,това само може да ни радва-че има хора от други националности,които ценят форума и взимат участие в него.
НО..
Нека тези хора да пишат на български!
Езиците ни са сходни,но пък аз необичах учителката си по руски,не ме влечеше езика и бягах от час..Това в кръга на шегата..Донякъде..
Та както казах,не съм на ''ти'' с руския,както убеден съм и още доста хора.
Мисля,че щом руснаците във форума разбират български и могат да го четат,то те трябва и да пишат на езика ни.
Е,предполагам,че има хора,които немогат да пишат,но разбират,те нека си пишат на руски..
В крайна сметка,те трябва да се съобразят с хората,които не ги разбират,а не обратното.
Това мисля по въпроса,още веднъж казвам-нямам нищо против руснаците,(нито пък спец отношение към друга нация) но те трябва да се съобразят с потребители като мен,които не ги разбират.
Доколкото разбрах,резюмета са задължителни..
Comment