Помощ за домашното и всякакви кратки въпросчета

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • ISTORIK
    Guardian of Time
    • Jan 2003
    • 1131

Помощ за домашното и всякакви кратки въпросчета

Ако човек може да бъде сравнен с машина, то той може да бъде наречен "машина за учене"!
    професор Джейкъб Броновски

This website is for sale! schoolwork.org is your first and best source for all of the information you’re looking for. From general topics to more of what you would expect to find here, schoolwork.org has it all. We hope you find what you are searching for!

Latest news coverage, email, free stock quotes, live scores and video are just the beginning. Discover more every day at Yahoo!

Inspire your students with thousands of free teaching resources including videos, lesson plans, and games aligned to state and national standards.

CyberBee is geared to K-12 teachers and encourages engaged learning and problem solving skills through a variety of activities based on frameworks such as the WebQuest, treasure hunts, and Big6.

LE KANGOUROU DES MATHEMATIQUES, vous présente ses nouvelles rubriques: le concours du kangourou, maths & malices.net, la cité des maths, les tests du kangourou, kangourou sans frontières, le club olympique, et bien d'autres choses encore...

Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
  • модератор
    Немейска Хидра
    • Nov 2003
    • 1124

Темата е нарочена от веднага за всякакви въпроси относно домашни и тн. Който има такъв въпрос, нека да го пусне тук. Съответно въпроси, напускани из другите теми ще бъдат местени тук.
    Разбира се, наличието на темата не е гаранция, че ще получите отговор Това зависи от добрата воля (и настроение ) на другите потребители на форума.
    Форумен Правилник

Comment

• angry aryan
      новак
      • Aug 2005
      • 1

НСГРП

За понеделник трябва да направя доклад за партията, а из интернет не открих почти нищо. Ако можете помогнете с някой линк...

Comment

• ToMaS
        Българин
        • Dec 2005
        • 17

“Целият прогрес и цялата култура на човечеството се базират изключително върху гениалността и енергията на личности, а в никакъв случай не са продукт на “мнозинството”.

Comment

• squash
          новак
          • Jan 2006
          • 15

Българските Владетели

Здравейте. Имам следните въпроси .

1. Изписване по години и по- важните събития и дати свързани с всички български владетели от династията на Асеневци до династията на Шишмановци.
          2. Причини за смяна на династиите, тоест защо от Асеневци -> Тертеровци -> Шишмановци.
          3. Оценки за тяхното управление- на отделните династии.

Тези въпроси са от господина ни по история които иска да има отоговорим за домашно 12 клас съм. мисля, че трябва да бъде неюо такова

Асеневци
          Асен -> Петър -> Калоян -> Борил -> цар Иван Асен ²² и така само че да са със датите на тяхното управление и с по- важните такива. Ами това са въпросите ми, значи разбирасе който иска може да помогне, аз в Уикипедия намерих това http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%...B5%D0%BB%D0%B8 кото мисля, че ще ми ео т ползва затова на първия въпрос може да не пишете. АКо може да ми отговорите на вторите два въпроса. Благодаря Ви предварително за вниманието. Чао

Comment

• plamen_starbov
            редовен
            • Sep 2005
            • 376

Според мен причините Асеневци и Тертеровци да се сменят са, че няма наследници по мъжка линия. По женска линия Асеневци имат наследници, но по мъжка - не. А Михаил Шишман идва на власт /поне така мисля/, защото има обширни владения в Северна България и по-специално - около Видин, където е деспот. Оценки за отделните династии: Асеневци - като цяло управляват добре, стремят се да разширят България, по тяхно време е възстановена Българската патриаршия, Тертеровци - управлението им се свързва с края на татарските нашествия, присъединяват малко земи, Шишмановци - стремят се да разширят България и успяват, но при тях България пада под турско владичество или робство.
            Не претендирам за изчерпателност, но написах тези редове. Дано да ти са полезни.

Comment

• resavsky
              напуснал
              • Feb 2006
              • 1497

Шишмановци и Тертеровци са една и съща династия.Цар Михаил Шишман е братовчед на цар Светослав Тертер,а баща му деспот Шишман вероятно е брат на цар Георги ² Тертер.Фамилията Тертер носят и част от владетелите на Добруджанското деспотство които вероятно са и близки роднини на цар Иван Александър.

Comment

• plamen_starbov
                редовен
                • Sep 2005
                • 376

Да, прав си, resavsky, моя грешка, извинявам се. И аз бях чел нещо подобно, но не си спомням от къде. Що се отнася за владетелите на Добруджанското деспотство - научих нещо ново.

Comment

• squash
                  новак
                  • Jan 2006
                  • 15

Благодаря за отговорите.

Comment

• veseliq_drakon
                    :)
                    • Nov 2006
                    • 3

HELP

zdraveite,
                    poneje vidqh 4e mojem da pi6em za doma6ni.....re6ih da vi popitam dali ne moje nqkoi ot vas da pomogne i na men
                    za doma6na imahme doklad na tema "Istoriqta na Drevna Indiq".i poneje ne znaeh 4e v s1bota i nedelq bibliotekata ne raboti si t1rsq materqla v internet,no za jalost vsi4ki saitove sa na angliiski,a az ne moga da si gi prevejdam, vi molq da mi pomognete.ako eventualno nqkoi znae za tak1v sait na bg,ili moje da mi izprati nqkakva informatsiq,molq da mi kaje!
                    ако някой не ти се усмихне ,бъди така добър и го дари сусмивкарзащото никой не се нуждае повече от неяротколкото тозиркойто не може да се усмихне другиму

Comment

• albireo
                      QC
                      • Sep 2004
                      • 2836

А на кирилица можеш ли да пишеш?
                      Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

• veseliq_drakon
                        :)
                        • Nov 2006
                        • 3

ami..da,samo da vlqza v maminiq akaunt

az mai tv1rde k1sno se setih da vlqza pak tuk......blagodarq vse pak
                        Last edited by veseliq_drakon; 25-11-2006, 22:17. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                        ако някой не ти се усмихне ,бъди така добър и го дари сусмивкарзащото никой не се нуждае повече от неяротколкото тозиркойто не може да се усмихне другиму

Comment

• Imperial
                          Мошенник
                          • Jan 2003
                          • 12066

Всяко следващо мнение на veseliq_drakon на латиница ще бъде трито.
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Galin
                            новак
                            • Dec 2006
                            • 5

Здравейте.Може ли да ми помогнете за следния въпрос-Защо Англия е първата ограничена монархия? Благодаря Ви предварително!

Comment

• T.Jonchev
                              ветеран
                              • May 2006
                              • 1029

Можем:
                              1.Защото е първата монархия с парламент;
                              2.Защото е първата, в която се състои "нормална" буржоазна революция. (Нидерландската не се брои).

Comment

Working...