cesar написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Библиотека (оттук, оттам...)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
-
Гюзелев има доста стойностни неща. Напоследък съм потопен в 14 век и това също би ми било интересно: "Очерци върху историята на българския североизток и Черноморието : Края на XII — началото на XV в.". София, Борина, 1995
Думите на благодарност към Aruta и cesar за работата, която вършат просто не стигат. Надявам се посочените заглавия да не се приeмат като заявки или някакъв императив.
Някой знае ли добър труд (линкове може би?) на български или руски върху късновизантийската военна организация? Със слабия ми английски се мъчих с едни статии на Бартусис, но не намерих друго, което да си заслужава.Last edited by boilad; 14-04-2013, 00:12.Liberte, egalite, fraternite
Viva la revolution
Zalmoxis написаИмайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
dibo написаПреценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
Comment
-
Guy de Mont Ferrand написа Виж мнениеА можеш ли да намериш "Венециански документи за българската история" или нещо подобно беше като заглавие, ест. пак на Гюзелев?
Comment
-
cesar написа Виж мнениеИмам я тази книга, така че по нататък ще я сканирам, няма проблем.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Очерците на В.Гюзелев съм ги сканирал отдавна, явно съм забравил да ги кача Сега ще поправя тази грешка Трите тома извори, издадени от Гюзелев в серията Архивите говорят най-вероятно до месец два също ще са готови
В. Гюзелев. Очерци върху историята на българския североизток и черноморието (края на XII началото на XV век). София 1995.
http://www.mediafire.com/view/?f8ks5hoxkiipd5zLast edited by Aruta; 14-04-2013, 13:31.
Comment
-
boilad написа Виж мнениеНякой знае ли добър труд (линкове може би?) на български или руски върху късновизантийската военна организация? Със слабия ми английски се мъчих с едни статии на Бартусис, но не намерих друго, което да си заслужава.
Иначе, ако обещаеш да напишеш една миниатюрна статийка от десетина страници (без значение какво ще засегнеш и която ще пуснеш някъде, да речем в клуб Военна история или БГ Наука) ще ти препоръчам (дам) това-онова
Comment
-
Ами то хубаво, ама пустото време покрай писането на дипломната ми работа прогресивно намалява
Ст. Рънсиман. Византийската теокрация. София 2010.
В. Гюзелев. Училища, скриптории, библиотеки и знания в България XIII-ΧΙV век. София 1985.
Като се прибера от ИФ, ще кача:
Х. Хунгер. Империя на ново средище. София 2000.
Т. Момзен. Римска история. София
П. Бърк. Народната култура в зората на модерна Европа. София 1997.
П. Микел. История на Франция.София 1999.
Н. Данова. История на нова Гърция. СофияLast edited by Aruta; 15-04-2013, 18:47.
Comment
-
Благодарности!!!
Aruta, ти гледай да си дадеш дипломната работа на време, щото е един вид важно. Заниманията с история нито започват нито приключват с придобиването на една хартия, въпрос на мерак е, като гледам ще го имаш и след това.
Един път въпрос - аджеба дайте акъл за някакъв по-свестен djvu четец, аз имам някакъв дет съм свалял навремето, но много е дървен. Вие какво ползвате?
Comment
Comment