Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Форумно списание

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Чудесно аз ще ти пратя моите статии с обяснение коя какво е!
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Явно ще се наложи аз да организирам нещата, така че всеки който иска да участва в брой 0 да ми прати статията си.

Всъщност я първо всеки тука да заяви участие в брой 0 и с какво точно смята да участва.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Welcome to Bulgaria!

Опит за тълкуване на психологията на историка

“Историята между мечтите и разума”
        Опит за тълкуване на психологията на историка
        Проф. Ги Тюилие

(Prewedeno ot frenski ezik - ot moya preskromnost)
        Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

...ПРОВАЛЪТ НА ПРОЕКТИТЕ ЗА ЮЖНОСЛАВЯНСКА ФЕДЕРАЦИЯ ...

Аз таквозинко ще се заема с въоръжението . Имам няклоко статии за "Нагант", "Парабелум", "Манлихер"-ите. Плюс това имам статии за бойните действия на Кавказкият фронт 1877-78.
          Като се върна в България ще си взема тетрадките със записките които съм правил по време на реставрирането на оръжията. Имам много интересни рецепти. Тях ще ги сложа в раздела "Хоби"
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

---

Искам да заявиш точно една статия за участие в брой 0, иначе ми е ясно по принцип какво искаш

Аз също ще участвам с някаква статия, но още не съм решил каква точно.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Наистина първо е най-добре да направим няколко броя по Inet и чак тогава да мислим за вестникарските пазари.

Иначе аз както бях казал искам да бъда четател ,но също така бих помогнал в раздел "Разузнаване", но тъй като там май незнам да има така наречен "шеф" на този раздел няма на кого да помагам. И ще гледам аз да почна някак си работата като търся за начало нещо за разузнаването през ВСВ, абе история на разузнаването и чак тогава да разглеждам определени операции. Проблема е че в момента имам книги свързани с разузнаването през ВСВ, но нямам време да ги чета, но явно от утре ще почна. Но все пак предпочитам някои друг да вземе тази отговорна работа а аз само да добавям определени работи, пък и незнам добре английски, защото може да ми се наложи да превеждам някоя интересна статия - и за това искам друг да вземе в ръцете си този раздел.

Иначе Империал не забравяй да има специален отдел за читателите на списанието, които не са членове на форума. Все пак нали трябва да знаем какво мислят нашите читатели, също така могат да пишат някои интересни неща, които сме пропуснали или пък не знаем (и за този раздел в списанието може да има някои отговорник, който да отговаря на въпросите, на читателите), а за нас е ясно, както казах и по-рано ние ще си го обичаме каквото и да става.
              Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Ами няма проблем, ще отворя email адрес "Писма на читателя" и трябва някой да се наеме да се занимава с него
                albireo написа

Comment

Imperial Friedrich написа
                  иначе ми е ясно по принцип какво искаш
                  Искам, искам нова пушка, искам нов револвер и много още такива работи.
                  Майтапа на страна.
                  Ще участвам със статията за "Бойните действия на Кавказкият фронт 1877-78"

Comment

Никола Василев Ракитин

Imperial Friedrich написа
                    Ами няма проблем, ще отворя email адрес "Писма на читателя" и трябва някой да се наеме да се занимава с него
                    Ако няма желаещи мога като за начало аз да поема този раздел за читатели, ако нещо започна да се затруднявам ще искам помощ.

Comment

ако наистина ще има рубрика "Current news" или "Преглед на печата", няма да е зле да кажете, кога излиза Брой 0, защото и двете неща имат смисъл, единствено, когато са пресни...казвате кога излиза и примерно 1-2 дни преди това ще изфабрикувам нещичко и ще ви го пратя по мейл. вие кажете.
                      Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
                      каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
                      каквито са мислите ти,такива са делата ти,
                      каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Parabellum написа
                        Като се върна в България ще си взема тетрадките със записките които съм правил по време на реставрирането на оръжията. Имам много интересни рецепти. Тях ще ги сложа в раздела "Хоби"
                        Нямам търпение да споделиш тук рецептите. Аз мисля засега да изчакам със статия, защото ми се струва че вече има достатъчно за лични оръжия. Ще се включа от втория брой.

Comment

Защо ще чакаш вторият брой? Пусни нещо за хладните оръжийца. колкото до рецептите ми скоро ще ги имате всички

Comment

Ето ви една "статийка" от мен. не съм я писал за форума, така че не се притеснявайте, ако не ви хареса и решите, че съм положил безсмислен труд :lol:
                            (иначе самото материалче може да се разшири, разбира се, или да се съкрати...за задължителната редакция изобщо няма нужда да споменавам)
                            а, да и destroyer какъв тип кораб е точно, защото съм го превел разрушител :o (да не се чудите, ако не е така):

Днес (5 август) се навършват 40 години от инцидента в Тонкинския залив, който ескалира Виетнамската криза и който все още не е получил окончателна оценка от историците, заради съпътстващата го спорна информация. Преди 40 години обаче всичко изглежда напълно ясно. “Американски самолети бомбардират Северен Виетнам след второ нападение срещу американски бойни кораби,” обявява Вашингтон пост. Същият ден, главната страница на Ню Йорк таймс гласи: “Президентът Джонсън нарежда военни действия срещу бойни кораби и поддържащи съоръжения в Северен Виетнам след второ нападение срещу американски разрушители в Залива Тонкин”. Американските медии не поставят информацията получена от администрацията под никакво съмнение. Но след време един от най-често коментираните въпроси, свързани с войната във Виетнам ще бъде, дали наистина е имало второ нападение.
                            Каква е непосредствената предистория на инцидента в Тонкин? На 30-и и 31-и юли 1964 г. са обстрелвани два северновиетнамски острова. На 2 август корабът “Мадокс” провежда тайна разузнавателна операция близо до бомбардираните острови, когато е нападнат от северновиетнамски торпедоносци. Корабите на Северен Виетнам са отблъснати, като върху “Мадокс” попада един единствен изстрел от тежка картечница. Съединените щати незабавно предупреждават Северен Виетнам да не провежда непровокирани нападения, като същевременно с американска подкрепа в региона продължват тайни военни мисии. На 4 август радарите на кораба “Търнър”, който съпровожда Мадокс засичат вражески кораби. И двата разрушителя откриват огън в бурната нощ, въпреки че “заплахата” остава единствено на радарите. Така и не става ясно, дали радарите регистрират реално нападение или “миражи”.
                            30 години по-късно на среща между бившият американски министър на отбраната Робърт Макнамара и високопоставен виетнамски стратег от времето на войната, Макнамара задава следния въпрос: “До ден днешен не знам какво стана в Тонкинския залив на 2 и 4 август 1964 г. Струва ми се, че може и да не сме преценили добре ситуацията. Имаше ли второ нападение?” Виетнамският военен отговаря – “На 4 август не се случи абсолютно нищо”. През 1965 г. Линдън Джонсън прави любопитен коментар по случая: “От това, което знам, в този момент флотата ни е била на лов за китове”. Този “лов на китове” е обявен за второ непровокирано нападение срещу американски бойни кораби.
                            На 7 август, Конгресът, с едва два гласа “против”, приема т.нар. Тонкинска резолюция, с разбирането, че ако войната във Виетнам ескалира в сухопътен конфликт, ще бъде консултирана законодателната власт и без да знае, че по време на “второто нападение” корабът “Мадокс” се намира на по-малко от 12 морски мили от бреговете на Северен Виетнам.
                            Резолюцията е равнозначна на обявяване на война на Северен Виетнам. Тя дава права на президента “да вземе всички необходими мерки, за да отблъсне всички въоръжени нападения срещу сили на Съединените щати и да предотврати бъдеща агресия.” Администрацията на Джонсън получава необходимите правомощия за военни действия във Виетнам без впоследствие да се консултира с Конгреса. Първите американски войници пристигат във Виетнам през март 1965 г. Това, което последва е трагедия.
                            Изключително трудно е да се определи броят на загиналите във Виетнамската война. Трудно е също така да се определи какво точно означава “жертва на войната във Виетнам”, заради използваните химикали, социалните проблеми, ефектите върху съседните страни, които тя предизвиква. Предполага се, че по време на военните действия са убити 1 милион виетнамски войници и 4 млн. цивилни. 58,226 американски войници загиват или се смятат за изчезнали по време на акция. Когато през 1975 г. американските войски се изтеглят от Сайгон, целият Виетнам пада в ръцете на комунистите.
                            Близо 30 години след Тонкинския инцидент, изтъкнатият журналист, носител на награда Пулицър, Сидни Шанберг предупреждава своите колеги да не забравят “за своето пълното доверие, с което приемат изфабрикувания от Линдън Джонсън инцидент в Тонкинския залив”. Той обвинява не само пресата, но и очевидната амнезия на по-широката американска общественост. “Ние американците винаги сме напълно невинни. Завинаги сме осъдени да вярваме, че правителството най-после ни казва истината,” заявява тогава Шанберг. 13 години по-късно думите на журналиста все още звучат като нестихващо ехо.
                            Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
                            каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
                            каквито са мислите ти,такива са делата ти,
                            каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Абе наистина долу горе кога ще излезе първия брой на списанието, за да се ориентираме с готовността на статиите? Или отговара е когато се пратят достатъчно материали Аз вече почнах да чета книгата за разузнаването и мисля че оттам може и да направя готина статия, обаче след тежката ми сесия почнах нова работа и не знам кога ще бъде готова. Или варианта е да направя една голяма статия и на части да бъде публикувана във всеки следващ брой, абе нещо такова замислям в момента.

Comment

Parabellum написа
                                Защо ще чакаш вторият брой? Пусни нещо за хладните оръжийца. колкото до рецептите ми скоро ще ги имате всички
                                ОК, ако вече не са се събрали прекалено много заявки за статии бих могъл да напиша една за хладни оръжия. Мисля че кинжалите с пламъковидно острие крис/керис са сравнително слабо описани в българската литература и че една статия за тях би била интересна на българските читатели.
                                Въпросът е кога е крайния срок за предаване на първонаалните варианти на ИСТОРИК за редакции? Също така каква да бъде приблизителната дължина на една такава статия?
                                Към статията мисля да приложа и няколко картинки с обяснения. Понеже не аз, я някой друг ще се занимава с тяхната обработка, какъв формат да бъдат и колко големи (най-добре в пиксели)?

Comment

Working...
                                X