Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Музей Бойна Слава

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Музей Бойна Слава

Винаги съм искал да си направя частен военно исторически музей.
    Но с 1-2 пушки две знамена и малко ордени не става.Но ако се обединим и Бойна Слава стане някаква организация с идеална цел или там каквото е по закон и всеки си донесе колекцията каквото има вземеме помещение под наем.И подредим експозицията слойим 1лев ход колкото да си избием парите за наема и охраната ще стане приказно.
    Какво мислите по въпроса?

Музей Бойна Слава

няма да си избием парите, гарантирам ти
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ами ако помещението е наше а не под наем?
      Или се говори с нашия ВИМ.Там шефа да ни даде помещение и ние да си донесем сбирките(оръжие,патрони,знамена) мисля, че ще се навият.Писна ми да се крия сбирката аз не сам нито фашист нито комунист просто военната история ме кефи.Знаеш как стоят нещата.

Comment

е, и ако няма охрана и тн и тн

според мен е твъъъъърде рано да се говори за такива неща. Макар сред нас наистина да има някои много сериозни колекционери, първо, не се знае дали всеки ще се навие да си даде скъпоценностите (а те често наистина са такива, ако и стойността им да е най-вече в труд и време, отишли за придобивката им) и второ, според мен примерно след 10-15г. личните колекции ще са достатъчно сериозни за подобно начинание и най-вероятно. Е, има някои и сега с наистина достатъчни за малък музей колекции (Парабелум, Капитана, ТВВ мисля също).

С една дума струва ми се нереално.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Възможно е и юредически нещата да не стават за сега в БГ.Но ако е под опеката на ВИМ мисля си че ще стане просто всеки трябва да направи жертва и да се раздели с колекцията.Аз съм си мислел да си дам оряжията на ВИМ

Comment

Първ ако ме хванат с тях ще ми ги вземат което не е хич малко и второ може да ме обяват за терорист Което е по лошо
            Пък и нека всички да разберат, че хората в боина слава са идеалисти и момчета на място с едно такова дарение.

Comment

засега може да се осигури земя , достатъчно за музеи и малък полигон за изпиания на ходовите на машините .

Comment

Хехе мерси за подредбата до колекциолъвове като Параберум, но за съжаление сбирката ми все още прелива от скромност /поне по мое мнение /, нямам дори 100 каски, а малко по-малко :lol:. Но да сме живи и здрави, след някоя и друга година ще имам снаряжение за 2-3 полка... :lol:
                Тепърва нещата трябва да се канализират, да улегнат. Сега тепърва май ще се приема някакъв закон, който ще урежда статута на колекциите /е, то ще се отнася до археологията основно/, както и въпроса за частните музеи. Но не закона е важен, а самото общество. Едно богато общество има излишни финанси да си прави какви ли не музеи и да им се радва. И сграда и охрана ще даде, и вход ще си плати /тук не става въпрос за каквито и да е приходи, печалби, а просто за самоиздръжка на една такава изложба/. А ние тук дори и да намерим място и да подсигурим охрана и да е вход свободен - пак никой няма да дойде. Примерно НИМ е просто невероятно интересен - и сградата да се види, и най-вече богатитие експозиции. Входът е само 2 лева, а понеделник е свободен, без пари. И пак си стои пуст и празен...
                На нож!

Comment

Колкото до това, боклуците, които сме насъбрали, може да се каже, че са "спасени". Моите със сигурност ще свършат в някой музей, но не му е сега времето. А има много много по-належащи проблеми от тази сфера. Примерно, уникалните возила, които гният във ВИМ. Много по-добра идея е според мен, ако може да ни дадат за половин година един граж или поне един навес в комплекса на ВИМ и там със собствен труд и собствени средства да възстановим - или поне да консервираме - някоя от тия чудесни машини. За мен машините са хоби, но ще привлечем и професионалисти, примерно хора от Ретроклуба, които редовно възстановяват кочини... и така нататък. Просто идея.
                  На нож!

Comment

Е ВИМ едно време, аможе би и сега предлага ако имаш желание да реставрираш някоя техника с собствени средств няма да ти откажат.После май слагат табелка с твойто име.Аз имах желание но си трябват доста пари и свободно време

Comment

Капитане, нямаше ли някаква инициатива на НВИМ за осиновяване на експонати?
                      Иначе и на мен винаги ми се е въртяла идеята за частен музей в главата, но засега моята колекция е доста скромна: една дузина стари (и по-нови) жележа и за половин зала няма да стигнат. Обаче идеята е добра, защото ако се съеберем можем да направим як музей, но след 2-3 години. Дотогава ще имам (живот и здраве) какво да изложа като хората.
                      Дотогава обаче има няколко други неща, които трябва да направим. Първо, нещо като организация с членски внос: само така ще има някакви средства за каквото и да е, освен ако някои от нас случайно не е или не стане богаташ ексцентрик, но последното ме съмнява. После може да направим и нещо като вестниче, което да излиза рядко, ама да е сравнително стойностно. Има и някакви клубове Традиция, мисля че ще е най-добре да се обединим първо с тях, защото те вече имат изградени структури. Като веднъж създадем малко по-добра организация, спокойно можем да се замислим и за музей. Хем дотогава ще е минало и достатъчно време и ще сме понатрупали това-онова.

Comment

Моята колекция в музей? НИКОГА! Поне докато съм жив! Просто тези хора в музеите на заслужават това , което 8 години с труд и умение съм събирал и реставрирал.
                        Просто съм доста наясно, че доста шефове на музеи си правят своите лични колекции, като присвояват даренията на хората.
                        Второ- в 99% от музеите в страната оръжията са унищожени от реставраторите. Пробити са с по 5-10 мм дупки по цевите и цевните кутии( за сведение ще спомена, че във Франция музейните експонати се съхраняват, като им се скасят бойните игли с по 5мм)
                        Трето- знам поне три музея в България( от човешка гледна точка няма да кажа кои са) , които хранилищата им са тъпкани с невероятни исторически образци оръжие, но на показ са изложени травиални експонати в отвартително състояние, а другите ръждясват в хранилищата и един ден ще бъдат дадени за скраб, защото реставраторите няма да могат да ги спасят-ще бъде късно.
                        Лично , аз и още три приятелчета сме си предлагали услугите за реставриране и запазване на оръжието в четири музея, без да бъде ЗАПЛАТЕН трудът ни. Просто искахме да запазим и съхраним за поколенията и да събера материал за книгите си, но срещнахме само хладина и малодушие от директорите на музеите.
                        С болка на сърцето пиша тези редове, защото знам, че вся себе си уважаваща колекция, рано или късно влиза в музея, но ние не сме пораснали за такова нещо.
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

---

Ти май не разбра че става дума за наш си музей, не на някой друг. Музей, в който ти ше си си сам директор

Както казах, идеята си има потенциал, обаче не и сега. След няколко години, кат станем по-мастити ще помислим пак.
                          albireo написа

Comment

Това го разбрах, но исках да изтъкна моите доводи защо не искам да си давам колекцията в музей
                            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Е, струва ми се има разлика между "музей" и "наш музей"
                              albireo написа

Comment

Working...
                              X